KPMG Κύπρου: Με επίκεντρο τον άνθρωπο

«Οι άνθρωποί μας αποτελούν τον πυρήνα της KPMG Κύπρου και για αυτό επενδύουμε διαχρονικά στην ευημερία, την εκπαίδευση και την επαγγελματική ανέλιξη του κόσμου μας». Στην επισήμανση αυτή προβαίνει η Μαρία Καραντώνη, Διοικητική Σύμβουλος, Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού, η οποία σημειώνει πως η εταιρεία αναγνωρίζει ταυτόχρονα τη σημασία της δημιουργίας ενός επιτυχημένου και παραγωγικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Η ιστορία

H KPMG δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1948 παρέχοντας πλήρες φάσμα ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε κυπριακές και πολυεθνικές εταιρείες. Σήμερα διαθέτει 45 Διοικητικούς Συμβούλους ενώ απασχολεί περισσότερους από 800 επαγγελματίες σε 6 γραφεία σε όλο το νησί (Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο, Παραλίμνι, Πόλις Χρυσοχούς). Αποτελεί μέλος του οργανισμού KPMG International Limited, ενός παγκόσμιου δικτύου ανεξάρτητων εταιρειών παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών.

Η KPMG δραστηριοποιείται σε 143 χώρες και περιοχές, εργοδοτώντας περίπου 273,000 επαγγελματίες σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι πελάτες επιλέγουν την KPMG για την παροχή υψηλής ποιότητας επαγγελματικών υπηρεσιών, που βασίζεται στην πολύχρονη πείρα, την εξειδίκευση και τη βαθιά γνώση της τοπικής αγοράς.

Όπως προσθέτει η κυρία Καραντώνη, «οι εταιρικές αξίες οι οποίες μας διέπουν είναι η ακεραιότητα, η αριστεία, το θάρρος, το μαζί και για το καλύτερο (Integrity, Excellence, Courage, Together, For Better). Με αυτές τις αξίες να μας καθοδηγούν, δρούμε σε ένα πλαίσιο ευθύνης για την κοινωνία, τον πλανήτη και τις μελλοντικές γενιές».

KPMG2

«BeWell@KPMG»
Η στρατηγική «BeWell@KPMG» εφαρμόζεται από το 2019 και βασίζεται σε τρεις θεμελιώδεις πυλώνες υγείας: Φυσική, Ψυχική και Κοινωνική. Πιστεύουμε ακράδαντα στο αρχαίο γνωμικό «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» και συνεπώς προωθούμε δράσεις και ακολουθούμε πρακτικές που ενισχύουν την καλή υγεία στους τρεις αυτούς πυλώνες, γνωρίζοντας την αλληλεπίδραση που έχουν μεταξύ τους, τονίζεται με έμφαση.

Επενδύοντας στον πυλώνα φυσική υγεία, η εταιρεία έχει δημιουργήσει το KPMG Gym στα γραφεία της στη Λευκωσία, ενώ στις άλλες πόλεις συνεργάζεται με γυμναστήρια καλύπτοντας το κόστος εκγύμνασης για τους ανθρώπους της. Έχει επίσης δημιουργήσει ομίλους, όπως το Running Club και ομάδες Futsal, που την αντιπροσωπεύουν σε διάφορες διοργανώσεις αθλητικού ή/και φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

«Δεσμευόμενοι να είμαστε πάντα κοντά στους ανθρώπους μας και με επίκεντρο τις ανάγκες τους, έχουμε εντάξει έναν έμπειρο εργασιακό ψυχολόγο στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μας και εξασφαλίσαμε, παράλληλα, υπηρεσίες από γιατρό εργασίας», αναφέρει η κυρία Καραντώνη. Η KPMG Κύπρου, σε συνεργασία με πεπειραμένους και καταξιωμένους εκπαιδευτές παρέχει ολόχρονα ποικίλα σεμινάρια προς τους ανθρώπους της για τη φροντίδα της ψυχικής τους υγείας (για παράδειγμα mindfulness σεμινάρια, burnout syndrome, κ.λ.π).

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι, στην εταιρεία λειτουργεί το «Parenting Academy» προσφέροντας πληθώρα σεμιναρίων για γονείς, υποστηρίζοντας τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του διπλού ρόλου του γονέα και του επαγγελματία.

Με γνώμονα το γεγονός ότι η διατροφή αναδεικνύεται ως ένας κρίσιμος παράγοντας που επηρεάζει τη συνολική μας ευημερία, ευεξία αλλά και την παραγωγικότητα, η KPMG Κύπρου προώθησε φέτος την καμπάνια «NutriMe». Συγκεκριμένα, η καμπάνια περιλάμβανε μια σειρά από σεμινάρια και συμβουλευτικές υπηρεσίες με καθοδήγηση εγγεγραμμένης κλινικής διατροφολόγου με στόχο την ενημέρωση για τη σημασία της υγιεινής διατροφής.

KPMG3

Ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής
Στη σύγχρονη πραγματικότητα, η επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, μια μεγάλη πρόκληση. Είναι γι’ αυτό που η εταιρεία υποστηρίζει τους ανθρώπους της σε αυτή την προσπάθεια, με την υιοθέτηση πρακτικών που προάγουν μια υγιή ισορροπία ανάμεσα στα δυο. Σε αυτό το πλαίσιο, παρέχει την επιλογή εφαρμογής μειωμένου ωραρίου για τους εργαζόμενους γονείς, καθώς και ένα ευέλικτο ωράριο εργασίας για όλους.

Εφαρμόζονται, επίσης, το “Flex Lunch Break”, τα «Wellbeing Days-Off» και ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας παρέχοντας ευελιξία στους ανθρώπους της δίνοντας τους την ευχέρεια να εργάζονται μερικές ημέρες από το σπίτι, το γραφείο ή τον χώρο του πελάτη.

Επιπλέον, έχουν υιοθετήσει το «Flex Friday» για τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και τον Αύγουστο παράλληλα με μειωμένο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας (36 ώρες).

KPMG4

Συνεχόμενη εκπαίδευση και επαγγελματική ανέλιξη
Σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον, δημιουργείται επιτακτική ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση. «Είμαστε ταυτόχρονα ένας οργανισμός που οφείλει να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες μας – αυτό προϋποθέτει μια μεγάλη επένδυση στην εκπαίδευση του κόσμου μας τόσο σε τεχνικά θέματα όπως επίσης και σε δεξιότητες. Το σύστημα αξιολόγησής μας καθώς και η δομημένη πορεία επαγγελματικής ανέλιξης επικεντρώνονται στην δίκαια και αντικειμενική αξιολόγηση της απόδοσης των ανθρώπων μας δημιουργώντας ταυτόχρονα μια κουλτούρα βελτίωσης και ανάπτυξης σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο», τονίζει η κυρία Καραντώνη.

KPMG5

Το παρόν και το μέλλον της εργασίας
Οι εταιρείες σήμερα αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις που απαιτούν στρατηγικές προσέγγισης ταλέντου, καινοτομίας καθώς και διαρκούς αναβάθμισης των παροχών προς το ανθρώπινο δυναμικό τους. Με τον γρήγορο ρυθμό της τεχνολογικής εξέλιξης και τις συνεχώς εναλλασσόμενες απαιτήσεις της αγοράς, η κυρία Καραντώνη εκφράζει την πεποίθηση ότι οι εταιρείες οφείλουν να επενδύουν σε ελκυστικά πακέτα αποδοχών και παροχών, ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης και εκπαίδευσης. Η διασφάλιση ενός δυναμικού και καινοτόμου εργασιακού περιβάλλοντος είναι αναγκαία και επιτυγχάνεται διαμέσω της αποδοχής των μοναδικών χαρακτηριστικών των ατόμων και της δίκαιης μεταχείρισής τους.

Το όραμα της ΚPMG Κύπρου είναι να είναι η καθαρή επιλογή για τους ανθρώπους, τους πελάτες και την κοινωνία: «Έχοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο, και αφουγκραζόμενοι τις απαιτήσεις των καιρών, συνεχίζουμε τη δέσμευσή μας για μια ολιστική προσέγγιση που εστιάζει στην εκπαίδευση και ανάπτυξη του κόσμου μας σε ένα υγιές και υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον με στόχο να συνεχίσουμε να είμαστε Εργοδότης Προτίμησης».

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μαρία Καραντώνη, Διοικητική Σύμβουλος – Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού

KPMG Limited, Εσπερίδων 14, 1087, Λευκωσία, Κύπρος

Tηλέφωνο: 22 209 105

Φαξ: 22 678 200

Ε-mail: recruitment@kpmg.com.cy

Δειτε Επισης

ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Bean Bar: Ωφελήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων τους
Bioland Energy: Δέσμευση στην ικανοποίηση των αναγκών και την ανάπτυξη των εργαζομένων
Celestyal: Το στοίχημα της διαρκούς εξέλιξης ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων της
Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα: Eνεργά δίπλα στους ανθρώπους του με τα κατάλληλα εφόδια
Φάνος Ν. Επιφανίου: «Νοιαζόμαστε για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μας»
KPMG Κύπρου: Με επίκεντρο τον άνθρωπο
NetU: Υψίστης σημασίας το υγιές εργασιακό κλίμα
Odyssey: Έμφαση στην καινοτομία και στον άνθρωπο
SODEXO: Εστιάζοντας σε μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους
Starbucks Κύπρου: Οι πρακτικές που την καθιστούν ελκυστικό εργοδότη