NetU: Υψίστης σημασίας το υγιές εργασιακό κλίμα

Η ύπαρξη και διατήρηση ενός υγιούς εργασιακού κλίματος, είναι υψίστης σημασίας για την NetU, η οποία όπως τονίζει η διεύθυνση της, μεριμνά μέσω διαφόρων ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα από την εταιρεία, «η εταιρική μας κουλτούρα προωθεί την ίση μεταχείριση, τη συμπερίληψη, τη συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής μέσω της εφαρμογής ευέλικτων πρακτικών εργασίας όπως η τηλεργασία, ευνοϊκού ωραρίου εργασίας, πληρωμένη άδεια μητρότητας, επιπλέον πληρωμένη άδεια πατρότητας και άδεια συμπαράστασης/ υποστήριξης οικογένειας, καθώς και ιδιωτική ιατροφαρμακευτική κάλυψη». Επίσης, η διοργάνωση ενδοεταιρικών εκδηλώσεων και team building δραστηριοτήτων για όλο το προσωπικό της εταιρείας είναι κάτι που γίνεται πολύ συχνά.

NETU2

NetU Wellbeing Program

Ένα από τα βασικότερα εργαλεία τα οποία προσφέρει στον κόσμο της η εταιρεία, είναι το «NetU Wellbeing Program», στο πλαίσιο του οποίου τρέχουν και διάφορες πρωτοβουλίες. Σύμφωνα με το αρμόδιο τμήμα Human Capital της NetU, απώτερος σκοπός του είναι η ευεξία και ευημερία του προσωπικού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, προσφέρουν μια εξατομικευμένη και καινοτόμα λύση στον τομέα της ευεξίας. Μια πλατφόρμα, που δίνει πρόσβαση σε περισσότερες από 230 αθλητικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες γυμναστικής παγκύπρια: «Οι άνθρωποι μας, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν ποικίλες δραστηριότητες με εναλλαγές, όπως γιόγκα, κολύμβηση, χορό, αναρρίχηση, τένις κ.α.».

Το σημαντικότερο από όλα είναι πως η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε από τον κόσμο της εταιρείας και το κυριότερο, βοήθησε στη σωματική και ψυχική υγεία τους, σύμφωνα με τη διεύθυνση.

NETU3

Εργαστήρια που προωθούν την ευημερία

Επιπλέον η εταιρεία διοργανώνει για τον κόσμο της εργαστήρια εκτός των εγκαταστάσεων της: «Στόχος των εργαστηρίων είναι η προώθηση της ευημερίας, παρέχοντας εργαλεία και πρακτικές μεθόδους, για την αύξηση της αυτογνωσίας, πνευματικής ευκινησίας, προσαρμοστικότητας, ενσυναίσθησης και ανθεκτικότητας των ανθρώπων μας. Επιδιώκουμε ο κόσμος μας να νιώθει ο εαυτός του και να είναι ευτυχισμένος».

Προφίλ εταιρείας

H NetU αποτελεί κορυφαίο οργανισμό παροχής λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής στην Ανατολική Μεσόγειο. Ιδρύθηκε το 1991, απασχολεί άνω των 120 υπαλλήλων και έχει αναπτύξει ισχυρή τοπική και διεθνή δραστηριότητα, έχοντας πελάτες σε περισσότερες από 40 χώρες.

Ως ένας αξιόπιστος Συνεργάτης Ψηφιακού Μετασχηματισμού, σε οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, η NetU παρέχει υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής, σε επιχειρηματικά και τεχνολογικά θέματα, βοηθώντας οργανισμούς στην επίτευξη των στόχων τους.

NETU4

Ευέλικτες πρακτικές και συμμετοχή

Η NetU εφαρμόζει ευέλικτες πρακτικές εργασίας όπως η τηλεργασία και ευνοϊκό ωράριο εργασίας. Επίσης, διεξάγει μηνιαίες διαδικτυακές συναντήσεις προσωπικού, με στόχο την ενημέρωση και την ενίσχυση της επικοινωνίας και διαφάνειας.

NETU5

Παρακίνηση των ταλέντων

Και αν είναι κάτι το οποίο δεν παραβλέπει σε καμία περίπτωση η εταιρεία, είναι η αποτελεσματική διαχείριση, ανάπτυξη, επιβράβευση και η παρακίνηση των ταλέντων. Και αυτό καθώς, όπως σημειώνει, αποτελεί μια πρόκληση για τις εταιρείες σε ότι αφορά το προσωπικό τους, αφού έχει πολλούς και σύνθετους παράγοντες που χρειάζονται να ληφθούν υπόψη.

Κάποιοι από αυτούς, τους οποίους και απαριθμεί, είναι η ανταγωνιστική αγορά εργασίας που έχει ανοίξει τα σύνορα σε διεθνείς ευκαιρίες καριέρας με ελκυστικά πακέτα αποδοχών και παροχών.

Προσθέτει μάλιστα ότι, η συνεχής ανάπτυξη νέων γνώσεων, εμπειριών και δεξιοτήτων είναι προτεραιότητα για τους επαγγελματίες για να παραμείνουν σε μία εταιρεία. Όπως και η φύση της εργασίας τους, η οποία επιβάλλεται να τους παρακινεί, να έχει σκοπό και ουσία για τους ίδιους.

Αποτελεί πεποίθηση στην εταιρεία ότι, οι ευέλικτες εργασιακές συνθήκες που ενθαρρύνουν την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, είναι πλέον μονόδρομος στα κριτήρια επιλογής εργοδότη.

«Οι υπάλληλοι δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην εταιρική κουλτούρα, στις αξίες και την ποιότητα εργασιακού περιβάλλοντος, όπου υπάρχει η προώθηση της διαφορετικότητας, όπου εισακούγονται οι απόψεις και οι εισηγήσεις τους. Για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις οι εταιρείες, χρειάζεται να υιοθετήσουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και εξατομικευμένη στις ανάγκες των ανθρώπων τους, να είναι δυναμική και να συμβαδίζει με τις τάσεις της παγκόσμιας πλέον αγοράς».

Για την NetU ακόμη καλύτερος εργοδότης σημαίνει: «Να εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην ανθρωποκεντρική κουλτούρα και προσέγγιση μεταξύ του προσωπικού, αλλά και την διατήρηση και προαγωγή ενός θετικού και υποστηρικτικού εργασιακού κλίματος, που είναι από τα δυνατά μας σημεία ως εργοδότης.

Θα θέλαμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την παροχή ευκαιριών απόκτησης νέων γνώσεων, τεχνολογιών και δεξιοτήτων καθώς και την ενίσχυση της ανοιχτής επικοινωνίας, τακτικής αλλά και εποικοδομητικής ανατροφοδότησης με σκοπό τη συνεχή αναγνώριση και ανάπτυξη του κόσμου μας».

Facts & Figures

Αριθμός προσωπικού: 120 άτομα

Διευθυντική ομάδα:

  • Δημήτρης Νησιώτης, CEO
  • Μιχάλης Παπαδόπουλος, CTO
  • Χρίστος Τάττης, Commercial, Senior Manager
  • Μισέλ Κοντού, Professional Services, Senior Manager

Κενές θέσεις εργασίας:

  • Full Stack Software Developer
  • Senior Business Analyst
  • Senior Systems Engineer
  • Implementation Consultant
  • Sales Account Manager
  • Project Manager

Βραβεύσεις και διακρίσεις στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού:

  • Εργοδότης Ισότητας, Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων ΥΕΠΚΑ
  • Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις (SIR), ΟΕΒ

Στοιχεία επικοινωνίας τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού: Τερέζα Δημητρίου, People & Culture Manager

NetU Careers

Στοιχεία επικοινωνίας εταιρείας:

NetU Consultants

Διεύθυνση: Λεωφόρος Ακροπόλεως, 13 , 2006, Λευκωσία

E-mail: info@netu.com.cy

Τηλέφωνο: +357 22670080

Website: www.netugroup.com

Facebook: NetU

LinkedIn: NetU Group

Δειτε Επισης

ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Bean Bar: Ωφελήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων τους
Bioland Energy: Δέσμευση στην ικανοποίηση των αναγκών και την ανάπτυξη των εργαζομένων
Celestyal: Το στοίχημα της διαρκούς εξέλιξης ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων της
Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα: Eνεργά δίπλα στους ανθρώπους του με τα κατάλληλα εφόδια
Φάνος Ν. Επιφανίου: «Νοιαζόμαστε για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μας»
KPMG Κύπρου: Με επίκεντρο τον άνθρωπο
NetU: Υψίστης σημασίας το υγιές εργασιακό κλίμα
Odyssey: Έμφαση στην καινοτομία και στον άνθρωπο
SODEXO: Εστιάζοντας σε μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους
Starbucks Κύπρου: Οι πρακτικές που την καθιστούν ελκυστικό εργοδότη