Καθολική έγκριση της συγχώνευσης της WealthAvenue PLC με την GMM Fund Management

  • Στρατηγικός στόχος της Global Wealth η ψηφιακή μετάβαση μέσω platformization, Τεχνητής Νοημοσύνης, blockchain operations και tokenization.
  • Συνέχιση ανάπτυξης των παραδοσιακών εργασιών μέσω συγχωνεύσεων, εξαγορών και στρατηγικών συνεργασιών.

Η WealthAvenue PLC εισηγμένη από το 2022 στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση κατά την οποία εξετάστηκε η ταυτόχρονη συγχώνευση της με τις GMM Global Money Managers AIFM Ltd (GMM AIFM) και GMM Global Money Managers Ltd (GMM UCITS).

Στην συνέλευση συμμετείχε είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω πληρεξουσίου το 83% των δικαιωμάτων ψήφου των 265 μετόχων της Εταιρείας.

Η συγχώνευση, το uplisting στις κύριες αγορές Κύπρου και Ελλάδας, οι περαιτέρω εξαγορές και συγχωνεύσεις που προτάθηκαν, οι αυξήσεις κεφαλαίων και το Equity Compensation Plan εγκρίθηκαν σε ποσοστό 100% των συμμετεχόντων της Συνέλευσης χωρίς καμία διαφωνία.

Επίσης, εκλέγηκαν ως ήταν αναμενόμενο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ως ακολούθως:

  • Μιχάλης Ο. Ιωαννίδης ως Πρόεδρος Δ.Σ. και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής (CEO) (προηγουμένως Διευθυντής Στρατηγικής της GMM)
  • Λευτέρης Κοντός ως Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Ανώτερος Διευθυντής Επενδύσεων (CIO) (προηγουμένως Ανώτερος Διευθυντής Επενδύσεων της Wealth Avenue PLC)
  • Ηλίας Γεωργουλέας ως Μέλος Δ.Σ. που συνεχίζει και ως Ανώτερος Διευθυντής Στρατηγικής στην GMM UCITS
  • Αλέξιος Βανδώρος ως Μέλος Δ.Σ. που συνεχίζει και ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής (CEO) της WealthAvenue
  • Μαρία Παναγιώτου ως Μέλος Δ.Σ. που συνεχίζει και ως Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια (CEO) της GMM AIFM
  • Κωνσταντίνος Γεωργάρας ως Μέλος Δ.Σ.

O όμιλος που πλέον μετονομάζεται σε Global Wealth Group PLC θα έχει, μέσω των θυγατρικών του, επενδυτική βάση πάνω από 2800 επενδυτές και κεφάλαια υπό διαχείριση (Assets under Management) €450εκ. σε αρκετούς τομείς επενδύσεων όπως των παραδοσιακών αμοιβαίων κεφαλαίων (ομολογιακά, μετοχικά) της ενέργειας, του ESG, της αγοράς ανάπτυξης ακινήτων, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της αγροδιατροφής, της βιοτεχνολογίας, και των ιατρικών υλικών κ.α.

Στη GLOBAL WEALTH ανήκουν αρχικά οι τρεις θυγατρικές GMM AIFΜ, GMM UCITS, και WealthAvenue, ενώ στη Συνέλευση συζητήθηκε η νέα στρατηγική κατεύθυνση του Ομίλου με τις ενέργειες για απόκτηση αδειών EMI (Electronic Money Institution) και CASP (Crypto-Asset Service Provider) και την ψηφιακή μετάβαση με την χρήση τεχνολογικών λύσεων όπως platformization, Τεχνητή Νοημοσύνη, blockchain λειτουργίες και tokenization επενδύσεων.

Ο πρόεδρος και CEO, Μιχάλης Ιωαννίδης εξηγώντας την επιχειρηματική σκέψη ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρουν υψηλές αποδόσεις είναι συνήθως διαθέσιμες μόνο σε λίγους, μεγάλους επενδυτές. Γνωρίζουμε ότι το 70% των επενδυτών επενδύουν μόνοι τους, χωρίς επαγγελματική διαχείριση και γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία αυτών χάνουν τα χρήματα τους ή δεν επιτυγχάνουν τους οικονομικούς τους στόχους.

Ταυτόχρονα, η παραδοσιακή διαχείριση επενδύσεων βρίσκεται σε ένα κορεσμό πελατειακού ελιτισμού. Απευθύνεται μόνο στους λίγους, έχει υψηλό κόστος και είναι κλειδωμένη πίσω από αναχρονιστικά συστήματα διανομής, πληροφόρησης και επικοινωνίας.

Ωστόσο, μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, μπορούμε να αλλάξουμε αυτό το τοπίο, μειώνοντας το κόστος και κάνοντας την επαγγελματική διαχείριση επενδύσεων προσιτή σε όλους.

Η Global Wealth είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της αλλαγής. Χρησιμοποιώντας αυτές τις τεχνολογίες, στόχος μας είναι να προσφέρουμε επαγγελματική διαχείριση επενδύσεων σε όλους, ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα έχουν να επενδύσουν».

Με κοινή τους δήλωση, οι κ.κ. Αλέξιος Βανδώρος και Λευτέρης Κοντός αναφέρουν, «το αρχικό όραμα μας με τη δημιουργία της Wealth Avenue ήταν να δώσουμε την ευκαιρία της έμμεσης επένδυσης σε ακίνητα σε όσο το δυνατόν πιο πολλούς ανθρώπους με περιορισμένο κεφάλαιο.

Το όραμα αυτό πλέον δυναμώνει και επεκτείνεται ακόμα περισσότερο με τη μετεξέλιξη της εταιρείας στο νέο σχήμα της Global Wealth. Πλέον, θα μπορεί κάποιος να μετέχει και να επενδύει σε περισσότερους τομείς της οικονομίας από τους πιο παραδοσιακούς έως και σε τεχνολογίες του μέλλοντος.

Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για αυτή την εξέλιξη βλέποντας τέσσερα χρόνια μετά, το αρχικό μας όραμα να πραγματοποιείται και να γίνεται ακόμα μεγαλύτερο από όσο το είχαμε φανταστεί!»

Η συγχώνευση αναμένεται να υποβληθεί για έγκριση και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τις επόμενες μέρες.

Δειτε Επισης

Η Κωτσόβολος παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΔΥΝΑΤΟΣ. Ένας άνθρωπος απέναντι σε 250 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας»
Επιτακτική ανάγκη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον χώρο της υγείας-Η διαβεβαίωση Μιχάλη Δαμιανού
Wolt: Χαιρετίζει την συλλογική σύμβαση στον κλάδο διαχείρισης στόλου
ΕΤΕΚ: Νέα εποχή με την έναρξη της λειτουργίας των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Συλλογική σύμβαση για πρώτη φορά στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών-Καλύπτει 3.000 εργαζόμενους
Κάνει rebranding o Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας-Γιατί αλλάζει ονομασία
ΚΕΒΕ: «Γε’ νέο Επιχειρείν 2024»-Έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων
Οι αρμόδιοι φορείς ενημέρωσαν και ενημερώθηκαν: Η Ευρώπη αλλάζει τις ζωές μας
Μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων EMERGE το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Σε λειτουργία η νέα ιστοσελίδα Smart Nicosia-Εύχρηστη, καλαίσθητη και προσβάσιμη από άτομα με αναπηρία