Powered by

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διαμορφώνονται θετικές ενδείξεις στο μέτωπο της καταπολέμησης της ακρίβειας

Τη θέση ότι διαμορφώνονται θετικές ενδείξεις στο μέτωπο της καταπολέμησης της ακρίβειας, εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, πριν από τις θερινές διακοπές.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και η αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών μέσω μιας σειράς μεταρρυθμίσεων βρίσκονται στο επίκεντρο του κυβερνητικού έργου.

Ειδικότερα, αναφορικά με την ακρίβεια, επισήμανε ότι παρουσιάζεται μια «βελτιωμένη εικόνα του πληθωρισμού» και «μείωση των τιμών πια στα σούπερ μάρκετ σε σχέση με πέρυσι».

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε ότι σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή σχετική διάταξη για την κατεπείγουσα παρέμβαση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, «ώστε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι όποτε υπάρχουν στρεβλώσεις οι οποίες αποδίδονται στη μη εύρυθμη λειτουργία της αγοράς», όπως είπε.

«Παραμένουμε σε απόλυτη εγρήγορση έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και σχετική σταθερότητα και προβλεψιμότητα στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τα ζητήματα των πυρκαγιών ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «διαχειριζόμαστε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι από πλευράς κλιματολογικών συνθηκών».

«Έχουμε μπροστά μας ακόμα έναν πολύ δύσκολο μήνα, τον μήνα Αύγουστο, και προφανώς απαιτείται απ’ όλους μας απόλυτη εγρήγορση. Άρα, οι εικόνες που βλέπουμε από την Καλιφόρνια είναι μια διαρκής υπενθύμιση ότι η κλιματική κρίση δυστυχώς έχει έρθει για να μείνει», σημείωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε σε επικείμενες μεταρρυθμίσεις που αφορούν περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως αυτό της ανακύκλωσης, ενώ επισήμανε ότι η χώρα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο ως προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με «παραπάνω από το 50% της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος [να] παράγεται σήμερα από τον ήλιο και από τον άνεμο».

Δειτε Επισης

Αυτό είναι το σχέδιο για αποκλιμάκωση του ελληνικού χρέους-Η συμφωνία με τις Βρυξέλλες
UniCredit: «Πατάει γκάζι» η ανάπτυξη στην Ελλάδα-Στο 2,3% φέτος
Κλείδωσαν οι στόχοι της τετραετίας για την ελληνική οικονομία
Άθικτο το επενδυτικό story του Χρηματιστηρίου Αθηνών... Ζωντανεύει και παραμένει ελκυστικό
Κ. Μητσοτάκης: Μεγάλο το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών, εταιρειών, οργανισμών και τραπεζών για την Ελλάδα
Ελλάδα: Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το 2025 και μετά
DBRS: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2024
Ελλάδα: Άντλησε από τις αγορές κοντά στα 9 δις ευρώ από την αρχή του έτους
Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.