Powered by

Στο 2,6% υποχωρεί ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κύπρο και στην Ε.Ε. τον Ιούλιο

Στο 2,6% αναμένεται να πέσει τον Ιούλιο του 2024 ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κύπρο από 3,0% τον Ιούνιο, σύμφωνα με έκτακτες εκτιμήσεις της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να ανεβεί στο 2,6% τον φετινό Ιούλιο, από 2,5% τον περασμένο μήνα.

Πριν έναν χρόνο, τον Ιούλιο του 2023, ο ετήσιος πληθωρισμός βρισκόταν στο 2,4% στην Κύπρο και στο 5,3% στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι υψηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Ιούλιο του 2023 αναμένονται στο Βέλγιο (5,5%, από 5,4% τον περασμένο μήνα και 1,7% πέρσι), την Εσθονία (3,5%, από 2,8% τον περασμένο μήνα και 6,2% πέρσι) και τις Κάτω Χώρες (3,5%, από 3,4% τον περασμένο μήνα και 5,3% πέρσι).

Οι χαμηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Ιούλιο του 2023 αναμένονται στη Φινλανδία (0,6%, από 0,5% τον περασμένο μήνα και 4,2% πέρσι), τη Λετονία (0,8%, από 1,5% τον περασμένο μήνα και 6,6% πέρσι) και τη Λιθουανία (1,1%, από 1,0% τον περασμένο μήνα και 7,2% πέρσι).

Όσον αφορά τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, οι υπηρεσίες αναμένεται να σημειώσουν τον υψηλότερο πληθωρισμό τον Ιούλιο (4,0%, έναντι 4,1% τον Ιούνιο), ενώ ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (2,3%, έναντι 2,4% τον Ιούνιο), η ενέργεια (1,3%, έναντι 0,2% τον Ιούνιο) και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,8%, έναντι 0,7% τον Ιούνιο).

Δειτε Επισης

Στο 2,1% ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Μάρτιο-Αυξημένος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024
Περαιτέρω επιβράδυνση και πλησιάζει τον στόχο της ΕΚΤ για 2% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη
Μηνιαία άνοδος 3,66% για το ΧΑΚ, ημερήσια πτώση τη Δευτέρα
Ξεπερνούν τα €2 δισεκατομμύρια τα αιτήματα στο Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης- Εκτός οι παλιοί μέτοχοι
Συνεχίζει την ανοδική του τροχιά ο ΣΠΟΔ-Τι συνέβαλε στην ενίσχυση του δείκτη τον Φεβρουάριο
Μειωμένος ο δείκτης τιμών παραγωγού στην βιομηχανία τον Φεβρουάριο
Απλοποιούνται οι διαδικασίες εγγραφής στο μητρώο αγροτών-Δημιουργούνται νέες κατηγορίες
Πασχαλινό επίδομα 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους-Επωφελούνται πέραν των 11 000 δικαιούχων
Το «σαφάρι» Χριστοδουλίδη στις ΗΠΑ για να φέρει επενδύσεις…Ποιους θα δει, τι θα τους πει και οι τομείς που ποντάρει
Τριάντα χιλιάδες δικαιούχοι αγρότες για εκταρικές επιδοτήσεις ύψους €60 εκατομμυρίων-Ο στόχος της ενίσχυσης