Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Ιούνιο

Οι συνολικές καταθέσεις τον Ιούνιο 2024 κατέγραψαν καθαρή μείωση €44,1 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €925,7 εκ. τον Μάιο 2024, αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου δημοσίευσε σήμερα τα στατιστικά στοιχεία καταθέσεων και δανείων των Νομισματικών Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων (ΝΧΙ) με μήνα αναφοράς τον Ιούνιο 2024, τα οποία περιλαμβάνονται στην έκδοση Νομισματικές και Χρηματοοικονομικές Στατιστικές, Ιουλίου 2024.

Την ίδια ώρα, τα συνολικά δάνεια τον Ιούνιο 2024 κατέγραψαν καθαρή αύξηση €234,6 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €70,2 εκ. τον Μάιο 2024.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των συνολικών καταθέσεων έφτασε στο 2,0%, σε σύγκριση με 2,8% τον Μάιο 2024. Το υπόλοιπο των συνολικών καταθέσεων τον Ιούνιο 2024 έφθασε στα €53,4 δισ.

Οι καταθέσεις κατοίκων Κύπρου παρουσίασαν αύξηση €86,2 εκ. Πιο αναλυτικά, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των μη χρηματοδοτικών εταιρειών αυξήθηκαν κατά €40,0 εκ. και €259,8 εκ. αντίστοιχα. Οι καταθέσεις των υπόλοιπων εγχώριων τομέων παρουσίασαν συνολικά μείωση €213,6 εκ.

Τα συνολικά δάνεια τον Ιούνιο 2024 κατέγραψαν καθαρή αύξηση €234,6 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €70,2 εκ. τον Μάιο 2024. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των συνολικών δανείων έφτασε στο 1,6%, σε σύγκριση με 1,2% τον Μάιο 2024. Το υπόλοιπο των συνολικών δανείων τον Ιούνιο 2024 έφθασε στα €25,1 δισ.

Τα δάνεια κατοίκων Κύπρου παρουσίασαν αύξηση €176,9 εκ. Πιο αναλυτικά, τα δάνεια προς νοικοκυριά και μη χρηματοδοτικές εταιρείες αυξήθηκαν κατά €83,3 εκ. και €115,0 εκ. αντίστοιχα. Τα δάνεια των υπόλοιπων εγχώριων τομέων παρουσίασαν συνολικά μείωση €21,4 εκ.

Δειτε Επισης

Τι εκτιμούν οι αγορές... «Στοιχηματίζουν» για ακόμη πιο μεγάλες μειώσεις των επιτοκίων από ΕΚΤ οι επενδυτές
Κριστίν Λαγκάρντ: Σε επαγρύπνηση λόγω δασμών η ΕΚΤ-Ήδη βιώνουμε ένα αρνητικό σοκ στη ζήτηση
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%
Αυξήθηκαν οριακά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τον Ιανουάριο-Στο 6,3% από 6,2% στο τέλος Δεκεμβρίου ο δείκτης
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε 281.147 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Ελληνική Τράπεζα: Η απόλυτη εμπειρία ψηφιακής τραπεζικής εύκολα, γρήγορα και απλά
Η ΕΚΤ αποφασίζει για τα επιτόκια-Οι εκτιμήσεις και οι παράγοντες που θα σταθμιστούν
Ενεργός συμμετοχή στην Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος για τον ΣΕΛΚ-Το φετινό θέμα και ο στόχος των διαφόρων δράσεων
Με ποσοστό 2,013% ανεπιτυχής η δημόσια πρόταση…. Δεν έπιασε το 50% της Demetra η Logicom