Coca-Cola HBC Κύπρου: Με στόχο ένα βιώσιμο αύριο για όλους

Στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρακτικές και πρωτοβουλίες τις οποίες υλοποιεί ο Όμιλος Coca-Cola HBC, με στόχο ένα πιο βιώσιμο αύριο για όλους, αναφέρεται η εταιρεία. Ο Ανδρέας Γιόρτσιος, Corporate Affairs & Sustainability Manager της Coca-Cola HBC Κύπρου, εξηγεί συγκεκριμένα ότι, στην Κύπρο εφαρμόζουν περιβαλλοντικές πρακτικές στις παραγωγικές μονάδες και εγκαταστάσεις τους στη χώρα, καθώς και άλλες κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες.

Ο Όμιλος Coca-Cola HBC, έχει δεσμευτεί ώστε 35% της συνολικής ποσότητας PET που χρησιμοποιεί στις συσκευασίες της είναι από ανακυκλωμένο PET και για μείωση εκπομπών CO2 κατά 30% ως το 2025. Ένα σημαντικό στοιχείο που αναφέρεται στη συνέντευξη είναι το γεγονός ότι, το 100% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί στα εργοστάσιά της η εταιρεία στην Κύπρο, προέρχεται ήδη από ανανεώσιμες και καθαρές πηγές ενέργειας.

cocacolacsr2

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι, στο πλαίσιο της ισορροπίας των φύλων υπάρχει η δέσμευση ως το 2025, το 50% των διευθυντικών θέσεων στην εταιρεία, να καλύπτονται από γυναίκες.

Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει το πρόγραμμα #YouthEmpowered και την υποστήριξη ΜΚΟ και κοινωφελών ιδρυμάτων, καθώς το 2023 διέθεσε για κάλυψη των αναγκών τους 111.140 λίτρα προϊόντων.

cocacolacsr3

Zero Drop - Αποστολή Νερό
Από το 2013, η Coca-Cola στην Κύπρο υλοποιεί το κοινωνικό πρόγραμμα «Zero Drop - Αποστολή Νερό», με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) και σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership-Mediterranean (GWP-Med).

cocacolacsr4

Στόχος του προγράμματος, είναι η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων που προωθούν την αποτελεσματικότερη διαχείριση του νερού, μέσα από την υιοθέτηση μη συμβατικών υδατικών πόρων, ενώ την ίδια ώρα ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη, και ειδικά τη νέα γενιά, για την υπεύθυνη διαχείριση του νερού συνεργαζόμενη με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

cocacolacsr5

Zero Waste HoReCa
Το Zero Waste Horeca είναι ένα κοινωνικό πρόγραμμα που υλοποιείται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation), και αποτελεί εξέλιξη του κοινωνικού προγράμματος Zero Waste Beach κι επεκτάθηκε σε όλο το φάσμα του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια της ελεύθερης Κύπρου, με στόχο να υποστηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις στην πορεία τους προς την πράσινη μετάβαση.

cocacolacsr6

Επένδυση στην κοινωνία και τους νέους
H Coca-Cola HBC Κύπρου, πιστεύει στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων και συνεχίζει να επενδύει σταθερά στην κοινωνία και τους νέους.

«Υλοποιούμε από το 2017, το πρόγραμμα του Ομίλου Coca-Cola HBC #YouthEmpowered που προσφέρει τις απαραίτητες δεξιότητες σε νέους 18-30 ετών για να διεκδικήσουν τις θέσεις εργασίας που ονειρεύονται. Mέσω της συνεργασίας με το MBA Πανεπιστημίου Κύπρου και με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης, στηρίζουμε έμπρακτα τη νέα γενιά, με τη θεσμοθέτηση βραβείων και υποτροφίας», όπως αναφέρεται.

Η επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας, βασίζεται στη θεμελιώδη αρχή της δημιουργίας και ανταλλαγής αξίας με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη: τους καταναλωτές, τους συνεργάτες, την κοινωνία και τους εργαζόμενους. Αυτή, προστίθεται, υπαγορεύει τον τρόπο λειτουργίας, τις δραστηριότητες και τις σχέσεις που αναπτύσσουν. «Οι πολιτικές της εταιρείας μας ακολουθούν τις αρχές της Διεθνούς Συμφωνίας των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως περιλαμβάνονται στη Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών», καταλήγει ο Ανδρέας Γιόρτσιος.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Coca-Cola HBC Κύπρου
Διεύθυνση: Κυριάκου Μάτση 66, 2409, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22885000

E-mail: infocy@cchellenic.com

Ιστοσελίδα: https://cy.coca-colahellenic.com/

Social Media:

Trivia για την Coca-Cola HBC Κύπρου:

  • 61.6% των προϊόντων μας παράγεται στην Κύπρο
  • 3 γραμμές παραγωγής
  • 5.000 σημεία πώλησης Παγκύπρια
  • 250 εργαζόμενοι
  • 161tn ετήσια μείωση βάρους στις συσκευασίες του φυσικού μεταλλικού νερού Κύκκος, το οποίο αντιστοιχεί σε ετήσια μείωση κατά 362 tn CO2
  • Επαναχρησιμοποιήσαμε και ανακυκλώσαμε 5.077.000 λίτρα νερού στις παραγωγικές μας μονάδες
  • Πιστοποίηση Great Place to Work
  • 60% της Ανώτερης Διοίκησης αποτελείται από γυναίκες
  • 90% δείκτης δέσμευσης εργαζομένων
  • 6 χρόνια χωρίς να χαθεί ούτε μία ημέρα εργασίας λόγω ατυχήματος στο εργοστάσιο εμφιάλωσης του φυσικού μεταλλικού νερού Κύκκος
  • 2.900 νέοι έχουν εκπαιδευτεί μέχρι σήμερα μέσω του Youth Empowered

Δειτε Επισης

Coca-Cola HBC Κύπρου: Με στόχο ένα βιώσιμο αύριο για όλους
CYTA: Ένας δίκαιος ψηφιακός κόσμος χωρίς αποκλεισμούς
CSRD: Χρηματοοικονομικές και μη-χρηματοοικονομικές γνωστοποιήσεις αποκτούν ισότιμη βαρύτητα για τις επιχειρήσεις
Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη: Για το καλό του τόπου πολιτισμός, παιδεία, υγεία
Λατομεία Λατούρος: Η πρωτιά στις περιβαλλοντικές δηλώσεις προϊόντων
Together Cyprus: 250 και πλέον συνέργειες για το περιβάλλον και την κοινωνία
MUSKITA: Κοινωνικά υπεύθυνη με πρωτοποριακά προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος
Πετρολίνα: Στηρίζει με κάθε τρόπο τις ανάγκες των συνανθρώπων μας
N. Psaras Construction: Διαχρονική δέσμευση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική ευθύνη
Πολυκλινική Υγεία: Η πλέον ανταποδοτική επένδυση, ο σεβασμός στον άνθρωπο