Celestyal: Το στοίχημα της διαρκούς εξέλιξης ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων της

Για μια και πλέον δεκαετία η ευημερία των εργαζομένων της αποτελεί προτεραιότητα για την Celestyal και μάλιστα όπως επισημαίνεται, η πορεία αυτή ξεκίνησε στην εταιρεία πολύ πριν υιοθετηθεί ευρέως από άλλους οργανισμούς.

Με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσης των εργαζομένων, η Celestyal έχει ενταχθεί σε ένα Πρόγραμμα Εργασιακής Υποστήριξης σε συνεργασία με την WeTalkHealth, μία από τις κορυφαίες εταιρείες Employee Assistant Programs (EAP), μέσω του οποίου προσφέρει σεμινάρια ευημερίας (wellbeing) για όλο το προσωπικό της.

Τα σεμινάρια αυτά είναι διαθέσιμα τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά και καλύπτουν μια ποικιλία θεμάτων. Οι θεματικές επιλέγονται βάσει δεδομένων από έρευνες που διεξάγονται εντός του οργανισμού, εξασφαλίζοντας έτσι ότι ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εργαζομένων του.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, «βάσει των δεδομένων της έρευνας, αρχίσαμε να οργανώνουμε μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων, με συμμετοχή ειδικών τόσο από την ίδια την εταιρεία όσο και από συνεργάτες, οι οποίοι κατανοούν σε βάθος τη δομή και την κουλτούρας της Celestyal. Βασικός στόχος της στρατηγικής μας είναι η ολοκληρωμένη υποστήριξη των αναγκών των εργαζομένων μας και η ενίσχυση της επικοινωνίας, ακόμη και σε αυτή τη μορφή, δηλαδή διαδικτυακά».

Μερικά από τα διαδικτυακά σεμινάρια που προσφέρθηκαν περιλαμβάνουν:

  • Πώς να διατηρείτε υγιές σώμα και πνεύμα
  • Συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης με κλινικό ψυχολόγο
  • Οργανωτική ψυχολογία με δομημένη ύλη από Ψυχολόγο με σχετική ειδίκευση
  • Διαχείριση του εαυτού μας σε δύσκολες στιγμές
  • Πρόληψη και διαχείριση της βίας και της παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο
  • Εξισορροπώντας την εργασιακή, οικογενειακή και προσωπική ζωή
  • Ανάληψη ευθύνης για τη ζωή μας: Κλειδιά για την επιτυχία και την προσωπική ανάπτυξη
  • Οικοδόμηση και διατήρηση διαπροσωπικών σχέσεων
  • Κατανόηση και διαβίωση με αγχώδεις διαταραχές

Συμπληρωματικά στα διαδικτυακά σεμινάρια που διεξάγονται ανά τρίμηνο, το Πρόγραμμα Εργασιακής Υποστήριξης (EAP) προσφέρει πενθήμερη ψυχολογική υποστήριξη σε όλους τους υπαλλήλους και τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους.

CELESTYAL2

Με ανθρωποκεντρική προσέγγιση

Εκτός των προαναφερθέντων προγραμμάτων, η ομάδα Ανθρώπινου Δυναμικού της Celestyal υποστηρίζει και υιοθετεί μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Η επικεφαλής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, Taleen Tchalikian, η οποία διαθέτει διεθνή εμπειρία στη διαχείριση οργανωτικών αλλαγών και στην αναδιαμόρφωση του εργασιακού περιβάλλοντος, και ως πιστοποιημένη Executive HR Coach από το EMCC, παρέχει συνεχή εσωτερική καθοδήγηση σε πολλούς από τους εργαζόμενους της εταιρείας σε όλα τα διοικητικά επίπεδα.

Όπως επισημαίνει μάλιστα, συνολικά, το άρτιο εργασιακό περιβάλλον που επικρατεί έχει ως αποτέλεσμα την παροχή μιας άριστης εξυπηρέτησης και δυνατής εμπειρίας, η οποία μένει στον πελάτη αξέχαστη.

CELESTYAL3

Το ταξίδι της Celestyal

Εκείνο που υπογραμμίζουν τόσο οι άνθρωποί της όσο και οι ταξιδιώτες της Celestyal, της βραβευμένης αυτής εταιρείας κρουαζιέρας που δραστηριοποιείται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, είναι το γεγονός ότι, συνεχίζει να θέτει τα πρότυπα για ανεπανάληπτες ταξιδιωτικές εμπειρίες στα ελληνικά νησιά, την Αδριατική και τον Αραβικό Κόλπο.

Με θεμέλιο την μοναδική ελληνική κληρονομιά της, η εταιρεία διακρίνεται για την εξαιρετική φιλοξενία που παρέχει στους ταξιδιώτες της, εξασφαλίζοντας την πραγματική διείσδυση στον πολιτισμό των περιοχών που επισκέπτεται τόσο εν πλω όσο και στην ξηρά.

Διαθέτοντας δύο ολοκαίνουργια πλοία, που φιλοξενούν έως και 1260 επιβάτες το καθένα, η Celestyal δίνει προτεραιότητα στις ιδιαίτερα εξατομικευμένες υπηρεσίες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών που υποδέχεται πάνω από 100.000 επιβάτες ετησίως από περισσότερες από 130 διαφορετικές εθνικότητες.

Η μοναδική προσέγγιση της εταιρείας, η οποία προκύπτει από την πολύτιμη άποψη των επιβατών της και των στοιχείων που αντλεί από την αγορά, έχει συμβάλει στη συνεχή επιτυχία της στον κλάδο της κρουαζιέρας.

Το όραμα της Celestyal επεκτείνεται πέρα από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, με στόχο να επαναπροσδιορίσει την εμπειρία της κρουαζιέρας.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η αφοσίωσή της στην παροχή αυθεντικών και μοναδικών εμπειριών, επιβεβαιώνει το όραμά της να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια μοναδική, εμπλουτισμένη άποψη για ποικίλους προορισμούς.

CELESTYAL4

Η νέα διάκριση

Η Celestyal απέκτησε πρόσφατα το βραβείο Sailawaze UK για το Best F&B - Consumer Choice 2024, ενισχύοντας περαιτέρω τη δέσμευσή της για αριστεία στις υπηρεσίες μπαρ.

Με 15 μπαρ σε δύο πλοία, 23 χειροποίητα Alchemy cocktails και μια ποικιλία επιλογών σε πακέτα ποτών, η Celestyal εξασφαλίζει την απόλυτη ικανοποίηση των επισκεπτών της.

Focus στην εν συναίσθηση

Η κουλτούρα της Celestyal εστιάζει στην ολοκληρωμένη υποστήριξη των εργαζομένων. Σύμφωνα με την επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού, «υιοθετούμε ένα στυλ διοίκησης που βασίζεται στην εν συναίσθηση, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι διευθυντές προσλαμβάνονται και εκπαιδεύονται με βασική προϋπόθεση να δείχνουν κατανόηση και να είναι υποστηρικτικοί.

Προσφέρουμε ανταγωνιστικούς μισθούς και οφέλη, μέσω της επίσημης αξιολόγησης του προσωπικού μας από την εταιρεία Korn Ferry, ειδικού στην αξιολόγηση και ανάπτυξη διευθυντικών στελεχών, διασφαλίζοντας διαφάνεια και ακεραιότητα στις πρακτικές μας. Είμαστε περήφανοι που διατηρούμε πρακτικές μισθολογικής ισότητας μεταξύ όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτου φύλου».

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι, μέσω των τακτικών δημοσκοπήσεων και ερευνών αφοσίωσης που πραγματοποιούνται, αποτυπώνεται η φωνή των εργαζομένων τους. Κι εμείς, τονίζει με έμφαση, ενεργούμε με γνώμονα αυτή.

«Συγκεκριμένα, οργανώνουμε τακτικά ομαδικές δραστηριότητες, ετήσιες (global) συναντήσεις καθώς και τριμηνιαίες διαδικτυακές ενημερώσεις, προκειμένου να διατηρούμε πλήρως ενημερωμένο όλο το προσωπικό μας για τους στόχους, την πρόοδο και τις πρωτοβουλίες της Celestyal».

CELESTYAL5

Workplace by META

Στην Celestyal, έχουν εισαγάγει ένα εργαλείο επικοινωνίας που ονομάζεται Workplace by META, το οποίο λειτουργεί παρόμοια με το Facebook.

