powered by

Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Ιούνιο

Οι συνολικές καταθέσεις τον Ιούνιο 2024 κατέγραψαν καθαρή μείωση €44,1 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €925,7 εκ. τον Μάιο 2024, αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου δημοσίευσε σήμερα τα στατιστικά στοιχεία καταθέσεων και δανείων των Νομισματικών Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων (ΝΧΙ) με μήνα αναφοράς τον Ιούνιο 2024, τα οποία περιλαμβάνονται στην έκδοση Νομισματικές και Χρηματοοικονομικές Στατιστικές, Ιουλίου 2024.

Την ίδια ώρα, τα συνολικά δάνεια τον Ιούνιο 2024 κατέγραψαν καθαρή αύξηση €234,6 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €70,2 εκ. τον Μάιο 2024.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των συνολικών καταθέσεων έφτασε στο 2,0%, σε σύγκριση με 2,8% τον Μάιο 2024. Το υπόλοιπο των συνολικών καταθέσεων τον Ιούνιο 2024 έφθασε στα €53,4 δισ.

Οι καταθέσεις κατοίκων Κύπρου παρουσίασαν αύξηση €86,2 εκ. Πιο αναλυτικά, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των μη χρηματοδοτικών εταιρειών αυξήθηκαν κατά €40,0 εκ. και €259,8 εκ. αντίστοιχα. Οι καταθέσεις των υπόλοιπων εγχώριων τομέων παρουσίασαν συνολικά μείωση €213,6 εκ.

Τα συνολικά δάνεια τον Ιούνιο 2024 κατέγραψαν καθαρή αύξηση €234,6 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €70,2 εκ. τον Μάιο 2024. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των συνολικών δανείων έφτασε στο 1,6%, σε σύγκριση με 1,2% τον Μάιο 2024. Το υπόλοιπο των συνολικών δανείων τον Ιούνιο 2024 έφθασε στα €25,1 δισ.

Τα δάνεια κατοίκων Κύπρου παρουσίασαν αύξηση €176,9 εκ. Πιο αναλυτικά, τα δάνεια προς νοικοκυριά και μη χρηματοδοτικές εταιρείες αυξήθηκαν κατά €83,3 εκ. και €115,0 εκ. αντίστοιχα. Τα δάνεια των υπόλοιπων εγχώριων τομέων παρουσίασαν συνολικά μείωση €21,4 εκ.

Δειτε Επισης

payabl.: Επαναπροσδιορίζει τις εταιρικές πληρωμές με τις νέες ψηφιακές επιχειρηματικές κάρτες
Θέση εκτελεστικού διευθυντή δημιουργεί ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου-Eνισχύει την ηγετική ομάδα
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε το 89% του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών-Το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου
Αναλυτές: Η ΕΚΤ να μην καθυστερήσει τη μείωση των επιτοκίων-Τι προειδοποιούν
Ευρωπαϊκές τράπεζες: Έτσι θα ενσωματωθούν οι κλιματικοί κίνδυνοι στα stress tests-Το σχέδιο της ΕΑΤ
Χρ. Μ. Ιωάννου: Η ιδιωτική τραπεζική, οι διακρίσεις της Τρ. Κύπρου και το PrivilEDGE ως κύριο συστατικό των επιτυχιών
Όλα δείχνουν νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ-Οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη
Στο τελικό στάδιο για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης με τον Σύνδεσμο Τραπεζών η ΕΤΥΚ-«Θα έρθουν δύσκολες μέρες»
Aύξηση στις καταθέσεις και τα δάνεια τον Απρίλιο-Τα νέα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου
Πανέττα (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός υποχωρεί, αλλά οι μειώσεις επιτοκίων θέλουν προσοχή