Οι εταιρείες που βραβεύθηκαν στα 12α Invest Cyprus International Investment Awards

Συνολικά επτά ξένες εταιρείες, ο οποίες συμβάλλουν με την παρουσία τους στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και την καθιέρωση του νησιού ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου, βραβεύθηκαν κατά τα 12α Invest Cyprus International Investment Awards.

Ο θεσμός που επιβραβεύει ξένες επιχειρήσεις και μεγάλες προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, έχει καθιερωθεί ως πιο σημαντικός στην ανάδειξη των ξένων επενδύσεων, αποτελώντας ένδειξη εκτίμησης για την προσφορά των εταιρειών στο κυπριακό επιχειρηματικό, οικονομικό, αλλά και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο μίας λαμπερής τελετής, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, πολιτειακών αξιωματούχων, επαγγελματιών του τομέα των υπηρεσιών, καθώς και της αφρόκρεμας του ξένου και κυπριακού επιχειρείν.

investcyprus2024vravefthentes

Τα βραβεία που παρουσίασε η PwC Κύπρου, φιλοξενήθηκαν από το περιοδικό GOLD και διοργανώθηκαν από τον Invest Cyprus, τον επίσημο φορέα στον οποίο η κυβέρνηση έχει αναθέσει το έργο της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο των 12ων Invest Cyprus International Investment Awards απονεμήθηκε βραβείο στις εξής επτά εταιρείες:

  • Criteo
criteo2

Η Criteo, που ιδρύθηκε το 2005 στο Παρίσι της Γαλλίας, είναι μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ψηφιακής διαφήμισης. Βοηθά τους marketers και τους ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης να επιτύχουν τους εμπορικούς τους στόχους με στοχευμένη διαφήμιση που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη μέσω της κορυφαίας της πλατφόρμας εμπορικών μέσων.

Ως παγκόσμιος ηγέτης πολλαπλών προϊόντων στα εμπορικά media και πρωτοπόρος στην τεχνητή νοημοσύνη, με όλες τις λύσεις της να τρέχουν προηγμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για βελτιστοποίηση και αυτοματοποίηση, η Criteo διαχειρίζεται έναν μεγάλο κόμβο μηχανικής στην Κύπρο, όπου τα τρία τέταρτα των τοπικών υπαλλήλων της είναι μηχανικοί.

Η συνεχής επένδυση της χώρας στη δημιουργία ενός ακμάζοντος περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις τεχνολογίας είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Criteo εγκατέστησε το γραφείο της στην Κύπρο το 2022.

Διαβάστε εδώ: Βραβείο στην Criteo στα 12α Invest Cyprus International Investment Awards

  • Boutique Beverages Bottling International Ltd
bbbi7

Η BBBI (Boutique Beverages Bottling International Ltd) αποτελεί θυγατρική του Ομίλου Kassatly, ο οποίος διαθέτει 50ετή ιστορία στην καινοτομία και την αριστεία στον κλάδο των ποτών. Ο Όμιλος ιδρύθηκε το 1974 και εδρεύει στη Βηρυτό, στρατηγικά τοποθετημένος για να εξυπηρετεί τα εργοστάσιά του τόσο στο Λίβανο όσο και στην Κύπρο.

Η BBBI δραστηριοποιήθηκε στην Κύπρο για να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις εμφιάλωσης και να ειδικευτεί στην προώθηση του brand FREEZ στην παγκόσμια αγορά. Η εμφιάλωση εδώ ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2024 και το εργοστάσιο θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία τον Ιούλιο.

Ο Όμιλος Kassatly επέλεξε την Κύπρο για την επενδυτική της αξία, το αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, τις ευνοϊκές οικονομικές πολιτικές, τη στρατηγική γεωγραφική θέση και τον ελκυστικό τρόπο ζωής.

