Γιώργος Μιχαήλ: Εξελίξεις που δικαιώνουν την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στην Κύπρο

Στις πρόσφατες εξελίξεις που δικαιώνουν την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στην Κύπρο και στις οικονομικές και επιχειρηματικές δυνατότητες της χώρας μας, εστίασε στην ομιλία του κατά τα 12α Invest Cyprus International Investment Awards ο διευθύνων σύμβουλος της IMH, Γιώργος Μιχαήλ.

Ο κ. Μιχαήλ αναφέρθηκε συναφώς στις αναβαθμίσεις των μακροπρόθεσμων αξιολογήσεων της Κύπρου από τους οίκους αξιολόγησης Fitch και Standard and Poor's, καθώς και στην επιτυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές, με το ευρωομόλογο του κυπριακού δημοσίου ύψους 1 δισ. ευρώ να υπερκαλύπτεται εννέα φορές.

Επιπρόσθετα, ο διευθύνων σύμβουλος της IMH υπέδειξε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων(ΕΤΕπ) να ανοίξει γραφείο στην Κύπρο, ενώ σε ειδική μνεία προέβη όσον αφορά τις ανακοινώσεις που υπήρξαν τον περασμένο Ιούνιο και αφορούν τρεις μεγάλες διεθνείς επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μιχαήλ αναφέρθηκε στην αύξηση της συμμετοχής ενός εκ των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα-της Eurobank- στο 55,6% στην Ελληνική Τράπεζα.

Περαιτέρω, σημείωσε την ανακοίνωση εξαγοράς των Υπεραγορών Παπαντωνίου από την Σκλαβενίτης, την μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία λιανικής πώλησης, καθώς και την είσοδο της Hellenic Healthcare Group(μέρος της CVC που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως),με σημαντική συμμετοχή στο American Medical Center.

«Όλες αυτές οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν την εμπιστοσύνη των θεσμικών επενδυτών στην οικονομία μας», υπογράμμισε ο κ. Μιχαήλ, για να συμπληρώσει πως το πρώτο τρίμηνο του 2024, η Κύπρος είχε την υψηλότερη επιτάχυνση της ανάπτυξης στην Ε.Ε., με ρυθμό 3,5% και ότι η ανεργία συνεχίζει να μειώνεται.

«Και όλα αυτά», επισήμανε, «ενώ το δημόσιο χρέος μειώνεται σταθερά με στόχο να μειωθεί κάτω από το 60% του ΑΕΠ μέχρι το 2026».

Σημειώνοντας ότι τα 12α Invest Cyprus International Investment Awards τιμούν και εκφράζουν ως θεσμός την εκτίμησή τους στους διεθνείς επενδυτές από διάφορους τομείς της οικονομίας, οι οποίοι επέλεξαν να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο επενδύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, ο Γιώργος Μιχαήλ διαβίβασε τα συγχαρητήρια του στις εταιρείες και τους επιχειρηματίες που βραβεύονται.

«Είμαστε», τόνισε, «υπερήφανοι και μας τιμά να έχουμε τέτοιους επενδυτές στην Κύπρο».

Καταλήγοντας, ο διευθύνων σύμβουλος της IMH υπογράμμισε πως η εταιρεία ανέκαθεν υποστήριζε και διευκόλυνε τις ξένες επενδύσεις στην Κύπρο και πάντα πίστευε στο μέλλον της ως ένα ελκυστικό διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.

«Μπορώ να δω απόψε σε αυτή την αίθουσα», επισήμανε, «επιχειρηματικούς ηγέτες από όλους τους τομείς, παλιούς και νέους επενδυτές στο νησί μας. Επενδυτές που μοιράζονται το όραμά μας ότι η Κύπρος είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ζεις, να εργάζεσαι και να δραστηριοποιείσαι επιχειρηματικά».

Δειτε Επισης

POW! The Shop: Επέκταση στην Πάφο-Άνοιξε στο Kings Avenue Mall (photos)
Ι. Γεωργούλας: Οι προοπτικές ανάπτυξης της τεχνολογίας και η απαιτούμενη αρωγή κράτους-πανεπιστημίων
Μπήκε το νερό στ' αυλάκι για λύσεις σε προβλήματα του επιχειρείν-Τα τρία ζητήματα προς θετική κατάληξη
Η Κωτσόβολος παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΔΥΝΑΤΟΣ. Ένας άνθρωπος απέναντι σε 250 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας»
Ο σχεδιασμός του 5oυ ορόφου στο Neocleous Tower επαναπροσδιορίζει την ευεξία στον εργασιακό χώρο
Επιτακτική ανάγκη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον χώρο της υγείας-Η διαβεβαίωση Μιχάλη Δαμιανού
Ρίχνουν μαύρο την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο ΡΙΚ-Στον αέρα και η προβολή του τελικού του Euro
Wolt: Χαιρετίζει την συλλογική σύμβαση στον κλάδο διαχείρισης στόλου
Miniso: Κάθοδος του brand στην Κύπρο και άνοιγμα στο My Mall Limassol
ΕΤΕΚ: Νέα εποχή με την έναρξη της λειτουργίας των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης