Π. Μιχαήλ: Τα μελλοντικά σχέδια για αναβάθμιση του Alion Beach Hotel και του Nissi Park Hotel

Τα μελλοντικά σχέδια για συνέχιση της αναβάθμισης του Alion Beach Hotel και του Nissi Park Hotel, αναδεικνύει ο Γενικός Διευθυντής των δύο ξενοδοχείων, Πανίκος Μιχαήλ, τονίζοντας ότι πλέον το κεφάλαιο γαστρονομία βρίσκεται ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων της διεύθυνσης, αφού ο σημερινός ταξιδιώτης αναζητεί υψηλού επιπέδου γαστρονομική εμπειρία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε συνέντευξή του στον «Ξενοδόχο», στα πλαίσια της αναβάθμισης των δύο ξενοδοχειακών μονάδων, προγραμματίζεται αναβάθμιση όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων, εμπλουτισμός των υπηρεσιών και σχεδιασμςό νέων εμπειριών διακοπών εντός των ξενοδοχείων για τον φιλοξενούμενο.

Παράλληλα αναφέρεται στην δική του πορεία στον χώρο και στα διδάγματα που αποκόμισε, σημειώνοντας πως αυτό που τον συναρπάζει στον κλάδο είναι η δυναμική η οποία διακατέχει τον χώρο, οι ευκαιρίες εξέλιξης, ανέλιξης και προσφοράς και η πρόκληση για ενορχήστρωση αξέχαστων εμπειριών διακοπών για τους χιλιάδες επισκέπτες που μας τιμούν κάθε χρόνο με τις επισκέψεις τους.

Πέραν των πιο πάνω, ο κ. Μιχαήλ αναφέρεται και στα οφέλη των ξενοδόχων και των ξενοδοχείων που είναι μέλη του ΠΑΣΥΞΕ.

profile pic

Η ενασχόληση με τον κλάδο και τα διδάγματα

Κύριε Μιχαήλ καταρχάς θα θέλαμε να μας πείτε πόσα χρόνια ασχολείστε με τον ξενοδοχειακό κλάδο και τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να ασχοληθείτε με την βιομηχανία.

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία και την ευκαιρία να παρουσιάσω την πορεία μου στον χώρο της φιλοξενίας.

Από την ηλικία των 15 χρόνων, όταν κατά την διαδικασία επιλογής κατεύθυνσης για τον λυκειακό κύκλο μας είχαν μιλήσει για την λειτουργία της νεοσύστατης τότε ξενοδοχειακής σχολής Παραλιμνίου, είχα ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου ότι αυτός ήταν και ο τομέας στον οποίο ήθελα να εργαστώ.

Παρά τις αντιδράσεις των καθηγητών μου και την παρότρυνση προς τους γονείς μου για να ακολουθήσω κάποια άλλη σπουδή, επέμεινα στην απόφαση μου και ξεκίνησε αυτό το ωραίο και δύσκολο ταξίδι στον κόσμο της φιλοξενίας.

Τον καιρό εκείνο (1980 - 1990) ο ξενοδοχειακός κλάδος ήταν στο ξεκίνημα της γοργής ανάπτυξης του, διασφάλιζε ένα καλό επαγγελματικό μέλλον με καλές απολαβές αλλά και ένα ενδιαφέρον κοσμοπολίτικο χώρο εργασίας.

Τι σας δίδαξε η μέχρι σήμερα πορεία σας στον χώρο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας;

Όλα αυτά τα σχεδόν 40 χρόνια έχω κερδίσει πάρα πολλούς φίλους από κάθε γωνιά του πλανήτη, εξαιρετικούς συναδέλφους αλλά και αμέτρητες εμπειρίες και γνώσεις.

Η συναναστροφή με φιλοξενούμενους από διαφορετικές εθνικότητες, κουλτούρες, γλώσσες και θρησκείες ήταν ένα τεράστιο κοινωνικό σχολείο το οποίο έχει διαμορφώσει τον χαρακτήρα μου και την προσωπικότητα μου.

Εάν είναι κάτι το οποίο μπορώ να ξεχωρίσω σε αυτό το ταξίδι, είναι ότι τίποτα δεν δωρίζεται αλλά για να πετύχεις τους στόχους σου χρειάζεται σκληρή δουλειά.

Alion Beach Hotel from the sea

Τι είναι αυτό που σας συναρπάζει περισσότερο σε αυτόν τον χώρο;

Θα έλεγα η δυναμική η οποία διακατέχει τον χώρο, οι ευκαιρίες εξέλιξης, ανέλιξης και προσφοράς και η πρόκληση για ενορχήστρωση αξέχαστων εμπειριών διακοπών για τους χιλιάδες επισκέπτες που μας τιμούν κάθε χρόνο με τις επισκέψεις τους.

Ελεύθερο χρόνο έχετε; Κι αν ναι, πώς τον αξιοποιείτε;

Για όσους είναι στον χώρο της φιλοξενίας και ειδικά σε διευθυντική θέση γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ περιορισμένος. Όπως συνηθίζω να λέω δεν υπάρχει χώρος για διευθυντές μερικής απασχόλησης!

Ως εκ τούτου ότι χρόνο καταφέρνω να «κλέψω» τον αφιερώνω στην οικογένεια μου και στους μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού καλούς φίλους. Προσπαθώ να διαβάζω λίγο αλλά και να αθλούμαι αφού οι πολλές ώρες εργασίας απαιτούν και καλή φυσική κατάσταση.

Akti Pool Restaurant_Alion Beach Hotel (3)

Οι μελλοντικοί σχεδιασμοί

Τι μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας για τα μελλοντικά σας σχέδια/επενδύσεις/αγορές για το 2024 και πιο πέρα;

Τα σχέδια μας για το άμεσο μέλλον είναι η συνέχιση της αναβάθμισης των δύο μονάδων, Alion Beach Hotel και Nissi Park Hotel, των οποίων οι ιδιοκτήτες μου έχουν εμπιστευτεί σαν γενικό διευθυντή.

Αυτό σημαίνει αναβάθμιση όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων, εμπλουτισμό των υπηρεσιών και σχεδιασμό νέων εμπειριών διακοπών εντός των ξενοδοχείων για τον φιλοξενούμενο.

Μεθοδικά και σταθερά τα τελευταία χρόνια υλοποιείται το πλάνο.

Το κεφάλαιο γαστρονομία κατέχει πλέον μια πολύ ψηλή θέση στην λίστα προτεραιοτήτων μας αφού ο σημερινός ταξιδιώτης αναζητεί ψηλού επιπέδου γαστρονομική εμπειρία.

Σήμερα μπορούμε πολύ περήφανα να πούμε ότι το Alion Beach Hotel, αλλά πλέον και το Nissi Park φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις όλων των σημαντικών σελίδων κριτικών, αλλά και έχουν πολλάκις βραβευτεί για την ποιότητα της εμπειρίας διακοπών που προσφέρουν σε όλους τους φιλοξενούμενους τους.

Επιστέγασμα όλης αυτής της προσπάθειας είναι η συμπερίληψη του Alion Beach Hotel για 16 φορές στην λίστα των 100 καλύτερων ξενοδοχείων παγκοσμίως του μεγαλύτερου τουριστικού πράκτορα στην Ευρώπη (TUI) ο οποίος διακινεί πάνω από 20 εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο.

Βασική φιλοσοφία μας για υλοποίηση των στόχων μας παραμένει η ενορχήστρωση εμπειριών διακοπών με επίκεντρο την προσφορά αυθεντικής φιλοξενίας και το αίσθημα του «home away from home» όπως το έχει οραματιστεί ο ιδρυτής και καθοδηγητής μας όλα αυτά τα χρόνια αείμνηστος κος Παύλος Παυλάκης.

Nissi Park Hotel Ayia Napa Cyprus 2

Οι αλλαγές στους επισκέπτες και τα οφέλη από τον ΠΑΣΥΞΕ

Έχετε διαπιστώσει οποιεσδήποτε αλλαγές στην νοοτροπία των επισκεπτών στα ξενοδοχεία σας τα τελευταία χρόνια; Κι αν ναι, τι αλλαγές; Τι ζητάνε περισσότερο οι πελάτες/επισκέπτες;

Σίγουρα όπως όλα αλλάζουν έτσι και η νοοτροπία αλλά και οι προσδοκίες των επισκεπτών έχουν αλλάξει. Ο σημερινός επισκέπτης είναι πλέον πολύ πιο απαιτητικός, έχει περιβαλλοντικές ευαισθησίες και γενικά αναμένει από το ξενοδοχείο να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με έμφαση στην αειφόρο λειτουργία και ανάπτυξη, τεχνολογία αλλά και γαστρονομία.

Ποια είναι μερικά οφέλη από την συμμετοχή σας ως μέλος του ΠΑΣΥΞΕ; (λίγα λόγια για τα πλεονεκτήματα του να είναι κανείς μέλος και της συνεισφοράς του στον τόπο)

Τα ξενοδοχεία μας, ως μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου ξενοδόχων, προσδοκούμε σε μια ισχυρή εκπροσώπηση μας σε κυβερνητικές και θεσμικές επιτροπές που σχετίζονται με τους διάφορους τομείς δραστηριότητας της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας, στην προάσπιση και προαγωγή των καλώς νοούμενων εργοδοτικών και επαγγελματικών συμφερόντων μας αλλά και του τόπου γενικότερα, στην προαγωγή της τουριστικής ανάπτυξης της Κύπρου, αλλά και εξύψωση και ανάπτυξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων μας και βελτίωση του επαγγελματικού ξενοδοχειακού επιπέδου γενικότερα.

Τέλος αναμένουμε την προώθηση και ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Δειτε Επισης

ΕΤΑΠ Λάρνακας: Βελτιώνονται περαιτέρω οι παραλίες
ΕΤΑΠ Πάφου: Επιτυχή τα ανοικτά εργαστήρια Φυθκιώτικου Υφαντού
Αυτογνωσία: Η σημασία της στην τουριστική βιομηχανία
Ε. Λοϊζίδης: Η Πάφος μπορεί να μετατραπεί σε έναν ολόχρονο προορισμό
Glasshouse Lounge Restaurant: Μια Νέα Εποχή Γαστρονομίας και Κομψότητας
Αντώνης Πισσαρίδης: Χωρίς αντισταθμιστικά μέτρα το μέλλον των ξενοδοχείων στα ορεινά δεν είναι ευοίωνο
Π. Κωνσταντίνου: Οι σχεδιασμοί για το Pernera Beach Hotel και η ανάγκη για αναβάθμιση της περιοχής Περνέρα
Στόχος η ένταξη και του Νοεμβρίου στην καλοκαιρινή σεζόν
ΕΤΑΠ Πάφου: «Έξυπνος» και ο αιωνόβιος Δρύς της Φύτης
Βορόκληνη και Τόχνη: Πράσινες δράσεις τουριστικής αναβάθμισης