Όπως εξηγούν οι άνθρωποι της εταιρείας, αυτή η πλατφόρμα τους επιτρέπει να επικοινωνούν, να δημοσιεύουν εκδηλώσεις, ενημερώσεις και συνεντεύξεις, και να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους όπως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «πρόκειται για μια καινοτομία που φέρνει πιο κοντά τους εργαζόμενους στα γραφεία μας παγκοσμίως, γεφυρώνοντας τις πολιτισμικές διαφορές».

Επιπλέον, ως παγκόσμιος οργανισμός, έχουν προβεί στη διαπίστωση ότι αυτό το εργαλείο διευκολύνει την άτυπη επικοινωνία, που είναι εξίσου σημαντική για την διατήρηση της κουλτούρας της επιχείρησης.

Ο τρόπος αξιοποίησης της πλατφόρμας ενισχύει την συνεργασία και την ομαδικότητα μέσα από τις εβδομαδιαίες αναρτήσεις από τους επικεφαλής των τμημάτων, τις μηνιαίες διαδυκτιακές συνεδρίες, συνολικά ή και σε μικρότερες ομάδες, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να αλληλοεπιδρούν και να συνεργάζονται πάνω σε κοινές ιδέες, αλλά και να εισπράττουν αναγνώριση για τις επιτυχίες τους.

celestyal9

Ευημερία και ευεξία

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την εταιρεία, είναι η διασφάλιση της ευημερίας και της ψυχικής ευεξίας των εργαζομένων της.

Όπως σημειώνουν, σήμερα οι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στην προσωπική τους ευημερία, και γι’αυτό οι επιχειρήσεις πρέπει να προσφέρουν ευέλικτα προγράμματα εργασίας, όπως η υβριδική ή η τηλεργασία, για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να εξισορροπήσουν την προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή.

Ωστόσο, όπως προστίθεται, πολλοί οργανισμοί δεν έχουν ακόμη ενστερνιστεί πλήρως αυτές τις αλλαγές, κάτι που δεν ισχύει στην εταιρεία: «Στην Celestyal είμαστε περήφανοι που ακολουθούμε τακτικές που στηρίζουν τους εργαζόμενους σε κάθε τους βήμα».

Επισημαίνεται ακόμη, ότι μια από τις προσπάθειες είναι η προσέλκυση, η διατήρηση και η ανάπτυξη ταλαντούχων εργαζομένων, δημιουργώντας ένα οικογενειακό κλίμα στην εταιρεί, προάγοντας την προσωπική εξέλιξη του καθενός, και παράλληλα τη συνολική ανάπτυξη της Celestyal.

«Πιστεύουμε ότι όσο περισσότερο εξελίσσεται η καριέρα τους στην Celestyal, τόσο περισσότερο θα συνεισφέρουν και στην ανάπτυξη της εταιρείας μας».

Καινοτομίες ενόψει

Σύμφωνα με την ομάδα Ανθρώπινου Δυναμικού της Celestyal, στόχος τους είναι να βρίσκονται μπροστά από τις νέες τάσεις και να αποφεύγουν τη στασιμότητα. «Σκοπεύουμε να εισάγουμε καινοτόμες πλατφόρμες που ενθαρρύνουν τη συν-δημιουργία, ιδίως καθώς καλωσορίζουμε νεότερες και υπό-εκπροσωπούμενες γενιές στον εργασιακό χώρο.

Μέσα από την διαρκή εξέλιξη, στόχος της Celestyal είναι να ανταποκριθεί με επιτυχία στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και προσδοκίες του εργατικού δυναμικού μας», καταλήγει η επικεφαλής της ομάδας.

Δειτε Επισης

ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Bean Bar: Ωφελήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων τους
Bioland Energy: Δέσμευση στην ικανοποίηση των αναγκών και την ανάπτυξη των εργαζομένων
BOC: Οι τέσσερις πυλώνες του Well at Work και ο στόχος της επαγγελματικής και προσωπικής ευεξίας
Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα: Eνεργά δίπλα στους ανθρώπους του με τα κατάλληλα εφόδια
Φάνος Ν. Επιφανίου: «Νοιαζόμαστε για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μας»
KPMG Κύπρου: Με επίκεντρο τον άνθρωπο
NetU: Υψίστης σημασίας το υγιές εργασιακό κλίμα
Odyssey: Έμφαση στην καινοτομία και στον άνθρωπο
SODEXO: Εστιάζοντας σε μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους
Starbucks Κύπρου: Οι πρακτικές που την καθιστούν ελκυστικό εργοδότη