Powered by

«Καμπανάκι» ΔΝΤ σε ΗΠΑ για το χρέος-Συστάσεις για αυξήσεις φόρων

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι η Fed δεν πρέπει να μειώσει τα επιτόκια μέχρι τα τέλη του 2024 και ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να αυξήσει τους φόρους για να επιβραδύνει την αύξηση του δημόσιου χρέους.

Οι συστάσεις περιλαμβάνονται στην τελευταία αξιολόγηση της αμερικανικής οικονομίας από το Ταμείο στο πλαίσιο του άρθρο ΙV.

Το Ταμείο έχει τονίσει τις τελευταίες εβδομάδες την ανάγκη πιο συνετών δημοσιονομικών πολιτικών στις ΗΠΑ καθώς τα ελλείμματα εξακολουθούν να αυξάνονται παρά τους ισχυρούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Πιερ-Ολιβιέ Γκουρίνχας δήλωσε την Τρίτη στο Reuters ότι η Fed έχει την πολυτέλεια να περιμένει περισσότερο να ξεκινήσει τις μειώσεις επιτοκίων λόγω της ισχυρής αγοράς εργασίας.

Στην αξιολόγηση της αμερικανικής οικονομίας, το Ταμείο προειδοποιεί ότι τα υψηλά ελλείμματα δημιουργούν ολοένα και μεγαλύτερο ρίσκο στις ΗΠΑ και στις παγκόσμιες οικονομίες.

Οι ΗΠΑ πρέπει να εξετάσουν τη σταδιακή αύξηση των φόρων εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένων και των φόρων για τα νοικοκυριά με εισοδήματα χαμηλότερα από τα 400.000 δολάρια.

Δειτε Επισης

Κομισιόν: Επέβαλε πρόστιμα €500 εκατ. στην Apple και €200 εκατ. στη Meta
Στάσιμη η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη-Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις υπηρεσίες
Σι Τζινπίνγκ: Οι δασμοί βλάπτουν το εμπόριο και αποσταθεροποιούν την παγκόσμια οικονομική τάξη
Σε ανοδικό momentum το Bitcoin-Κοντά στα $93.000
Τραμπ: Προαναγγέλλει μείωση των δασμών στην Κίνα-Ανακούφιση στις παγκόσμιες αγορές
Επίθεση Βιλερουά σε Τραμπ για τους δασμούς-Οδηγεί ολόκληρο τον κόσμο σε ένα «χαμένο» παιχνίδι
Αναδιπλώνεται μετά τις αντιδράσεις ο Τραμπ-«Δεν έχω καμία πρόθεση να απολύσω τον Πάουελ»
Π. Γκουρινσά: Ανάγκη επανασχεδιασμού παγκόσμιου εμπορικού συστήματος και θέσπισης νέων κανόνων λειτουργίας
ΔΝΤ: Αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη του για την παγκόσμια ανάπτυξη για το 2025
Καζιμίρ (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός πλησιάζει το 2%-Το φθινόπωρο ίσως φτάσουμε τον στόχο