Bioland Energy: Δέσμευση στην ικανοποίηση των αναγκών και την ανάπτυξη των εργαζομένων

Η ευημερία του προσωπικού είναι προτεραιότητα ενσωματωμένη στο συνολικό πακέτο παροχών της Bioland Energy, η οποία και εφαρμόζει διάφορες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της συνολικής ευημερίας των ανθρώπων της.

Για παράδειγμα, το πρόγραμμα «Δώρο Νεογέννητου» προσφέρει κουπόνια για βασικά είδη βρεφών για να στηρίξει τους εργαζόμενους της που μεταβαίνουν στη γονεϊκότητα. Επιπλέον, η πρωτοβουλία "Άδεια Γενεθλίων" προσφέρει μια επιπλέον ημέρα πληρωμένης άδειας για να γιορτάσουν οι εργαζόμενοι την ιδιαίτερη ημέρα τους.

2

Ακόμη, το νέο Κέντρο Ευεξίας της εταιρείας, αποτελεί άλλο ένα βασικό στοιχείο, αφιερωμένο στην προώθηση της φυσικής και ψυχικής υγείας του προσωπικού της. Επιπλέον, διασφαλίζουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση σε πλήρως καλυμμένο ιατρικό σχέδιο, διασφαλίζοντας ποιοτική υγειονομική περίθαλψη χωρίς οικονομικό βάρος.

Όπως επισημαίνεται από τη διεύθυνση της Bioland Energy, «αυτές οι προσπάθειες υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε ένα υποστηρικτικό και ευεργετικό εργασιακό περιβάλλον, όπου η ευημερία των εργαζομένων είναι κεντρική στην εταιρική μας φιλοσοφία».

Σ’ ότι αφορά την προσέλκυση ταλέντων, στην εταιρεία φροντίζουν να καλλιεργούν μια θετική και συμπεριληπτική κουλτούρα στο χώρο εργασίας που γιορτάζει τη διαφορετικότητα και προωθεί την καινοτομία.

Ανταγωνιστικές αποδοχές με μπόνους απόδοσης, ευέλικτες εργασιακές ρυθμίσεις που σέβονται το χρόνο και τις δεσμεύσεις των εργαζομένων, καθώς και ισχυρές ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης τονίζουν τη δέσμευση στην ικανοποίηση και την ανάπτυξη των εργαζομένων.

3

Το Kέντρο Eυεξίας

Μια από τις πιο καινοτόμες πρωτοβουλίες της Bioland Energy, είναι η δημιουργία του νέου Κέντρου Ευεξίας: «Αυτή η εγκατάσταση αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση στην υγεία και την ευημερία των εργαζομένων μας. Φιλοξενεί σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης που στοχεύουν στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και την προώθηση της σταδιοδρομίας.

Επιπλέον, το Κέντρο λειτουργεί ως κέντρο για δραστηριότητες ενδυνάμωσης της ομάδας που προάγουν τη συνεργασία και ενισχύουν τις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων.

Προχωρώντας, έχουμε έναν κατάλογο καινοτόμων ιδεών από αυτό το κέντρο για να εμπλουτίσουμε περαιτέρω την εμπειρία των εργαζομένων και να προωθήσουμε την ολιστική ευημερία.

Αυτή η πρωτοβουλία αντανακλά τη δέσμευσή μας ως πρωτοποριακός εργοδότης που είναι αφιερωμένος στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού και πλούσιου περιβάλλοντος εργασίας».

4

Η διαδρομή

Η Bioland Energy, ιδρύθηκε το 2012 και έχει αναδειχθεί ως πρωτοπόρος στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας. Εξειδικεύεται στην τεχνολογία φωτοβολταϊκών συστημάτων και σε καινοτόμες προσεγγίσεις όπως η ανακύκλωση και η διαχείριση αποβλήτων, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την προώθηση αλλαγών στη βιομηχανία.

Η ομάδα της, αποτελούμενη από 142 ταλαντούχα άτομα, φέρνει ποικίλες εμπειρίες που τροφοδοτούν την ανάπτυξή της, αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών κατά 43% τα τελευταία τρία χρόνια, γεγονός που αποτελεί απόδειξη της δυναμικής προσαρμογής και διαφοροποίησης της βιομηχανίας.

5

Οι αλλαγές που έφερε η πανδημία

Μετά την πανδημία, η εταιρεία υιοθέτησε αρκετές πρακτικές που έχουν βελτιώσει σημαντικά το εργασιακό της περιβάλλον, όπως εκτιμά η ίδια η διεύθυνση.

Μία από τις βασικές αλλαγές ήταν η εφαρμογή υβριδικών μοντέλων εργασίας: «Αυτή η ευελιξία επιτρέπει στους εργαζομένους μας να εργάζονται από το σπίτι ή το γραφείο εκεί και όπου χρειάζεται, υποστηρίζοντας καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και προσαρμογή στις ατομικές ανάγκες.

Για να διατηρήσουμε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον εργασίας, έχουμε εγκαταστήσει σταθμούς απολύμανσης χεριών σε όλο το γραφείο.

Αυτό το απλό αλλά αποτελεσματικό μέτρο βοηθά στη μείωση του κινδύνου ασθένειας και προάγει ένα πιο υγιεινό περιβάλλον».

Επίσης, αναδιαμόρφωσαν τη διάταξη των γραφειακών χώρων για να προωθήσουν την ασφαλή συνεργασία. Η νέα αυτή διάταξη περιλαμβάνει πιο ευρύχωρους χώρους εργασίας και καθορισμένες περιοχές συνάντησης, που βοηθούν στην ελαχιστοποίηση της στενής επαφής και διασφαλίζουν την ασφάλεια όλων.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή ήταν η ενσωμάτωση εργαλείων βιντεοδιάσκεψης, ιδιαίτερα για συναντήσεις με τρίτα μέρη. Αυτή η τεχνολογία έχει βελτιώσει τις διαδικασίες επικοινωνίας, επιτρέποντάς τους να διατηρούν ισχυρές σχέσεις με πελάτες και συνεργάτες ανεξάρτητα από την φυσική απόσταση.

Έχουν επίσης υιοθετήσει λογισμικό διαχείρισης έργων όπως το Teams, που έχει βελτιώσει σημαντικά τη συνεργασία και την παραγωγικότητά τους. Αυτά τα εργαλεία διευκολύνουν την αποτελεσματική παρακολούθηση έργων, την επικοινωνία της ομάδας και τη διαχείριση πόρων, καθιστώντας τη ροή εργασίας μας πιο ομαλή.

Επιπλέον, έχουν μεταβεί σε ψηφιακές πληρωμές για όλες τις συναλλαγές. Αυτή η αλλαγή έχει βελτιώσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, μειώνοντας παράλληλα την ανάγκη για φυσικές συναλλαγές, υποστηρίζοντας τις συνολικές τους προσπάθειες για υγεία και ασφάλεια.

Όπως επισημαίνεται από το αρμόδιο τμήμα της εταιρείας, «αυτές οι πρακτικές έχουν συλλογικά δημιουργήσει ένα πιο προσαρμοστικό, ασφαλές και υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον, συμβάλλοντας στη συνολική ευημερία και παραγωγικότητα της ομάδας μας».

6

Με φόντο την προσέλκυση ταλέντων

Κοιτάζοντας μπροστά, η εστίαση της εταιρείας παραμένει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της βιομηχανίας όσον αφορά τη διατήρηση και την προσέλκυση ταλέντων: «Αναγνωρίζουμε ότι οι μεταβαλλόμενες προσδοκίες γύρω από την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, την εξέλιξη της καριέρας και την περιεκτική εταιρική κουλτούρα είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός κινητοποιημένου εργατικού δυναμικού.

Επεκτείνοντας τις πρωτοβουλίες διαφορετικότητας, επενδύοντας σε προηγμένη εκπαίδευση και δίνοντας προτεραιότητα στην ψυχική υγεία και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, στοχεύουμε να αναβαθμίσουμε περαιτέρω τη Bioland Energy ως προτιμώμενο εργοδότη».

7

Εργοδότης αριστείας

Η στρατηγική της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια, είναι σαφής: «Να καλλιεργήσουμε μια ζωντανή εταιρική κουλτούρα που προάγει την περιεκτικότητα και την ισότητα, να ενδυναμώσουμε την ομάδα μας μέσω συνεχούς εκπαίδευσης και καθοδήγησης, να δώσουμε προτεραιότητα στην ευημερία των εργαζομένων με διευρυμένες πρωτοβουλίες ευεξίας και να βελτιώσουμε τις αποδοχές και τις παροχές.

Η διαφανής επικοινωνία και η εμπλοκή των εργαζομένων θα παραμείνουν κεντρικές, διασφαλίζοντας ότι το εργατικό δυναμικό μας αισθάνεται ότι ακούγεται και εκτιμάται».

Αυτές οι προσπάθειες, όπως υπογραμμίζεται, συλλογικά υποκινούν τη δέσμευση για δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος όπου οι εργαζόμενοι ευημερούν, προωθώντας την συνεχιζόμενη επιτυχία και φήμη της Bioland Energy ως εργοδότη αριστείας.

Website: Visit our Website_Bioland Energy Ltd

Facebook: Like Our FacebookPage_Bioland Energy

Instagram: Follow Us on Instagram_Bioland Energy

Twitter: Tweets By Bioland Energy

LinkedIn: Connect with Us on Linkedin_Bioland Energy

TikTok: Discover Bioland Energy's Tik Tok World

Δειτε Επισης

ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Bean Bar: Ωφελήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων τους
Bioland Energy: Δέσμευση στην ικανοποίηση των αναγκών και την ανάπτυξη των εργαζομένων
Celestyal: Το στοίχημα της διαρκούς εξέλιξης ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων της
Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα: Eνεργά δίπλα στους ανθρώπους του με τα κατάλληλα εφόδια
Φάνος Ν. Επιφανίου: «Νοιαζόμαστε για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μας»
KPMG Κύπρου: Με επίκεντρο τον άνθρωπο
NetU: Υψίστης σημασίας το υγιές εργασιακό κλίμα
Odyssey: Έμφαση στην καινοτομία και στον άνθρωπο
SODEXO: Εστιάζοντας σε μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους
Starbucks Κύπρου: Οι πρακτικές που την καθιστούν ελκυστικό εργοδότη