«Κατέρρευσε» το deal εξαγοράς της Wiz από τη Google έναντι $23 δις

Η Wiz αποχώρησε από μια συμφωνία 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της από την Google, σε μια κίνηση που θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία του τεχνολογικού κολοσσού, ανακοινώνοντας στους υπαλλήλους της ότι θα προχωρήσει με μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

«Το να λες όχι σε τόσο κολακευτικές προσφορές είναι δύσκολο», έγραψε ο συνιδρυτής της Wiz, Assaf Rappaport, σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους της εταιρείας που εξασφάλισε το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Πρόσωπο με γνώση των σκέψεων της διοίκησης της Wiz ανέφερε τις ανησυχίες για ζητήματα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και τους επενδυτές ως μέρος του λόγου για την εγκατάλειψη της συμφωνίας.

Ο Rappaport έγραψε ότι η εταιρεία θα εστιάσει στους επόμενους στόχους της: μια αρχική δημόσια προσφορά και 1 δισεκατομμύριο δολ. σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα. Η εταιρεία είχε ήδη στοχοποιήσει και τους δύο στόχους πριν αναφερθούν οι συνομιλίες με τη Google.

Η συμφωνία θα είχε σχεδόν διπλασιάσει την αποτίμηση της startup από $12 δισεκατομμύρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της.

Η Wiz ιδρύθηκε το 2020 και έχει αναπτυχθεί γρήγορα υπό τον Rappaport, ο οποίος είχε θέσει ως στόχο μια IPO μόλις τον Μάιο.

Η εταιρεία έφτασε τα $100 εκατομμύρια σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα μετά από 18 μήνες και έφτασε τα $350 εκατομμύρια πέρυσι.

Τα προϊόντα ασφάλειας cloud της Wiz περιλαμβάνουν πρόληψη, ενεργή ανίχνευση και ανταπόκριση, ένα χαρτοφυλάκιο που έχει προσελκύσει μεγάλες εταιρείες και θα βοηθούσε την Google να ανταγωνιστεί τη Microsoft, η οποία επίσης πουλάει λογισμικό ασφάλειας.

Το τμήμa cloud της Alphabet έχει αντιμετωπίσει αυξανόμενο ανταγωνισμό από πρωτοπόρους όπως η Microsoft και η Amazon. Το τμήμα cloud έφτασε σε κερδοφορία το 2023 μετά από χρόνια βαριάς επένδυσης.

Παρόλο που η Google Cloud έχει δει συνεχή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, το τμήμα, υπό την ηγεσία του CEO Thomas Kurian, βρίσκεται υπό πίεση να συνεχίσει να αναπτύσσεται σε προσπάθειες να κατακτήσει επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της άνθησης της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Google δεν απάντησε άμεσα σε αιτήματα για σχόλια.

Η Google είχε εξαγοράσει την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant για $5,4 δισεκατομμύρια το 2022. Η μεγαλύτερη συμφωνία της Google παραμένει η εξαγορά της κατασκευάστριας υλικού Motorola το 2012 για $12,5 δισεκατομμύρια.

Η εταιρεία κατέληξε να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία από αυτή την αγορά στη Lenovo για $2.9 δισεκατομμύρια το 2014.

Η Google πρόσφατα τερμάτισε τις συνομιλίες για εξαγορά της κατασκευάστριας λογισμικού πωλήσεων HubSpot.

Δειτε Επισης

Κοινή επιθυμία όλων η θεσμοθέτηση του φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Συμμετείχαν πολλές μικρές επιχειρήσεις
Μεγάλη προσέλευση στο φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Αναδείχθηκαν οι μικρές επιχειρήσεις των ορεινών (pics)
Στόχος της Κυβέρνησης η στήριξη των επιχειρήσεων της υπαίθρου-Θα περιοδεύσει σε όλες τις επαρχίες ο Πρόεδρος
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Παναγιώτης Σάββα: Καινοτομία στον τομέα του ποτού με κυπριακή παράδοση (video)
Πάμε Τρόοδος…Η πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας, οι μικρές επιχειρήσεις που συμμετέχουν και η ευκαιρία που τους δίνεται
Πώς πήγε το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων-Τα «αυστηρά» και τα «γενναιόδωρα» Υπουργεία
Επιδόσεις που επιβεβαιώνουν την σωστή πορεία της κυπριακής οικονομίας...
GSI: Τζίφος και ο νέος διαγωνισμός για αξιολόγηση της μελέτης κόστους οφέλους-Ενδιαφέρθηκε μόνο η εταιρεία που απορρίφθηκε
Logistics: Πώς μπορεί η λανθασμένη επιλογή συνεργάτη να πλήξει ανεπανόρθωτα μια εταιρεία