Διαβάστε εδώ: BBBI (Boutique Beverages Bottling International Ltd): Βραβεύτηκε στα 12α Invest Cyprus International Investment Awards

  • MHV/Invel Real Estate/Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου
mhvinvelpapachristophorou6

Η MHV (Mediterranean Hospitality Ventures plc), που ιδρύθηκε στην Κύπρο το 2021, είναι αφοσιωμένη στη δημιουργία εξαίσιων προορισμών στους τομείς της φιλοξενίας και του Real Estate σε όλη την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιταλία. Πρόσφατες αναπτύξεις, όπως το The Landmark Nicosia, Autograph Collection και το The Retail Village στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Limassol, υπογραμμίζουν τη δέσμευσή της για μετασχηματιστικές επενδύσεις.

Εστιάζοντας στον επαναπροσδιορισμό της πολυτέλειας και στην ενίσχυση της ζωντάνιας της κοινότητας, η MHV στοχεύει να γίνει ο κορυφαίος όμιλος στην ανάπτυξη προορισμών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αποστολή του ομίλου είναι να εμπνέει και να ενδυναμώνει, δίνοντας προτεραιότητα στην ευημερία των ανθρώπων, των επισκεπτών και των τοπικών κοινωνιών. Η MHV απασχολεί σήμερα 600 άτομα στην Κύπρο.

Διαβάστε εδώ: MHV/Invel Real Estate/Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου: Βραβείο στα 12α Invest Cyprus International Investment Awards

  • Monjasa
monjasa3

Η Monjasa είναι παγκόσμιος ναυτιλιακός εταίρος και ένας από τους 10 μεγαλύτερους προμηθευτές ναυτιλιακών καυσίμων στον κόσμο, εξυπηρετώντας πλοιοκτήτες, ναυλωτές και operators σε περισσότερα από 800 λιμάνια παγκοσμίως.

Ο στόλος των 30 δεξαμενόπλοιών της, τη βοήθησε να φτάσει σε καίρια επίπεδα στην αγορά ναυτιλιακών κόμβων και δυσπρόσιτων αγορών από τη Σιγκαπούρη έως τη Δυτική Αφρική, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 600 εμπόρους, ναυτικούς και άλλους ειδήμονες στον χώρο της ναυτιλίας και, το 2023, κατέγραψε συνολικά έσοδα 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2017, η Monjasa επέλεξε τη Λεμεσό ως βάση για τις επεκτεινόμενες θαλάσσιες δραστηριότητές της στη Μεσόγειο, επιθυμώντας να εξερευνήσει περαιτέρω την περιοχή και να δει τις ναυτιλιακές και ενεργειακές αγορές του νησιού να αναπτύσσονται.

Διαβάστε εδώ: Βραβείο στην Monjasa στα 12α Invest Cyprus International Investment Awards

  • Oracle Cyprus
oracle1

Η Oracle ιδρύθηκε το 1977 από τους Larry Ellison, Bob Miner και Ed Oates και εδρεύει στο Austin του Τέξας των ΗΠΑ. Το ταξίδι της Oracle στην Κύπρο ξεκίνησε το 1988, αρχικά επικεντρώθηκε στην παροχή λύσεων για τις βάσεις δεδομένων, οι οποίες γρήγορα έγιναν το πρότυπο για τη διαχείριση κρίσιμων πληροφοριών αποστολών στην Κύπρο.

Σήμερα, η Oracle Cyprus εξυπηρετεί περισσότερους από 500 πελάτες από όλους τους κλάδους της βιομηχανίας και το τοπικό της γραφείο έχει εξελιχθεί σε σημαντικό κόμβο υπηρεσιών της Oracle, με τα μέλη της ομάδας να αναπτύσσονται σε διεθνείς συμβούλους που εξυπηρετούν την περιοχή EMEA.

Η Κύπρος επιλέχθηκε από την Oracle για τη στρατηγική της θέση, το ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και το ισχυρό νομικό πλαίσιο, που την καθιστούν ελκυστική για πολυεθνικές εταιρείες.

