ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Bean Bar: Ωφελήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων τους

Την παροχή ουσιαστικών ωφελημάτων που βελτιώνουν αισθητά την καθημερινότητα και τη ζωή των εργαζομένων έχουν στο επίκεντρό τους τα διάφορα σχέδια που προσφέρονται στα μέλη της ομάδας των υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ και των Bean Bar. Η εταιρεία Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ, διαχειρίστρια των δύο πιο πάνω αλυσίδων, ανέκαθεν χαρακτηριζόταν από το ανθρωποκεντρικό της πρόσωπο.

Eίναι ευρέως διαδεδομένο πως σήμερα οι εργαζόμενοι αποζητούν θετικές και σφαιρικές εμπειρίες εργοδότησης, όπως τονίζει η διεύθυνση του οργανισμού. Συνεπώς, παρατηρούνται πολλές ενέργειες από εργοδότες παγκοσμίως για να προσφέρουν τη διαφορετικότητα και όσο το δυνατόν περισσότερα ωφελήματα στους εργοδοτούμενους τους.

Τα οφέλη

Πέραν των βασικών ωφελημάτων όπως συμμετοχή σε σχέδια ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, συνταξιοδοτικής ασφάλισης και 13ο μισθό, οι εργαζόμενοι της εταιρείας απολαμβάνουν έκπτωση 10% για αγορές από τις ΑΛΦΑΜΕΓΑ και 20% στα Bean Bar.

Μέσω του σχεδίου δανείων του οργανισμού παρέχεται άτοκη οικονομική βοήθεια σε εργαζόμενους, ενώ το Ταμείο Αλληλεγγύης προσφέρει οικονομική ανάσα υπό την μορφή δώρου σε ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με έκτακτα και σοβαρά βιοποριστικά θέματα.

30 χρόνια παρουσίας
Με παρουσία στην αγορά της Κύπρου εδώ και 30 σχεδόν χρόνια και με 20 σημεία πώλησης παγκύπρια, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ προσφέρουν ποικιλία ποιοτικών προϊόντων, άνετο και μοντέρνο περιβάλλον και άριστη εξυπηρέτηση.

Διευρύνοντας τις οδούς εξυπηρέτησης τους προς το κοινό, οι ΑΛΦΑΜΕΓΑ λειτούργησαν το ηλεκτρονικό τους κατάστημα το 2021, προσφέροντας ολοκληρωμένη εμπειρία ψωνίσματος μέσω του διαδικτύου με κατ’ οίκον παράδοση σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.

alphamegahr2

Νέα υπεραγορά στον Αστρομερίτη
Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών από περισσότερα σημεία, έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες για ανοίγματα νέων καταστημάτων ΑΛΦΑΜΕΓΑ, με επόμενη τοποθεσία τον Αστρομερίτη στην επαρχία Λευκωσίας.

Στόχος είναι πάντοτε η δημιουργία μοναδικής εμπειρίας ψωνίσματος, και όλες οι επιχειρηματικές κινήσεις της Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ γίνονται με γνώμονα τον στόχο αυτό.

alphamegahr3

Τα Bean Bar
Η εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητες της και μπήκε στον κόσμο του καφέ το 2021 με το Bean Bar – ένα νέο, φρέσκο και vibrant brand. Στα 12 Bean Bar σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό, οι coffee lovers μπορούν να βρουν καφέ υψηλής ποιότητας, άλλα ροφήματα και snacks.

Παράλληλα, το Bean Bar στο 360 - το ψηλότερο κτίριο της Λευκωσίας - και η νεότερη προσθήκη της αλυσίδας στην οδό Κολωνακίου της Λεμεσού αποτελούν dining hotspots.

Οι προκλήσεις του σήμερα
Οι σημερινές, καθημερινές πλέον προκλήσεις που υπάρχουν στο τοπίο εξεύρεσης και διατήρησης προσωπικού, έχουν ωθήσει τους εργοδότες να αναγνωρίσουν τη σημαντικότητα της στήριξης των ανθρώπων τους. Επιπλέον η πανδημία, θέτοντας ως επίκεντρο την υγεία, υπογράμμισε την ανάγκη για κατανόηση από τους εργοδότες σε θέματα ευεξίας.

Το προσωπικό των ΑΛΦΑΜΕΓΑ και των Bean Bar έχει πρόσβαση σε γιατρό εργασίας και σε γραμμή ψυχολογικής στήριξης – η οποία δημιουργήθηκε λόγω του Covid-19 - με την χρέωση και για τα δύο να καλύπτεται πλήρως από την εταιρεία.

Έμπρακτη στήριξη
Για τη στήριξη των γονέων-συναδέλφων, η εταιρεία παρέχει πλήρη κάλυψη απολαβών κατά την περίοδο άδειας μητρότητας και πατρότητας, ενώ για κάθε νέο μέλος της οικογένειας στέλνεται ως δώρο το ‘baby-box’ που περιέχει όλα τα απαραίτητα προϊόντα για νεογέννητα.

Παράλληλα, προσφέρονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες από εγκεκριμένους διαιτολόγους-διατροφολόγους.

Σε συνεργασία με διαγνωστικό κέντρο και στα πλαίσια της πρόληψης του καρκίνου, το 2023 προσφέρθηκαν αιματολογικές εξετάσεις για δύο καρκινικούς δείκτες στο προσωπικό της εταιρείας, χωρίς χρέωση για τους ίδιους.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση της εταιρείας, οι άνθρωποι του οργανισμού έδειξαν μεγάλη ανταπόκριση στις εξετάσεις, οι οποίες θα επαναληφθούν και το 2024.

alphamegahr4

Σημαντική η ξεκούραση και η κοινωνικοποίηση
Μέσω συνεργασιών της εταιρείας με ξενοδοχεία, παρέχεται στο προσωπικό της η ευκαιρία ξεκούρασης σε μειωμένες και προσιτές τιμές ή ακόμη και εντελώς δωρεάν μέσω κληρώσεων που γίνονται στο κλειστό Facebook group για το προσωπικό ΑΛΦΑΜΕΓΑ και Bean Bar.

Η διεύθυνση του οργανισμού επισημαίνει ότι «η πανδημία υπενθύμισε σε όλους μας, πέραν της βαρύτητας της υγείας μας, την ανάγκη για κοινωνικοποίηση».

Το 2023 ο οργανισμός προσκάλεσε όλη του την ομάδα σε ιδιωτική συναυλία με τον γνωστό τραγουδιστή Κωνσταντίνο Αργυρό στο στάδιο ΑΛΦΑΜΕΓΑ, ενώ τα περασμένα Χριστούγεννα όλα τα καταστήματα είχαν την ευκαιρία να διοργανώσουν το δικό τους εορταστικό πάρτι εντελώς δωρεάν.

Επιθυμία για ανάπτυξη
Στο σύγχρονο εργασιακό τοπίο μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας εκφράζει την επιθυμία να εργάζεται σε επιχειρήσεις που θα τους προσφέρουν ευκαιρίες ακαδημαϊκής, επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης.

Έτσι, στηρίζοντας ενεργά και τις οικογένειες των εργαζομένων της και συνεισφέροντας στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, η εταιρεία δίνει την ευκαιρία σε εργοδοτούμενους της και στα εξαρτώμενα παιδιά τους να σπουδάσουν δωρεάν ή να επωφεληθούν με εκπτώσεις σε σπουδές στο University of Nicosia, το Intercollege και το CIM – The Cyprus Business School, μέσω συνεργασιών με τα προαναφερόμενα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Παράλληλα, οι άνθρωποι των ΑΛΦΑΜΕΓΑ και των Bean Bar έχουν πολλαπλές ευκαιρίες εκπαίδευσης, ανάπτυξης και ανέλιξης εντός του οργανισμού, μέσω των ειδικά δημιουργημένων σχεδίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρονται σε συνεχή βάση.

Ζητούμενο το υγιές περιβάλλον
Ζωτικής σημασίας για τον κάθε εργοδότη είναι η διασφάλιση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος. Μέσω της τεχνολογίας το συγκεκριμένο έργο γίνεται πιο αποτελεσματικό, όπως εξηγεί η εταιρεία η οποία διεξάγει δύο ξεχωριστές ανώνυμες έρευνες προσωπικού ανά έτος, με σκοπό να διαφανούν τομείς που χρήζουν βελτίωσης. Πέραν του open-door policy που εφαρμόζεται, στον οργανισμό λειτουργεί Επιτροπή Ισότητας στην οποία μπορεί να αποταθεί οποιοσδήποτε συνάδελφος για θέματα άνισης μεταχείρισης. Η επιτροπή έχει ιδιαίτερη σημασία, ειδικά την σήμερον ημέρα όπου οι εργασιακοί χώροι χαρακτηρίζονται από πολυμορφία και οφείλουν να προστατεύσουν τα προσωπικά χαρακτηριστικά του κάθε εργαζομένου.

Ως γνωστόν, υπάρχει γενικά μειωμένη ροή ενδιαφερόμενων για εργασία ανά το παγκόσμιο. Οι επιχειρήσεις, αναφέρεται στη συνέντευξη, καλούνται να συνεχίσουν την εύρυθμη λειτουργία τους με λιγότερα μέλη στις ομάδες τους, εφαρμόζοντας ακριβές τεχνολογικές εναλλακτικές λύσεις όπου αυτό είναι εφικτό, και παράλληλα καλούνται να ανταποκριθούν στα εργασιακά ‘θέλω’ των νέων γενεών, χωρίς οι προσαρμογές τους να έχουν το γρήγορο και έντονο αποτέλεσμα που θα επιθυμούσαν.

Όλα αυτά τα στοιχεία, μαζί με τα αυξημένα κόστη και τις μεγάλες αναταράξεις που παρατηρούνται στον κόσμο τα τελευταία έτη, δημιουργούν σημαντικές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις του σήμερα, ανεξαρτήτως του μεγέθους τους.

Τα χαρακτηριστικά του καλού εργοδότη
Τα βασικότερα χαρακτηριστικά ενός εργοδότη που επιθυμεί να βελτιώνεται, σύμφωνα με τον οργανισμό, είναι να αφουγκράζεται και να ακούει τις ανάγκες του κόσμου του, λαμβάνοντας τις υπόψιν και εφαρμόζοντας στοχευμένες λύσεις όπου είναι εφικτό.

Συγχρόνως, όπως προστίθεται, οι εργοδότες οφείλουν να ενημερώνονται για εξελίξεις σε πιο γενικό πλαίσιο, ούτως ώστε να γνωρίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζονται γενικά στον τόπο τους και να ξελαφρύνουν τα μέλη της ομάδας τους που πιθανόν να επηρεάζονται από αυτές.

Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ

Αριθμός Προσωπικού:

2300 άτομα

Διευθυντική ομάδα:

Chairman: Ανδρέας Παπαέλληνας

CEO: Γιώργος Θεοδότου

Κενές θέσεις εργασίας:

Alphamega: https://www.alphamega.com.cy/en/career

Bean Bar: https://beanbar.com.cy/join-our-tribe/

Βραβεύσεις και διακρίσεις στον τομέα ανθρώπινου δυναμικού:

  • Investors in People – Standard (2012)
  • Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον (2015)
  • Investors in People – Bronze (2016)
  • Investors in People – Gold (2020)
  • InBusiness Awards – Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης (2021)
  • Great Place to Work – 2023
  • Investors in People – Gold (2024)

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: 80080022

ΑΛΦΑΜΕΓΑ:

Ιστοσελίδα: www.alphamega.com.cy

E-mail: wacare@alphamega.com.cy

Bean Bar:

Ιστοσελίδα: https://beanbar.com.cy/

E-mail: hello@beanbar.com.cy

Δειτε Επισης

ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Bean Bar: Ωφελήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων τους
Bioland Energy: Δέσμευση στην ικανοποίηση των αναγκών και την ανάπτυξη των εργαζομένων
Celestyal: Το στοίχημα της διαρκούς εξέλιξης ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων της
Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα: Eνεργά δίπλα στους ανθρώπους του με τα κατάλληλα εφόδια
Φάνος Ν. Επιφανίου: «Νοιαζόμαστε για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μας»
KPMG Κύπρου: Με επίκεντρο τον άνθρωπο
NetU: Υψίστης σημασίας το υγιές εργασιακό κλίμα
Odyssey: Έμφαση στην καινοτομία και στον άνθρωπο
SODEXO: Εστιάζοντας σε μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους
Starbucks Κύπρου: Οι πρακτικές που την καθιστούν ελκυστικό εργοδότη