Απώλειες στο ΧΑΚ, κινητικότητα στους τίτλους της Ελληνικής

Με μικρές ζημιές έκλεισε το ΧΑΚ στην πρώτη συνεδρία της εβδομάδας, σε μια συνεδρία που χαρακτηρίστηκε από κινητικότητα στους τίτλους της Ελληνικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο όγκος συναλλαγών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 164,75 μονάδες, παρουσιάζοντας αμελητέα πτώση σε ποσοστό 0,12%.

Πτώση σε ποσοστό 0,11% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος στο κλείσιμο υποχώρησε στις 100,30 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος ανήλθε στις €639.695, υπεριδιπλάσιος της συνεδρίας της Παρασκευής, κυρίως λόγω συναλλαγών στους τίτλους της Ελληνικής, οι οποίες αντιστοιχούσαν στο 61% του συνολικού όγκου. Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική Eurobank, που κατέχει το 55,48% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας υπέβαλε δημόσια πρόταση για απόκτηση των εναπομεινασών μετοχών της τράπεζας με αντιπαροχή €2,56 ανά μετοχή, η οποία λήγει στις 30 Ιουλίου.

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες. Άνοδο παρουσίασε μόνο ο τομέας των Επενδυτικών με 0,81%, ενώ τα Ξενοδοχεία δεν παρουσίασαν μεταβολή. Αντίθετα οι δείκτες της Εναλλακτικής Αγοράς και της Κύριας Αγοράς παρουσίασαν ζημιές σε ποσοστό 0,28% και 0,08% αντίστοιχα.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €388.419 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €2,59). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €82.377 (άνοδος 0,55% - τιμή κλεισίματος €3,64), της Demetra Holdigns Plc με €78.304 (άνοδος 0,82% - τιμή κλεισίματος €1,22), της Τράπεζας Κύπρου με €30.496 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €4,18) και της Salamis Tours με €24.550 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €3,50).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τέσσερις κινήθηκαν ανοδικά, επτά πτωτικά και οκτώ παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 170.

Δειτε Επισης

Ιωάννα Φιάκκου: Αδιαπραγμάτευτη η ανάπτυξη της ΕΑΣ-Στόχος η εμπιστοσύνη παικτών, αγοράς και κοινωνίας
Προκαταρκτική έγκριση €152 εκατ. από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης-Πράσινο σε 37 από τα 38 ορόσημα
Με αμελητέες απώλειες άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Τα καυτά ζητήματα που θα κληθεί να χειριστεί η Κυπριακή Προεδρία-Καταρτίστηκε και υλοποιείται οδικός χάρτης
Επ. Οικονομικών: Τελεσίγραφο 15 ημερών στους εμπλεκόμενους να τα βρουν για τις συλλογικές επενδύσεις
Πολλαπλές συντάξεις: Ψάχνουν την φόρμουλα με τις λιγότερες συνταγματικές τρύπες-Επιφυλάξεις από Νομική Υπηρεσία
Fitch: Αναβάθμισε την αξιολόγηση στήριξης μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας σε «bb» λόγω Eurobank
Ετήσια αύξηση 4,8% στο ωριαίο εργατικό κόστος το δεύτερο τρίμηνο του 2024
Στελέχωση συμπλεγμάτων, αντιμισθία κοινοταρχών και κρατική χορηγία συζήτησαν Ιωάννου-Ένωση Κοινοτήτων
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος-Τι θα συζητήσουν