Powered by

Πρόστιμα 13,6 εκ. ευρώ σε επιχειρήσεις για μη καταχώρηση στοιχείων στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων-Εισηγείται αλλαγές η Έφορος

Πρόστιμα 13,6 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκαν από την Έφορο Εταιρειών σε επιχειρήσεις και πρόσωπα που δεν κατέθεσαν στοιχεία στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, εκ των οποίων μόλις 756.000 ευρώ έχουν εισπραχθεί.

Αυτό λέχθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας από την Έφορο Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου.

Σύμφωνα, επίσης, με την κ. Χρυσοστόμου, για την επιβολή προστίμων έχουν υποβληθεί 500 ενστάσεις από επιχειρήσεις και άτομα, προσθέτοντας ότι μέχρι τις 7 Ιουνίου επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 13.568.000 ευρώ, εκ των οποίων εισπράχθηκαν οι 756.000 ευρώ.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Έφορος Εταιρειών παραδέχθηκε ότι η νομοθεσία επηρεάζει τις επιχειρήσεις, χαρακτηρίζοντάς την ως εξαντλητική. Μετά την εφαρμογή της νομοθεσίας, πρόσθεσε, «επαναξιολογούμε την κατάσταση», σημειώνοντας ότι πρόνοιες της νομοθεσίας χρήζουν επαναξιολόγησης, όπως το ύψος του προστίμου που επιβάλλεται.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε, «κάναμε εισήγηση πρόσφατα στο Υπουργείο Οικονομικών για μείωση των προστίμων κατά το ήμισυ», καθώς και «μην επιβάλλεται πρόστιμο στον γραμματέα, αλλά στον διευθυντή της επιχείρησης».

Σημειώνεται ότι, η Επιτροπή Ενέργειας επεφύλαξε τις αποφάσεις της για το πως θα χειριστεί το θέμα για τον Σεπτέμβριο, όταν και θα συζητηθούν σχετικές προτάσεις νόμου που έχουν κατατεθεί.

Δειτε Επισης

Επιχορήγηση €2 εκ. για θωράκιση γεωργικών καλλιεργειών από χαλάζι και βροχή-Οι επενδύσεις που καλύπτονται
Η ανταπόκριση στα νέα σχέδια δανειοδότησης του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών(ΚΦΙΚΒ)
Τα έσοδα του κράτους από φόρους και οι τέσσερις δράσεις για ενίσχυση των επιπέδων είσπραξης από το Τμ. Φορολογίας
Το πρόγραμμα «Νυχτερινή οικονομία για βιώσιμη ανάπτυξη», οι νέες ευκαιρίες και οι μεγάλες προοπτικές της Λευκωσίας
Μαρία Παναγιώτου: Η κυβέρνηση επιδιώκει να προσδώσει νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία στους αγρότες
Η διαδρομή του προϋπολογισμού στη Βουλή-Η πορεία που θα ακολουθήσει από την Επ. Οικονομικών έως την Ολομέλεια
Συνέχισε τη θετική πορεία το ΧΑΚ με εβδομαδιαία κέρδη 0,76%
Ετήσια μείωση 16% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Σεπτέμβριο
Στις 152,7 μονάδες ο δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Ιούλιο
Υπογράφηκε η νέα συλλογική σύμβαση μεταξύ ΚΟΑΠ και ΠΑΣΥΔΥ