Από πού προήλθαν και πόσες επιπλέον μετοχές της Ελληνικής απέκτησε μέσω της δημόσιας πρότασης η Eurobank A.E.

Την ολοκλήρωση, στις 30 Ιουλίου 2024, της διαδικασίας αποδοχής της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εξαγοράς για την απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία υποβλήθηκε στις 4 Ιουνίου 2024, ανακοίνωσε η Eurobank Α.Ε., θυγατρική της Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε

Κατά τις 4 Ιουνίου 2024, ημερομηνία ανακοίνωσης διενέργειας υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, η Eurobank A.E. κατείχε άμεσα 228.253.661 μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας, που αντιπροσώπευαν το 55,29% του συνολικού εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής.

Διευκρινίζεται επίσης ότι δεν κατέχονταν οποιεσδήποτε μετοχές από πρόσωπα που με βάση τον νόμο θεωρείται πως ενεργούν σε συνεννόηση με την Eurobank A.E. και δεν υπήρχαν οποιεσδήποτε έμμεσες συμμετοχές σε σχέση με την Eurobak A.E.

Διαβάστε επίσης:

Κατά την διάρκεια της περιόδου της δημόσιας πρότασης, δηλαδή από τις 4 Ιουνίου 2024 μέχρι τις 30 Ιουλίου 2024, η Eurobank A.E. προέβη στην απόκτηση 776.364 επιπλέον μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 0,19% της υπό εξαγορά εταιρείας (Ελληνική Τράπεζα) προς €2,56 ανά μετοχή, μέσω αγορών που πραγματοποιήθηκαν κατά τις χρηματιστηριακές συνεδριάσεις, εκ των οποίων οι 31.959 μετοχές (0,01% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου) κατέχονταν από επενδυτικά κεφάλαια τα οποία διαχειρίζεται η Senvest Management LLC.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, το συνολικό ποσοστό αποδοχής της δημόσιας πρότασης έφτασε το 0,405%, καθώς υποβλήθηκαν έντυπα αποδοχής και μεταβίβασης για 1.670.975 μετοχές της υπό εξαγορά εταιρείας.

Συνεπώς, το συνολικό ποσοστό αποδοχής προστιθέμενο στο 55,481% (229.030.025 μετοχές) που κατείχε άμεσα η Eurobank A.E. κατά τη λήξη της δημόσιας πρότασης στις 30 Ιουλίου 2024, εξασφαλίζει στην τράπεζα συνολική άμεση συμμετοχή 55,886% (230.701.000 μετοχές) στο εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής.

Σημειώνεται ότι το τελικό ποσοστό αποδοχής δύναται να διαφοροποιηθεί σε περίπτωση που κατά τον τελικό έλεγχο των εντύπων αποδοχής και μεταβίβασης, καθώς και των εγγράφων που απαιτούνται να συνοδεύουν τα εν λόγω έντυπα διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία και ως εκ τούτου, δεν δύνανται να γίνουν αποδεκτά.

Σύμφωνα με τους όρους της δημόσιας πρότασης και σύμφωνα με τις πρόνοιες του Άρθρου 10(1) του Νόμου, ενόψει του ότι η Eurobank A.E. κατείχε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγορά εταιρείας η δημόσια πρόταση θεωρείται επιτυχής.

Καταληκτικά, τονίζεται ότι η Axia Ventures Group και η The Cyprus Investment and Securities Corporation Limited (“CISCO”) ενεργούν ως σύμβουλοι της Eurobank A.E. σε σχέση με τη δημόσια πρόταση.

Επιπρόσθετα, η CISCO ενεργεί ως χειριστής ανάδοχος σύμφωνα με τις πρόνοιες της ΚΔΠ 96/2008 (όπως τροποποιήθηκε) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

Δειτε Επισης

Fitch: Αναβάθμισε την αξιολόγηση στήριξης μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας σε «bb» λόγω Eurobank
«Ανοίγουν βιβλία» στις ξένες αγορές οι ελληνικές τράπεζες-Τα τρία κρίσιμα road shows
Ουνς (ΕΚΤ) για μειώσεις επιτοκίων: To be continued, αλλά προσοχή στον πληθωρισμό
Επιτόκια: Το στίγμα πορείας που έδωσε η Λαγκάρντ και γιατί είναι δύσκολη νέα μείωση από την ΕΚΤ τον Οκτώβριο
Μ. Ζαχαριάδης: Αναμένεται πτώση καταθετικών επιτοκίων, σταθεροποίηση δανειστικών-Οι εκτιμήσεις του Καθ. Οικονομικών
Μειώνει το επιτόκιο κατά 0.60% η Τράπεζα Κύπρου-Απόφαση με σημαντική θετική επίδραση στους πελάτες της
Τράπεζα Κύπρου: Back to Athens με συντριπτικό «ναι» από τους μετόχους-Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
Τάκης Αράπογλου: Τα τέσσερα «συν» από την επανεισαγωγή της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Ελληνική Τράπεζα: Μειωμένο εισαγωγικό επιτόκιο και ωφελήματα για δάνειο πρώτης κατοικίας
«Bye» London, «καλησπέρα» Αθήνα…Οι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου σφραγίζουν την επιστροφή στο ΧΑ