Powered by

Scope: Στα €93 δις οι εκδόσεις ομολόγων ESG από ευρωπαϊκές εταιρείες το πρώτο εξάμηνο

Στα 93 δισεκατομμύρια ευρώ εκτινάχθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2024 οι εκδόσεις πράσινων ομολόγων (ESG) από τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Scope Ratings, ο οποίος αναμένει αύξηση κατά 40%, σε ετήσια βάση, των εκδόσεων για ολόκληρο το 2024.

«Οι προβλέψεις μας υποστηρίζονται από το υψηλότερο επίπεδο επενδύσεων που απαιτούνται στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης και την ανάκαμψη των εκδόσεων ESG από τον τομέα των ακινήτων», αναφέρει σε έκθεση του ο γερμανικός οίκος.

Σύμφωνα με τον Scope, οι ευρωπαϊκές εκδόσεις εταιρικών ομολόγων ESG σταθεροποιήθηκαν στο 25% περίπου του συνολικού όγκου των ομολόγων που έχουν εκδοθεί.

Κατά τομέα, σύμφωνα με τον οίκο, τα πράσινα ομόλογα από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 60% το πρώτο εξάμηνο του 2024, σε ετήσια βάση.

Σημειώνει πως αυτό εξηγείται από την αύξηση των εκδόσεων, κατά 13 δις ευρώ, σε ετήσια βάση, από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (συνολικά 40 δις ευρώ σε ομόλογα ESG) και την αύξηση κατά 7 δις ευρώ, σε ετήσια βάση, από εταιρείες ακινήτων, οι εκδόσεις των οποίων ανήλθαν συνολικά στα 11 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τον Scope, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και οι εταιρείες ακινήτων ήταν μεγάλοι χρήστες πράσινων ομολόγων και αποτελούσαν περίπου το 55% της συνολικής δραστηριότητας εταιρικών ομολόγων ESG το α΄ εξάμηνο του 2024.

Επίσης, ο γερμανικός οίκος αναφέρει ότι τα πράσινα ομόλογα αποτελούν επίσης το προτιμώμενο μέσο στη Βόρεια Αμερική και την Ασία, αν και με μόλις 5% της συνολικής έκδοσης ομολόγων, οι δύο περιοχές εξακολουθούν να υστερούν σημαντικά σε σχέση με την Ευρώπη.

Δειτε Επισης

Γερμανία: Υποχώρηση του καταναλωτικού κλίματος λόγω αυξημένης προθυμίας για αποταμίευση
Η Shell διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς της BP-«Καμία πρόθεση για πρόταση»
Χρυσός: Κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο με το βλέμμα σε Μέση Ανατολή και Fed-Στα 3.340 δολάρια η ουγγιά
O Τραμπ θα ανακοινώσει πρόωρα τον αντικαταστάτη του Πάουελ-Πιέσεις στο δολάριο
Κίνα: Επενδύει στην κατανάλωση για να ενισχύσει την οικονομία
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ευρώ-Πλησιάζει το όριο του 1,2 δολαρίου
Ανάκαμψη για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία με ώθηση από υβριδικά και EVs
Bloomberg: Έτοιμη για αντίποινα η Ε.Ε. εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν βασικούς δασμούς
Πράσινο από την ΕΚΤ στην εξαγορά της Mediobanca από Monte dei Paschi
Μεγάλες απώλειες για τον χρυσό καθώς υποχωρεί ο γεωπολιτικός κίνδυνος