Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα: Eνεργά δίπλα στους ανθρώπους του με τα κατάλληλα εφόδια

Ως τον θεμελιώδη παράγοντα για την επιτυχία του, θεωρεί το προσωπικό του ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα, ο οποίος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εισαγωγείς, διανομείς και αποκλειστικούς αντιπροσώπους προϊόντων υψηλής ποιότητας στους τομείς της Υγείας, Ομορφιάς και Προσωπικής φροντίδας.

Όπως αναφέρεται ενδεικτικά από την εταιρεία, «πιστεύουμε ότι ένας Οργανισμός δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τους ανθρώπους του και η επένδυση στο προσωπικό μας είναι πολύ σημαντική για εμάς. Επομένως, το well being του προσωπικού μας αποτελεί προτεραιότητα για εμάς έτσι ώστε να συνεχίσουμε να εξασφαλίζουμε ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον επενδύοντας στην διατήρηση της κουλτούρας ευεξίας στο προσωπικό μας».

Προστίθεται μάλιστα ότι, μέσω της θετικής κουλτούρας που καταφέρνουν να κρατούν αλλά και με την διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική ζωή, δημιουργούν ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας με αποτέλεσμα οι άνθρωποι τους να νιώθουν ασφάλεια και περηφάνια για τον Οργανισμό στον οποίο εργάζονται.

Επιπρόσθετα, θεωρούν πως η ανθρωποκεντρική προσέγγιση που ακολουθούν όσον αφορά την ψυχική υγεία αλλά και ευεξία του προσωπικού τους σχετικά με την παροχή ίσων ευκαιριών ανάπτυξης και εξέλιξης, τα εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης, το ευέλικτο ωράριο εργασίας, οι ανταγωνιστικές παροχές, ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση καθώς και το περιβάλλον συνεργασίας, τους καθιστούν ως ένα ελκυστικό εργοδότη, όχι μόνο στα λόγια, αλλά με πιστοποιήσεις τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου και προσθέτουν: «Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι η μακροχρόνια υπηρεσία μεγάλου αριθμού από το προσωπικό μας, αποτελεί επιβράβευση και επιβεβαίωση για τον Οργανισμό μας ότι το ανθρώπινο δυναμικό μας είναι η βασική μας προτεραιότητα. Μέσω της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας και των αξιών μας εστιάζουμε στην διατήρηση και την εξέλιξη ενός περιβάλλοντος εργασίας στο οποίο βρισκόμαστε ενεργά δίπλα στους ανθρώπους μας, παρέχοντας τους τα κατάλληλα εφόδια για την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη».

Αναφέρουν ακόμη πως, έχει καλλιεργηθεί η αίσθηση στους ανθρώπους τους ότι ανήκουν σε μια μεγάλη οικογένεια και μέσω των ενεργειών τους, εξασφαλίζουν ότι αυτό μεταφέρεται και στους νέους συναδέλφους στην εταιρεία.

costaspapaellinas2

Με πορεία σχεδόν ενός αιώνα
Ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα διανύοντας μια επιτυχημένη πορεία σχεδόν 100 χρόνων, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εισαγωγείς, διανομείς και αποκλειστικούς αντιπροσώπους προϊόντων υψηλής ποιότητας στους τομείς της Υγείας, Ομορφιάς και Προσωπικής φροντίδας. Με παρουσία σε Κύπρο και Ελλάδα, ο Οργανισμός αντιπροσωπεύει ηγετικές μάρκες στους τομείς τους οποίους δραστηριοποιείται καθώς και προϊόντα τα οποία είναι παγκοσμίως διάσημα.

Σ’ ότι αφορά την περίοδο της πανδημίας, η εταιρεία αναγνωρίζει ότι επέφερε τεράστιες αλλαγές στον εργασιακό τομέα παγκοσμίως και είχε αποτελέσει μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία είχαν κληθεί να προσαρμοστούν σε νέους τρόπους λειτουργίας αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσουν την ψυχική υγεία και ευημερία του προσωπικού τους.

Υπογραμμίζεται δε πως, «παρόλες τις προκλήσεις που είχαν παρουσιαστεί κατά την περίοδο αυτή αλλά και η ανάγκη για προσαρμογή στις αλλαγές, αποτέλεσαν ευκαιρία ενδυνάμωσης της εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των μελών μας, παραμένοντας προσηλωμένοι στις αξίες μας. Κατά την περίοδο της πανδημίας, είχαμε ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις οποιεσδήποτε προκλήσεις».

Σημειώνουν μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πέτυχαν να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο και να προσαρμοστούν στις διαρκώς μεταβαλλόμενες καταστάσεις, υποδεικνύοντας πως αυτό οφείλεται στην συνεργασία και ομαδικότητα του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Βασική προτεραιότητα κατά την πανδημία αλλά και για σήμερα, σημειώνουν, είναι να βρίσκοντα δίπλα στο προσωπικό τους έτσι ώστε να διασφαλίσουν την ψυχική υγεία και ευημερία, μέσω της ανοιχτής επικοινωνίας και της υποστήριξης και να παρέχουν ένα ποιοτικό περιβάλλον εργασίας.

Εξηγούν επίσης ότι, μέσω της πανδημίας υιοθέτησαν το υβριδικό μοντέλο εργασίας διασφαλίζοντας ότι διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για αποτελεσματική εργασία από το σπίτι, εξασφαλίζοντας την συνεργασία, επικοινωνία και ομαδικότητα. «Η επένδυση μας στην τεχνολογία, στην καινοτομία και στον ψηφιακό μετασχηματισμό συνεχίζει μέχρι και σήμερα», αφού όπως προστίθεται, «μέσω της τεχνολογικής ανάπτυξης και εξέλιξης εξασφαλίζουμε την βελτίωση των καθημερινών καθηκόντων, επενδύοντας στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του προσωπικού μας που θα μας οδηγήσουν στην τεχνολογική αλλαγή».

costaspapaellinas3

Το βλέμμα στραμμένο στα ταλέντα
Η εύρεση και η προσέλκυση ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού, αποτελεί πρόκληση όσον αφορά συγκεκριμένες θέσεις και τομείς εργασίας, αναφέρει ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα, ο οποίος εξηγεί πως εστιάζει περισσότερο στο πώς μπορούν να προσελκύσουν και να κερδίσουν την προσοχή ταλαντούχων ατόμων αλλά και των νεότερων γενιών οι οποίοι είναι νέοι στον κόσμο της εργασίας αναζητώντας να εργαστούν σε μια εταιρεία που τους νοιάζεται και τους παρέχει ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον.

«Για να προσελκύσουμε τους κατάλληλους και ταλαντούχους ανθρώπους, έχουμε αναπτύξει στρατηγικές οι οποίες έχουν ως στόχο την εύρεση του κατάλληλου προσωπικού. Επικεντρωνόμαστε στις δεξιότητες που θα αποκτήσουν στην εταιρεία μας, τι κάνει την συγκεκριμένη θέση εργασίας ξεχωριστή, τις ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρουμε στην εταιρεία μας και τους λόγους που μας κάνουν ένα εξαιρετικό μέρος για εργασία», αναφέρει η εταιρεία. Μια σημαντική πτυχή για τον προσδιορισμό του κατάλληλου υποψηφίου, όπως υποδεικνύει, είναι να αναγνωρίσουν εάν ένας υποψήφιος ταιριάζει με την κουλτούρα και τις αξίες της εταιρείας. Γι’ αυτό και εστιάζουν, όπως λέει, σε υποψηφίους με ήθος και δεξιότητες όπως επικοινωνιακές, επίλυση προβλημάτων, κριτική σκέψη, προσαρμοστικότητα, ευελιξία αλλά και σε προσωπικό το οποίο έχει την δυνατότητα να εκπαιδευτεί, να αναπτύξει τις δεξιότητες του και να εξελιχθεί στον Οργανισμό.

costaspapaellinas4

Εργοδότης επιλογής
Πέραν από την εύρεση και προσέλκυση ταλέντων, βασική προτεραιότητα της εταιρείας για την διατήρηση του προσωπικού της είναι να συνεχίσει να διασφαλίζει τον ενθουσιασμό για εργασία στον Οργανισμό και την εργασιακή ικανοποίηση. Σε συνδυασμό με την συνεχή ανατροφοδότηση, το αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης και τα εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης επενδύουν στην επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού και ενθαρρύνουν την ανέλιξη παρέχοντας τα κατάλληλα εφόδια για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. «Ο Οργανισμός μας έχει ως βασικό στόχο να βελτιώνει συνεχώς το εργασιακό περιβάλλον έτσι ώστε να παραμένει ένας εργοδότης επιλογής και αυτό επιβεβαιώνεται μέσω της πιστοποίησης μας με το τιμητικό βραβείο ‘Overseas Employer of the Year, Accredited’ από το Investors in People το 2021».

Ο στόχος
Ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα έχει θέσει ως στόχο να συνεχίσει να διατηρεί και να βελτιώνει το εργασιακό περιβάλλον παραμένοντας ένας ελκυστικός εργοδότης και να ενθαρρύνει την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη: «Μέσω των αξιών μας επιδιώκουμε η εμπειρία που αποκτά το προσωπικό μας να είναι μοναδική συνεχίζοντας δυναμικά την ανάπτυξη μας μαζί με τους ανθρώπους μας οι οποίοι αποτελούν την μεγαλύτερη μας επένδυση. Επίσης, θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην ευημερία του προσωπικού μας παρέχοντας ένα ευχάριστο και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και να ενισχύουμε τους ισχυρούς δεσμούς με τους ανθρώπους μας. Τέλος, στόχος και δέσμευση μας είναι να συνεχίσουμε να προωθούμε το πνεύμα συνεργασίας, την ομαδικότητα και εμπιστοσύνη σε ένα περιβάλλον που προάγει το αίσθημα του ανήκειν».

costaspapaellinas5

Facts & Figures

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑ

Αριθμός Προσωπικού:

468 άτομα

Διευθυντική ομάδα:

  • Πάρις Παπαέλληνας: Διευθύνων Σύμβουλος
  • Πανίκος Βασιλέιου: Γενικός Διευθυντής
  • Ανδρέας Αδαμίδης: Οικονομικός Διευθυντής
  • Κωνσταντίνος Παπαέλληνας: Διευθυντής Μάρκετινγκ
  • Γιώργος Παπαέλληνας: Διευθυντής Φαρμακευτικού Τομέα
  • Έκτορας Παπαέλληνας: Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης
  • Στέλιος Καρεκλάς: Διευθυντής Ιατρικού Τομέα

Κενές θέσεις εργασίας:

Φαρμακοποιοί, Ιατρικοί Επισκέπτες, Σύμβουλοι Ομορφιάς, Make Up - Artists

Βραβεύσεις και διακρίσεις στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού:

  • Top 20 Investors in People employers from outside of the UK 2024
  • ‘Overseas Employer of the Year, Accredited’, Investors in People 2021
  • “Best Workplace”, In Business Awards, 2014

Στοιχεία επικοινωνίας τμήματος ανθρώπινου δυναμικού:

Διεύθυνση: Βασιλέως Παύλου Α’ 11, 1096, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22863100

E-mail: hr@papaellinas.com

Στοιχεία επικοινωνίας εταιρείας:

Διεύθυνση: Βασιλέως Παύλου Α’ 11, 1096, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22863100

E-mail: info@papaellinas.com

Ιστοσελίδα: https://papaellinas.com/

Δειτε Επισης

ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Bean Bar: Ωφελήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων τους
Bioland Energy: Δέσμευση στην ικανοποίηση των αναγκών και την ανάπτυξη των εργαζομένων
Celestyal: Το στοίχημα της διαρκούς εξέλιξης ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων της
Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα: Eνεργά δίπλα στους ανθρώπους του με τα κατάλληλα εφόδια
Φάνος Ν. Επιφανίου: «Νοιαζόμαστε για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μας»
KPMG Κύπρου: Με επίκεντρο τον άνθρωπο
NetU: Υψίστης σημασίας το υγιές εργασιακό κλίμα
Odyssey: Έμφαση στην καινοτομία και στον άνθρωπο
SODEXO: Εστιάζοντας σε μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους
Starbucks Κύπρου: Οι πρακτικές που την καθιστούν ελκυστικό εργοδότη