Ο άγνωστος αλλά σημαντικός ρόλος των τραπεζών στη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης(video)

Μετά την ολοκλήρωση σημαντικών οροσήμων που έχουν οδηγήσει στα πρώτα βήματα εφαρμογής του νέου μοντέλου τοπικής αυτοδιοίκησης, αναδεικνύεται ο πολυδιάστατος ρόλος των τραπεζών κατά τη διαδικασία εφαρμογής των μεγάλων και σύνθετων αλλαγών.

Η Χριστίνα Πιερίδη Αντωνίου, Επικεφαλής Ανάπτυξης Εργασιών και Δημοσιονομικής Πολιτικής στον Σύνδεσμο Τραπεζών, εξηγεί στο podcast του οργανισμού πως οι τράπεζες συνεργάστηκαν με την Πολιτεία για την προετοιμασία της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ταυτόχρονα, γίνεται μια αρχική ανασκόπηση των πρώτων εβδομάδων λειτουργίας των νέων οντοτήτων, κατά τις οποίες δεν καταγράφονται προβλήματα ή δυσλειτουργίες αναφορικά με την πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες και συνεπώς σε σχέση με τις υπηρεσίες προς τους πολίτες, το προσωπικό, τους συνεργάτες ή τους προμηθευτές Δήμων, Κοινοτήτων, Συμπλεγμάτων και Οργανισμών Επαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα, η κα. Αντωνίου Πιερίδη απαντά σε βασικά ερωτήματα που αφορούν τόσο τους νέους οργανισμούς όσο και τους πολίτες, αναφορικά με την πρόσβαση των οργανισμών και του κοινού σε βασικές τραπεζικές υπηρεσίες για διεκπεραίωση συναλλαγών, όπως οι συνήθεις πληρωμές φόρων και τελών.

Καταληκτικά σημειώνεται ότι, η Κυβέρνηση και υπηρεσίες του Δημοσίου, η Βουλή των Αντιπροσώπων και οι τράπεζες συνεργάστηκαν εντατικά, διεξοδικά και με ουσιαστικά αποτελέσματα για πολλούς μήνες, παραδίδοντας ένα νέο, λειτουργικό μοντέλο δίχως ουσιαστικά προβλήματα.

Αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα από τα πιο καλά παραδείγματα συνεργασίας και συντονισμού ιδιωτικού-δημόσιου τομέα και δη των τραπεζών με φορείς του Δημοσίου και τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Δειτε Επισης

Ο ρόλος-κλειδί των κρίσιμων μακροοικονομικών στη μάχη για τα επιτόκια της ΕΚΤ
5ος μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών BoC Fintech Hackathon 5.0 από την Τράπεζα Κύπρου
Το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου βάσει της εξέλιξης του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Fitch: Αναβάθμισε Eurobank, Εθνική, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς-Θετικές οι προοπτικές
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και διεκδικεί παρουσία στο νέο Δ.Σ. της Ελληνικής με Άθω Χανδριώτη η Δήμητρα
Κόβει τους δεσμούς με την Commerzbank το γερμανικό δημόσιο-Πωλεί το μερίδιο έναντι €2,5 δις
Σε ποιους διακριτούς τομείς θα εστιάσουν οι ελληνικές τράπεζες
Οι αυξομειώσεις στα επιτόκια των τραπεζών τον Ιούλιο-Αυξήθηκε στο 6,67% το επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια
EKT: Γιατί θα είναι πιο δύσκολες οι μειώσεις όταν το βασικό επιτόκιο πέσει στο 3%
Οι τράπεζες συνδράμουν το έργο για κλιματιστικά στα σχολεία-Χορηγία ύψους €1.000.000