Κώστας Σίσαμος: Πώς η καινοτομία ενισχύει την ανταγωνιστική θέση και αγοραστική αξία της Engino

Ένα ταξίδι συνεχούς προσπάθειας για νέες, ιδέες και λύσεις είναι αυτό της Engino. Η αξία της καινοτομίας σε κάθε δραστηριότητα της από το 2004 που ιδρύθηκε έχει ως στόχο την καλλιέργεια αγάπης στα παιδιά για την επιστημονική ανακάλυψη, σύμφωνα με όσα εξηγεί-σε συνέντευξή του στο InBusinessNews- ο Κώστας Σίσαμος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Παράλληλα, εστιάζει στο να εμπνέει τα παιδιά μέσω της πρακτικής μάθησης, του πειραματισμού και της ρομποτικής να ασχοληθούν με την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM).

Ο κ. Σίσαμος υπογραμμίζει πως η προσπάθεια για καινοτομία είναι ουσιαστικό στοιχείο του DNA της Engino, τονίζοντας συναφώς ότι η επιδίωξη και δέσμευση στην καινοτομία επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει στους πελάτες της μοναδικές και αξιόπιστες λύσεις, ενισχύοντας την ανταγωνιστική της θέση και την αγοραστική της αξία.

Σε ένα τομέα όπου ο ανταγωνισμός εντείνεται πώς η καινοτομία γίνεται αποτελεί το δικό σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα;

Οι πρακτικές που μας ξεχωρίζουν περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση πρωτοποριακών τεχνολογιών, την επικέντρωση στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διαρκή βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών μας, υπογραμμίζοντας την αξία της καινοτομίας σε κάθε δραστηριότητα μας με στόχο την καλλιέργεια αγάπης στα παιδιά για την επιστημονική ανακάλυψη.

Τεχνολογία, νεοτερισμοί, έρευνα και ανάπτυξη είναι στοιχεία της νέας εποχής. Πώς η καινοτομία έρχεται να καταστεί αποτέλεσμα όλων αυτών με στόχο τη διαφοροποίηση αλλά και την πρόοδο;

Στην εταιρεία μας, η προσπάθεια για καινοτομία είναι ουσιαστικό στοιχείο του DNA μας. Η επιδίωξη και δέσμευση στην καινοτομία μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους πελάτες μας μοναδικές και αξιόπιστες λύσεις, ενισχύοντας την ανταγωνιστική μας θέση και την αγοραστική μας αξία.

H Engino είναι διεθνώς αναγνωρισμένη στον τομέα της εκπαιδευτικής τεχνολογίας (EdTech) για τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών, που μπορούν να εμπνεύσουν τα παιδιά να γίνουν οι εφευρέτες του μέλλοντος.

Σημαντικός πυλώνας της καινοτομίας της είναι τα Engino STEM Centres, μέσω των οποίων προωθείται η εμπειρική μάθηση βάσει των αναγκών και των προτιμήσεων του κάθε παιδιού.

Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον με έντονες προκλήσεις, η παράμετρος καινοτομία πρέπει να αποτελεί επιδίωξη για τις εταιρείες ή αναπόφευκτη επιλογή ανάγκης;

Η καινοτομία δεν μπορεί να αποτελεί απλώς μια επιδίωξη, εφόσον πηγάζει μέσα από την αναγκαιότητα για επιβίωση και βιώσιμης ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Η διαρκής ανανέωση και επιδίωξη καινοτομικών λύσεων είναι ζωτικής σημασίας για την ανταπόκριση στις συνεχώς μεταβαλλόμενες αγοραστικές συνθήκες και την σωστή εκμετάλλευση νέων ευκαιριών.

*Η Engino ήταν υποψήφια στα IN Business Awards 2023 στην κατηγορία Επιχειρηματική Καινοτομία.

Δειτε Επισης

Επιχειρείν πέρα απ' τα σύνορα...To success story τεσσάρων κυπριακών εταιρειών που κατέκτησαν τον κόσμο
Καρολίνα Πελενδρίτου-Γιώργος Καλλής στο Inspire 2024: Μετατρέποντας την αμφισβήτηση σε κίνητρο
Οι νέοι ηγέτες φέρνουν την αλλαγή-Το όραμα, η καταξίωση και η διαφοροποίηση στο Inspire 2024
Πέντε νέοι επιχειρηματίες στο Inspire 2024-Μοιράστηκαν εμπειρίες και έδωσαν συμβουλές
Η αξία και ο ρόλος των ESG για τις επιχειρήσεις… «Καυτή» συζήτηση στο Inspire 2024
Inspire 2024: Το ταξίδι του Cornel Amariei προς την απόλυτη επιχειρηματική επιτυχία-«Η αποτυχία, είναι μια ευκαιρία»
Ανοίγει στις 7 Οκτωβρίου η αυλαία της 7ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού 2024
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-Όλα όσα περιλαμβάνει
Inspire 2024: Ενθουσιασμένοι οι επισκέπτες, ζητούν καθιέρωση του θεσμού (video)
Παρουσιάσεις έργων στρατηγικής σημασίας στο περίπτερο του Visit Nicosia στο Inspire 2024