Πετρέλαιο: Άλμα άνω του 1,30% στις τιμές μετά τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων

Αύξηση άνω του 1% στις τιμές του αργού πετρελαίου την Τετάρτη (3/7), καθώς η μεγάλη πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων σηματοδότησε μια άνοδο της ζήτησης ενόψει της 4ης Ιουλίου. Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 12,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τη Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια.

«Τόσο η βενζίνη όσο και τα αποστάγματα παρουσίασαν επίσης μειώσεις παρά τις υψηλότερες εκτελέσεις διυλιστηρίων, με την τεκμαιρόμενη ζήτηση να είναι υψηλότερη και για τα δύο -ιδιαίτερα για τη βενζίνη- καθώς τα βενζινάδικα εφοδιάστηκαν με αποθέματα ενόψει του Σαββατοκύριακου της Ημέρας της Ανεξαρτησίας», δήλωσε στο cnbc ο Matt Smith, επικεφαλής αναλυτής πετρελαίου στην Kpler.

Ακολουθούν οι τιμές ενέργειας που έκλεισαν την Τετάρτη:

Το West Texas Intermediate συμβόλαιο Αυγούστου: 83,88 δολάρια ανά βαρέλι, αυξημένο κατά 1,07 δολάρια ή 1,29%. Μέχρι σήμερα, το αμερικανικό πετρέλαιο έχει κερδίσει 17%.

Το Brent συμβόλαιο Σεπτεμβρίου: 87,34 δολάρια ανά βαρέλι, με άνοδο 1,10 δολάρια ή 1,28%. Σε ετήσια βάση, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς προηγείται κατά 13,4%.

Βενζίνη RBOB

Το West Texas Intermediate και το Brent σημείωσαν ενδοημερήσια υψηλά δύο μηνών την Τρίτη (2/7), λόγω των φόβων ότι ο τυφώνας Beryl θα μπορούσε να πλήξει τις υποδομές πετρελαίου της ακτής του Κόλπου.

Οι τιμές έκλεισαν τελικά χαμηλότερα, ωστόσο, καθώς η καταιγίδα αναμένεται να εξασθενήσει πριν χτυπήσει ενδεχομένως το νότιο Τέξας ήδη από την Κυριακή.

Ο Τζον Έβανς, αναλυτής του μεσίτη πετρελαίου PVM, δήλωσε στο cnbc ότι η πριμοδότηση της τιμής της καταιγίδας διαβρώθηκε σε μεγάλο βαθμό, δεδομένου ότι το Beryl αναμένεται να εξασθενήσει σε τροπική καταιγίδα, αλλά η μεγάλη αύξηση των αποθεμάτων αργού «μπορεί απλώς να έσωσε περισσότερες πωλήσεις μετά τα νέα για τον τυφώνα».

Η Helima Croft, παγκόσμια επικεφαλής της στρατηγικής εμπορευμάτων στην RBC Capital Markets, δήλωσε ότι ο αντίκτυπος των τυφώνων στην αγορά πετρελαίου έχει γίνει λιγότερο σαφής, καθώς οι ΗΠΑ δεν εξαρτώνται πλέον τόσο πολύ από την υπεράκτια παραγωγή πετρελαίου.

Οι διακοπές λειτουργίας των διυλιστηρίων θα μπορούσαν να αποτελέσουν πτωτικό γεγονός περιορίζοντας τη ζήτηση.

«Συνηθίζαμε να σκεφτόμαστε τους τυφώνες ως αναμφισβήτητα μια πιθανή ανοδική βραχυπρόθεσμη εξέλιξη για τις αγορές πετρελαίου, τώρα η εικόνα δεν είναι τόσο ξεκάθαρη», δήλωσε στο CNBC το βράδυ της Τρίτης (2/7).

Δειτε Επισης

Δρ. Έλληνας για Great Sea Interconnector: Βιώσιμο το έργο, παράξενη η θέση ΑΔΜΗΕ- «Η Κύπρος να μπει ως μέτοχος»
Ηλεκτρική διασύνδεση: Το νέο πισωγύρισμα, η μεγαλύτερη ανησυχία και ποια τα επόμενα βήματα
Γιώργος Παπαπαναστασίου: Άμεση προτεραιότητα η οκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
Great Sea Interconnector: Στον αέρα τα €657 εκατ. από την Κομισιόν, σε αναμμένα κάρβουνα ο Παπαναστασίου
ΕΝΙμέρωση που τερματίζει τον συναγερμό… Διαψεύδει τα περί αποχώρησης από την κυπριακή ΑΟΖ
Διαψεύδει πληροφορίες για αποσύνδεση της ΕΝΙ από την κυπριακή ΑΟΖ ο Χριστοδουλίδης
Πετρέλαιο: Άλμα άνω του 1,30% στις τιμές μετά τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων
Βόμβα ΑΔΜΗΕ για Great Sea Interconnector-«Μη βιώσιμο με την απόφαση της ΡΑΕΚ, το έργο θα σταματήσει εάν...»
ΑΔΜΗΕ: Ενημέρωσε Μητσοτάκη για το «όχι» της ΡΑΕΚ για ανάκτηση δαπανών πριν την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης
ENI: Eνδεχόμενο αποεπένδυσης από κυπριακή ΑΟΖ-Χωρίς ενημέρωση για το θέμα η Λευκωσία