Διαβάστε εδώ: Oracle Cyprus: Βραβεύτηκε στα 12α Invest Cyprus International Investment Awards

  • HELLENiQ ENERGY
hellenicenergy5

Η HELLENiQ ENERGY είναι ένας κορυφαίος ολοκληρωμένος ενεργειακός Όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το χαρτοφυλάκιό της εκτείνεται στην αλυσίδα αξίας της ενέργειας, με δραστηριότητες σε έξι χώρες.

Κατέχει μερίδιο 60% στην ελληνική αγορά χονδρικής πώλησης πετρελαιοειδών και λειτουργεί ένα λιανικό δίκτυο με περισσότερα από 1.600 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα, καθώς και πάνω από 300 στην Κύπρο, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Hellenic Petroleum Holdings S.A υιοθέτησε νέα εταιρική ταυτότητα και άλλαξε την επωνυμία της σε HELLENiQ ENERGY Holdings S.A. Ο Όμιλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 2002, έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες έχουν βοηθήσει την Κύπρο στο ταξίδι της προς ένα βιώσιμο πράσινο μέλλον.

Διαβάστε εδώ: Βραβείο στην HELLENiQ ENERGY στα 12α Invest Cyprus International Investment Awards

  • American University of Beirut-Mediterraneo
americanuniversityofbeirut4

Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού (AUB Mediterraneo) είναι ένα εγκεκριμένο campus, το οποίο αποτελεί παράρτημα του διεθνούς κατάταξης American University of Beirut (AUB), στη Βηρυτό του Λιβάνου. Η Κύπρος επιλέχθηκε για την τοποθεσία της πρώτης δίδυμης πανεπιστημιούπολης του AUB εκτός Λιβάνου λόγω της δέσμευσής της για ακαδημαϊκή ελευθερία και της προσέλκυσης φοιτητών.

Το φθινόπωρο του 2024, το AUB Mediterraneo θα καλωσορίσει τους φοιτητές σε μια εκπληκτική νέα και βιώσιμη πανεπιστημιούπολη στο κέντρο της Πάφου, κοντά στη θάλασσα.

Οι μαθητές στην Κύπρο που αριστεύουν στις εξετάσεις για το απολυτήριο από το σχολείο μπορούν ακόμα να υποβάλουν αίτηση στο AUB Mediterraneo για το φθινόπωρο του 2024 και να επωφεληθούν από τουλάχιστον 70% υποτροφίες για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Διαβάστε εδώ: Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού (AUB Mediterraneo: Βραβείο στα 12α Invest Cyprus International Investment Awards

  • Πλατινένιος Χορηγός των βραβείων PwC Cyprus
  • Elite Sponsor: Eurobank Κύπρου
  • Χρυσοί Χορηγοί: ECOMMBX και Lanitis Group
  • Beverage Sponsor: ΚΕΟ plc
  • Χορηγός Επικοινωνίας: CBN
  • Οργανωτές: Invest Cyprus και Περιοδικό Gold

Δειτε Επισης

Η Κωτσόβολος παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΔΥΝΑΤΟΣ. Ένας άνθρωπος απέναντι σε 250 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας»
Επιτακτική ανάγκη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον χώρο της υγείας-Η διαβεβαίωση Μιχάλη Δαμιανού
Ρίχνουν μαύρο την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο ΡΙΚ-Στον αέρα και η προβολή του τελικού του Euro
Wolt: Χαιρετίζει την συλλογική σύμβαση στον κλάδο διαχείρισης στόλου
ΕΤΕΚ: Νέα εποχή με την έναρξη της λειτουργίας των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Συλλογική σύμβαση για πρώτη φορά στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών-Καλύπτει 3.000 εργαζόμενους
Κάνει rebranding o Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας-Γιατί αλλάζει ονομασία
ΚΕΒΕ: «Γε’ νέο Επιχειρείν 2024»-Έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων
Οι αρμόδιοι φορείς ενημέρωσαν και ενημερώθηκαν: Η Ευρώπη αλλάζει τις ζωές μας
Μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων EMERGE το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος