Φίλιππος Σώσειλος: Οι πέντε πυλώνες στήριξης της εξέλιξης της κυπριακής οικονομίας

Τους πυλώνες που κατά την αντίληψή του πρέπει να διέπουν και επί των οποίων να εδράζεται η εξέλιξη της κυπριακής οικονομίας σκιαγράφησε κατά την ομιλία του στα 12α Invest Cyprus International Investment Awards ο CEO της PwC Κύπρου, Φίλιππος Σώσειλος.

Μιλώντας κατά την τελετή απονομής των βραβείων, ο κ. Σώσειλος υπέδειξε αρχικά πως η στήριξη του θεσμού από την PwC Κύπρου για 11η συνεχή χρονιά, αντικατοπτρίζει την σημασία που η εταιρεία αποδίδει στην παρουσία των ξένων επενδυτών στην χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ευχαρίστησε τους επενδυτές για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν την κυπριακή οικονομία, επισημαίνοντας πως η εδώ παρουσία και δραστηριοποίησή τους συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της χώρας.

Προσδιορίζοντας τους πυλώνες επί των οποίων θα πρέπει να εδράζεται η εξέλιξη της οικονομίας της Κύπρου, ο CEO της PwC Κύπρου εστίασε στο εξής πεντάπτυχο: Δυναμική, επαναπροσανατολισμός, επανεφεύρεση, βιώσιμη προσέγγιση και γεφύρωση του χάσματος που υπάρχει ανάμεσα στην πραγματική εικόνα και τις λανθασμένες αντιλήψεις που επικρατούν σε σχέση με το επιχειρηματικό περιβάλλον του τόπου.

Σε ό,τι αφορά την δυναμική, ο Φίλιππος Σώσειλος υπογράμμισε πως οι δυνατότητες για την οικονομία είναι μεγάλες, υποδεικνύοντας συναφώς πως η προοπτική έχει μετατραπεί σε ορμή.

«Το ‘’Όραμα 2035’’ δεν είναι πλέον κάτι το αφηρημένο», επισήμανε, κάνοντας αναφορά στην μακροπρόθεσμη στρατηγική του κράτους για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Σχετικά με τον επαναπροσανατολισμό, ο κ. Σώσειλος σημείωσε ότι αυτός αφορά στους επενδυτές που διαβλέπουν νέες ευκαιρίες στην Κύπρο και παρατηρούν τι γίνεται το νησί, ενώ αναφορικά με την επανεφέυρεση τόνισε την σημασία του να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά, αλλά και να έχουμε την αυτοπεποίθηση να το κάνουμε.

Ως προς την ανάγκη γεφύρωσης του χάσματος που υπάρχει ανάμεσα στην πραγματική εικόνα και τις λανθασμένες αντιλήψεις που επικρατούν, ο Φίλιππος Σώσειλος επισήμανε πως η προσπάθεια να προβληθεί το νησί μας κατά τρόπο αρνητικό αντιμετωπίστηκε, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τις θετικές αξιολογήσεις και την βελτίωση της ίδιας της οικονομίας. Λέξη κλειδί, όπως επισήμανε, η «εμπιστοσύνη», η οποία πρέπει να επισέλθει στο… παιχνίδι, παρέχοντας την δυνατότητα στην Κύπρο να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην πραγματική εικόνα και τις λανθασμένες αντιλήψεις.

Τέλος, όσον αφορά τον πυλώνα της βιώσιμης προσέγγισης, υπογράμμισε πως επί του προκειμένου είναι αναγκαία η ομαδικότητα, που προϋποθέτει-μεταξύ άλλων-ισχυρή συνεργασία με τους επενδυτές.

Καταλήγοντας, ο CEO της PwC Κύπρου ευχαρίστησε τους επενδυτές «για τη συνεργασία μαζί μας ως οικοσύστημα προς όφελος της Κύπρου».

Δειτε Επισης

Η Κωτσόβολος παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΔΥΝΑΤΟΣ. Ένας άνθρωπος απέναντι σε 250 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας»
Επιτακτική ανάγκη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον χώρο της υγείας-Η διαβεβαίωση Μιχάλη Δαμιανού
Ρίχνουν μαύρο την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο ΡΙΚ-Στον αέρα και η προβολή του τελικού του Euro
Wolt: Χαιρετίζει την συλλογική σύμβαση στον κλάδο διαχείρισης στόλου
ΕΤΕΚ: Νέα εποχή με την έναρξη της λειτουργίας των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Συλλογική σύμβαση για πρώτη φορά στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών-Καλύπτει 3.000 εργαζόμενους
Κάνει rebranding o Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας-Γιατί αλλάζει ονομασία
ΚΕΒΕ: «Γε’ νέο Επιχειρείν 2024»-Έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων
Οι αρμόδιοι φορείς ενημέρωσαν και ενημερώθηκαν: Η Ευρώπη αλλάζει τις ζωές μας
Μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων EMERGE το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος