Πετρέλαιο: Άλμα άνω του 1,30% στις τιμές μετά τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων

Αύξηση άνω του 1% στις τιμές του αργού πετρελαίου την Τετάρτη (3/7), καθώς η μεγάλη πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων σηματοδότησε μια άνοδο της ζήτησης ενόψει της 4ης Ιουλίου. Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 12,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τη Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια.

«Τόσο η βενζίνη όσο και τα αποστάγματα παρουσίασαν επίσης μειώσεις παρά τις υψηλότερες εκτελέσεις διυλιστηρίων, με την τεκμαιρόμενη ζήτηση να είναι υψηλότερη και για τα δύο -ιδιαίτερα για τη βενζίνη- καθώς τα βενζινάδικα εφοδιάστηκαν με αποθέματα ενόψει του Σαββατοκύριακου της Ημέρας της Ανεξαρτησίας», δήλωσε στο cnbc ο Matt Smith, επικεφαλής αναλυτής πετρελαίου στην Kpler.

Ακολουθούν οι τιμές ενέργειας που έκλεισαν την Τετάρτη:

Το West Texas Intermediate συμβόλαιο Αυγούστου: 83,88 δολάρια ανά βαρέλι, αυξημένο κατά 1,07 δολάρια ή 1,29%. Μέχρι σήμερα, το αμερικανικό πετρέλαιο έχει κερδίσει 17%.

Το Brent συμβόλαιο Σεπτεμβρίου: 87,34 δολάρια ανά βαρέλι, με άνοδο 1,10 δολάρια ή 1,28%. Σε ετήσια βάση, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς προηγείται κατά 13,4%.

Βενζίνη RBOB

Το West Texas Intermediate και το Brent σημείωσαν ενδοημερήσια υψηλά δύο μηνών την Τρίτη (2/7), λόγω των φόβων ότι ο τυφώνας Beryl θα μπορούσε να πλήξει τις υποδομές πετρελαίου της ακτής του Κόλπου.

Οι τιμές έκλεισαν τελικά χαμηλότερα, ωστόσο, καθώς η καταιγίδα αναμένεται να εξασθενήσει πριν χτυπήσει ενδεχομένως το νότιο Τέξας ήδη από την Κυριακή.

Ο Τζον Έβανς, αναλυτής του μεσίτη πετρελαίου PVM, δήλωσε στο cnbc ότι η πριμοδότηση της τιμής της καταιγίδας διαβρώθηκε σε μεγάλο βαθμό, δεδομένου ότι το Beryl αναμένεται να εξασθενήσει σε τροπική καταιγίδα, αλλά η μεγάλη αύξηση των αποθεμάτων αργού «μπορεί απλώς να έσωσε περισσότερες πωλήσεις μετά τα νέα για τον τυφώνα».

Η Helima Croft, παγκόσμια επικεφαλής της στρατηγικής εμπορευμάτων στην RBC Capital Markets, δήλωσε ότι ο αντίκτυπος των τυφώνων στην αγορά πετρελαίου έχει γίνει λιγότερο σαφής, καθώς οι ΗΠΑ δεν εξαρτώνται πλέον τόσο πολύ από την υπεράκτια παραγωγή πετρελαίου.

Οι διακοπές λειτουργίας των διυλιστηρίων θα μπορούσαν να αποτελέσουν πτωτικό γεγονός περιορίζοντας τη ζήτηση.

«Συνηθίζαμε να σκεφτόμαστε τους τυφώνες ως αναμφισβήτητα μια πιθανή ανοδική βραχυπρόθεσμη εξέλιξη για τις αγορές πετρελαίου, τώρα η εικόνα δεν είναι τόσο ξεκάθαρη», δήλωσε στο CNBC το βράδυ της Τρίτης (2/7).

Δειτε Επισης

Μάριος Σκανδάλης: Θεματοφύλακας της συλλογικής μας συνείδησης το Cyprus Integrity Forum-Το όραμα για την Κύπρο
Γιάννης Μισιρλής: Η εισροή θεσμικών επενδυτών στην αγορά ακινήτων έχει αρχίσει να αλλάζει το τοπίο
Α.Φ.Η.Σ Κύπρος: Μοίρασε δωρεάν παγωτό στην Αγλαντζιά με αντάλλαγμα άδειες μπαταρίες
Ενισχύει την ηγετική της ομάδα η EY Κύπρου...Οι τέσσερις νέοι Συνέταιροι που ανακοίνωσε(pics)
Πάει για ψήφιση η Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων-Η δημιουργία και οι αρμοδιότητες της ΕΜΕΚ
Οι καλοπληρωμένοι και οι υπαμειβόμενοι τομείς-Οι κλάδοι με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες απολαβές
Μ. Παναγιώτου: Ενισχύει την εμπιστοσύνη και την προστασία των επενδυτών η ψήφιση του νόμου για ΚΕΔΟΣΕ
CBN Young Dragon Awards: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά η βράβευση των νεαρών επαγγελματιών
Χρ. Μ. Ιωάννου: Η ιδιωτική τραπεζική, οι διακρίσεις της Τρ. Κύπρου και το PrivilEDGE ως κύριο συστατικό των επιτυχιών
Τα υβριδικά αυτοκίνητα αφήνουν πίσω τα βενζινοκίνητα-Οι μάρκες που επέλεξαν οι αγοραστές