Δύο επιχειρηματικά case studies που χρησιμοποιούν βέλτιστες πρακτικές ESG δίνουν το παράδειγμα

Στην ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κυπριακών και διεθνών επιχειρήσεων προχώρησε το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα. Υπό το μικροσκόπιο της φετινής διοργάνωσης τέθηκαν αξιόλογα παραδείγματα, που εμπνεουν τις κυπριακές επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συζήτησης πάνελ υπό τον τίτλο «Κοινωνική Ανταπόκριση και Διαφορετικότητα στις Επιχειρήσεις» οι εταιρείες έδειξαν…τον δρόμο παρέχοντας παράλληλα συμβουλές στο κυπριακό επιχειρείν.

Η Deborah Economou, Head of School του The Island Private School παρουσίασε το case study “Promoting ESG through K12 education” που περιελάμβανε τις δράσεις του σχολείου. Δράσεις που ταυτίζονται απόλυτα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) των Ηνωμένων Εθνών.

Μέσα από φωτογραφικό ρεπορτάζ, η ομιλήτρια έδειξε μαθητές και μαθήτριες να διδάσκονται βασικές αρχές των ESG που περιλαμβάνονται, μάλιστα, στη σχολική τους ύλη. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην επαφή τους με τη φύση, εξήγησε, ενώ, η διδακτική μέθοδος επιτρέπει στα παιδιά να εξασκήσουν τις δεξιότητες τους με τρόπο που στο μέλλον να είναι σε θέση να εξελιχθούν ως επαγγελματίες με κριτική σκέψη και επικοινωνιακές ικανότητες.

Η Ροδοθέα Νικολάου Quality & Compliance Manager, Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ με κεντρικό άξονα το «enforcing diversity & inclusion culture in the healthcare sector» παρουσίασε έναν οδηγό για επιχειρηματίες, επισημαίνοντας τη σημασία της διαφάνειας και των αρχών ESG.

Επικεντρώθηκε στο πώς οι αξίες Διαφορετικότητας, Ισότητας και Ενσωμάτωσης μετασχηματίζουν τον τομέα υγείας, προσφέροντας πολυάριθμα οφέλη όπως βελτίωση της εμπειρίας ασθενών και ενίσχυση του εργατικού δυναμικού.

Τονίστηκε η ανάγκη για σεβασμό και για διαδικασίες ενσωμάτωσης, αναγνωρίζοντας πολιτιστικές και άλλες διαφορές. Η προσέγγιση αυτή συμβάλλει στην αποτελεσματική φροντίδα ενός ποικιλόμορφου πληθυσμού, προωθώντας υψηλότερη ποιότητα φροντίδας και ικανοποίηση ασθενών και προσωπικού.

O Χριστόφορος Παναγή, Αναπληρωτής Οικονομικός Διευθυντής της ECOMMBX συντόνισε συζήτηση που ακολούθησε των παρουσιάσεων, μέσω της οποίας προέκυψαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.

«Η κάθε μέρα και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να κάνουμε τους ασθενείς να αισθάνονται ότι μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα και πως είναι ασφαλείας μαζί μας», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ.Νικολάου, η οποία τόνισε τη σημασία που έχουν τα ζητήματα βιωσιμότητας στον τομέα της Υγείας και τον ρόλο που διαδραματίζει η καλλιέργεια κουλτούρας ανάμεσα στο προσωπικό.

Η Head of School του The Island Private School εξήγησε πως για να πετύχει η υλοποίηση στόχων ESG, η συνεργασία και η δικτύωση με άλλους φορείς και Οργανισμούς είναι καθοριστική. Η εκπαίδευση τόσο των μαθητών όσο και των δασκάλων είναι σημαντική, στο να κατανοήσουν οι άνθρωποι τη διαφορετικότητα και πως «όλοι είναι ίσοι και όλοι πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Η Κωτσόβολος παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΔΥΝΑΤΟΣ. Ένας άνθρωπος απέναντι σε 250 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας»
Επιτακτική ανάγκη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον χώρο της υγείας-Η διαβεβαίωση Μιχάλη Δαμιανού
Ρίχνουν μαύρο την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο ΡΙΚ-Στον αέρα και η προβολή του τελικού του Euro
Wolt: Χαιρετίζει την συλλογική σύμβαση στον κλάδο διαχείρισης στόλου
ΕΤΕΚ: Νέα εποχή με την έναρξη της λειτουργίας των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Συλλογική σύμβαση για πρώτη φορά στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών-Καλύπτει 3.000 εργαζόμενους
Κάνει rebranding o Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας-Γιατί αλλάζει ονομασία
ΚΕΒΕ: «Γε’ νέο Επιχειρείν 2024»-Έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων
Οι αρμόδιοι φορείς ενημέρωσαν και ενημερώθηκαν: Η Ευρώπη αλλάζει τις ζωές μας
Μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων EMERGE το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος