ΤΕΠΑΚ: Φοιτητές και φοιτήτριες από την Κίνα συμμετείχαν στο 2ο καλοκαιρινό σχολείο του Ινστιτούτου Κομφούκιος

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) γιόρτασε την επιτυχή ολοκλήρωση του 2ου Summer Camp Project που διήρκεσε τρεις εβδομάδες.

Φέτος, φιλοξενήθηκαν είκοσι φοιτητές και φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο Hangzhou Dianzi (HDU) της Κίνας, ενισχύοντας περαιτέρω την ισχυρή και διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των ιδρυμάτων μας.

Αυτή η πρωτοβουλία βασίζεται στην επιτυχία του περσινού καλοκαιρινού σχολείου, κατά τη διάρκεια του οποίου φιλοξενήθηκαν τριάντα φοιτητές και φοιτήτριες από το HDU.

Την τελετή λήξης τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων ο Σύμβουλος Zhou Yunliang από την Πρεσβεία της Κίνας στην Κύπρο και ο Καθηγητής Νίκος Τσαπατσούλης, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στο ΤΕΠΑΚ, μαζί με συναδέλφους και προσωπικό και από τα δύο ιδρύματα.

ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ

Κατά το Καλοκαιρινό Σχολείο, οι φοιτητές/τριες συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες. Παρακολούθησαν μαθήματα γλωσσών, μαθαίνοντας ελληνικά και αγγλικά, και εξασκήθηκαν σε μεθοδολογίες έρευνας. Επίσης, γνώρισαν την τοπική κουλτούρα μέσω επισκέψεων σε ιστορικούς χώρους και απασχολήθηκαν δημιουργικά μέσω περιηγήσεων στο πανεπιστήμιο, αθλητικών δραστηριοτήτων και πειραμάτων με αναδυόμενες τεχνολογίες.

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος εκφράζει εγκάρδια ευγνωμοσύνη στην ηγεσία και των δύο πανεπιστημίων για τη συνεχή υποστήριξή τους στις πρωτοβουλίες του Ινστιτούτου, στους φοιτητές και φοιτήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, στους συναδέλφους και τους εθελοντές/τριες τόσο από το ΤΕΠΑΚ όσο και από το HDU, των οποίων η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά συνέβαλαν στην επιτυχία του προγράμματος.

ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ

Δειτε Επισης

Λιμάνι-Μαρίνα Λάρνακας: Διαμαρτύρονται για τα τέλη ελλιμενισμού οι ιδιοκτήτες σκαφών-Τι ζητούν από κράτος και Δήμο
ΤΕΠΑΚ: Υποτροφίες για μεταπτυχιακό στη διεθνή διοίκηση τουρισμού και επιχειρήσεων φιλοξενίας
Στην Ελλάδα η Μαρίνα Χατζημανώλη-Συμμετοχή σε εκδηλώσεις και συνάντηση με στελέχη της Royal Caribbean
H Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού-Ο ρόλος και τα ιδρυτικά μέλη
Εκστρατεία Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις διαδικτυακές απάτες
Logistics: Πώς μπορεί η λανθασμένη επιλογή συνεργάτη να πλήξει ανεπανόρθωτα μια εταιρεία
Πλούταρχος Γεωργιάδης: Η ανοχή μας έχει εξαντληθεί και αναμένουμε λύσεις από το κράτος-Τι ζητούν οι φαρμακοποιοί
Δηλώστε συμμετοχή: Το 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ έρχεται την 1η Νοεμβρίου
Κινήθηκε σε ανοδική πορεία ο κύκλος εργασιών στην βιομηχανία
Lobbying στην Κύπρο: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για το νέο νομοθετικό πλαίσιο