Μαρία Τζελέπη: Στο επίκεντρο της επιχειρησιακής στρατηγικής της Coca-Cola η βιώσιμη ανάπτυξη

Επιτυχίες της The Coca-Cola Company στον τομέα της βιωσιμότητας αλλά και κατευθύνσεις και έμπνευση για όλους τους επιχειρηματίες που επιδιώκουν να ενσωματώσουν βιώσιμες πρακτικές στις επιχειρήσεις τους, παρουσίασε η Μαρία Τζελέπη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης, The Coca-Cola Company για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Στο πλαίσιο παρουσίασής της που φιλοξένησε το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα, δήλωσε πως η εταιρεία έχει θέσει τη βιώσιμη ανάπτυξη στο κέντρο της επιχειρησιακής της στρατηγικής εδώ και χρόνια.

Η ομιλία της κ.Τζελέπη ξεκίνησε με τη δέσμευση της εταιρείας σχετικά με τη διαχείριση και εξοικονόμηση νερού μέσα από εντυπωσιακούς αριθμούς: Μόνο το 2022, η εταιρεία επέστρεψε το 159% του νερού που χρησιμοποίησε για την παραγωγή των προϊόντων της, με αποτέλεσμα 291 δισεκατομμύρια λίτρα νερού να επιστραφούν στη φύση και στις κοινότητες.

Επεσήμανε ότι στην Κύπρο, η Coca-Cola έχει δημιουργήσει μια παρακαταθήκη άνω των δέκα ετών στον τομέα της βιωσιμότητας.

Από το 2013, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership Mediterranean και με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola, έχουν υλοποιηθεί αξιοσημείωτα προγράμματα που στοχεύουν στην εξοικονόμηση νερού.

Συνολικά, η Coca-Cola έχει ολοκληρώσει στην Κύπρο 19 έργα εθνικής σημασίας που στοχεύουν στην προώθηση της αποτελεσματικότερης διαχείρισης του νερού, την ανάδειξη εναλλακτικών πηγών νερού και την εκπαίδευση των πολιτών στη σωστή διαχείριση νερού.

Όπως αναφέρει, οι πρωτοβουλίες αυτές «όχι μόνο συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και ενισχύουν την κοινωνική υπευθυνότητα και την αίσθηση της κοινότητας».

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα των προσπαθειών της Coca-Cola, το Πρόγραμμα Zero Drop – Αποστολή Νερό.

Μέσω τεχνικών παρεμβάσεων επαναχρησιμοποίησης νερού και χρήσης έξυπνης τεχνολογίας, το πρόγραμμα έχει οδηγήσει στην εξοικονόμηση εκατομμυρίων λίτρων νερού.

Η χρήση τεχνολογίας αιχμής, όπωε διαφάνηκε, όχι μόνο καθιστά αυτές τις προσπάθειες πιο αποδοτικές αλλά προβάλλει, ταυτοχρόνως, ένα παράδειγμα για το πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν την καινοτομία για την επίτευξη βιώσιμων στόχων.

Δειτε Επισης

Η Κωτσόβολος παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΔΥΝΑΤΟΣ. Ένας άνθρωπος απέναντι σε 250 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας»
Επιτακτική ανάγκη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον χώρο της υγείας-Η διαβεβαίωση Μιχάλη Δαμιανού
Ρίχνουν μαύρο την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο ΡΙΚ-Στον αέρα και η προβολή του τελικού του Euro
Wolt: Χαιρετίζει την συλλογική σύμβαση στον κλάδο διαχείρισης στόλου
ΕΤΕΚ: Νέα εποχή με την έναρξη της λειτουργίας των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Συλλογική σύμβαση για πρώτη φορά στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών-Καλύπτει 3.000 εργαζόμενους
Κάνει rebranding o Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας-Γιατί αλλάζει ονομασία
ΚΕΒΕ: «Γε’ νέο Επιχειρείν 2024»-Έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων
Οι αρμόδιοι φορείς ενημέρωσαν και ενημερώθηκαν: Η Ευρώπη αλλάζει τις ζωές μας
Μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων EMERGE το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος