Odyssey: Έμφαση στην καινοτομία και στον άνθρωπο

Η Odyssey, με φυσική παρουσία σε Κύπρο, Ελλάδα, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένο Βασίλειο, με πλέον 20 χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, αλλά και με πελάτες σε πάνω από 35 χώρες, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις, υπηρεσίες και προϊόντα Ασφάλειας Πληροφοριών και Διαχείρισης Κινδύνου, σε οργανισμούς ανεξαρτήτως μεγέθους, πολυπλοκότητας.

Καθοδηγούμενοι από τις βασικές της αξίες: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ, και ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ, και εξοπλισμένη από ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων αλλά και ένα ισχυρό κώδικα ηθικής, βοηθάει τους πελάτες να δημιουργήσουν ψηφιακά οικοσυστήματα ασφάλειας ικανά να προβλέπουν, να αντέχουν, να προσαρμόζονται σε δυσμενείς συνθήκες και να ανακάμπτουν γρήγορα από κακόβουλες επιθέσεις, ενώ παράλληλα να πληρούν τις υποχρεώσεις συμμόρφωσης.

Αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του ταξιδιού, το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο για την Odyssey και η κινητήρια δύναμη της αποτελεί το ανθρώπινο δυναμικό. Στο επίκεντρο των ενεργειών της εταιρείας βρίσκεται ο άνθρωπος και η δημιουργία ενός επαγγελματικού περιβάλλοντος όπου μπορούν να μαθαίνουν, να δημιουργούν και να εξελίσσονται συνεχώς. Η γνώση και η εξειδίκευση, μαζί με την επιμονή και τη μεθοδικότητα, αλλά και η δίψα για καινοτομία που διακατέχει το ανθρώπινο δυναμικό της Odyssey, αποτελούν τα κύρια συστατικά της επιτυχίας της και την οδηγούν προς το όραμά της να πρωτοπορεί και να προσφέρει πραγματική αξία στους πελάτες της.

Προτεραιότητα η ευημερία των Ανθρώπων μας

Σημαντική έμφαση δίνεται στη φροντίδα για το well-being των εργαζομένων της το οποίο αποτελεί βασικό κομμάτι του προγράμματος παροχών που προσφέρεται. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η ικανοποίηση και η ευημερία τους αποτελούν καταλυτικοί παράγοντες που οδηγούν σε αυξημένη παραγωγικότητα, καινοτομία και αφοσίωση στο έργο τους. Μέσω αυτής της προσέγγισης, επιδιώκεται να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να αναπτυχθούν και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Πρακτικές για την Προσέλκυση και Διατήρηση Ταλέντου

1.Κουλτούρα:

Η Odyssey δίνει μεγάλη έμφαση στην ενσωμάτωση των βασικών αξίων της εταιρείας σε καθημερινές πρακτικές. Πιστεύει ότι μια εταιρεία που κατανοεί την αποστολή της μπορεί να μεταδώσει αυτές τις αξίες στο ανθρώπινο δυναμικό της και να προσελκύσει υποψήφιους που μπορούν να κατανοήσουν και τις υιοθετήσουν, διαμορφώνοντας μια εργασιακή κουλτούρα που ενθαρρύνει τη δέσμευση και την αφοσίωση.

2.Ευελιξία και Υποστήριξη: Υποστηρίζει το μοντέλο της απομακρυσμένης εργασίας (hybrid solution), διευκολύνοντας έτσι την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των εργαζομένων της . Επιπλέον, κάθε Παρασκευή οι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν μεγάλα Σαββατοκύριακα με τους αγαπημένους τους, μιας και το ωράριο εργασίας είναι μέχρι το μεσημέρι. Ενδιαφέρεται για την ενημέρωση και πρόληψη σε θέματα υγείας/ ψυχικής υγείας παρέχοντας συμβουλευτικές συνεδρίες μέσω ειδικών.

3.Επαγγελματική Ανάπτυξη:
Επενδύοντας στους ανθρώπους ώστε να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και να εξελίσσονται μέσα στην εταιρεία προσφέρουν συνεχής εκπαίδευση και ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη.

4.Ανταγωνιστικά Πακέτα Αποδοχών: Προσφέρονται ανταγωνιστικοί μισθοί και bonus, καθώς και παροχές όπως ιδιωτική ασφάλιση ζωής και υγείας όπως και Ταμείο Προνοίας. Ενθαρρύνεται η εξέλιξη των εργαζομένων και η ανάπτυξη της απόδοσης μέσω προγραμμάτων αναγνώρισης και επιβράβευσης. Επιπλέον, η εταιρία συμμετέχει σε έρευνες αγοράς για να διασφαλίζεται η ανταγωνιστικότητά της όσον αφορά τα πακέτα απολαβών και ωφελημάτων που προσφέρονται.

5.Καινοτόμες Πρωτοβουλίες

Η τεχνολογία και η καινοτομία αποτελούν βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της. Χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες και καινοτόμα εργαλεία για να βελτιώσει τις εργασιακές συνθήκες και να αυξήσει την παραγωγικότητα, επενδύοντας σε αυτοματοποίηση διαδικασιών και έξυπνες πλατφόρμες συνεργασίας.

Αντιμετωπίζοντας τις Προκλήσεις του σήμερα

Η μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα είναι η εξεύρεση και η διατήρηση ταλαντούχων επαγγελματιών σε ένα περιβάλλον με αυξανόμενο ανταγωνισμό και ζήτηση για εξειδικευμένες δεξιότητες. Η αυξανόμενη προσφορά για εργασία σε συνδυασμό με τις πολλές επιλογές που παρέχονται σχετικά με το πού, πότε και πόσο εργάζονται, δημιουργούν αβεβαιότητα και δυσκολία στην επίτευξη του έργου. Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας ελκυστικής και υποστηρικτικής εταιρικής κουλτούρας, καθώς και στην παροχή μοναδικών ευκαιριών εξέλιξης και ανάπτυξης.

Συνεχής Εξέλιξη & Επένδυση στην Ανάπτυξη των Ικανοτήτων των Εργαζομένων της

Στόχος της Odyssey είναι να συνεχίσει να εξελίσσεται ως εργοδότης, προσφέροντας ακόμα πιο ευέλικτες και εξατομικευμένες λύσεις για τους εργαζομένους της. Βρίσκεται στην διαδικασία επέκτασης των προγραμμάτων ευημερίας, την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνολογικών υποδομών και την ενίσχυση των πολιτικών ενσωμάτωσης και ισότητας. Συνεχίζει την επένδυση στην ανάπτυξη των ικανοτήτων των διευθυντικών στελεχών, ώστε να λειτουργούν με εν-συναίσθηση, δημιουργώντας ομαδικότητα και δέσμευση στις ομάδες τους για την επίτευξη των κοινών τους στόχων. Μέσω αυτών των δράσεων, φιλοδοξεί να παραμείνει στην κορυφή των προτιμήσεων των εργαζομένων και να συνεχίσει να προσελκύει κορυφαία ταλέντα στον τομέα της. Με την εστίασή σε αυτές τις στρατηγικές, στοχεύει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον εργασίας που δεν είναι μόνο ελκυστικό αλλά και υποστηρικτικό, προάγοντας την αριστεία και την καινοτομία.

Δειτε Επισης

ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Bean Bar: Ωφελήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων τους
Bioland Energy: Δέσμευση στην ικανοποίηση των αναγκών και την ανάπτυξη των εργαζομένων
Celestyal: Το στοίχημα της διαρκούς εξέλιξης ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων της
Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα: Eνεργά δίπλα στους ανθρώπους του με τα κατάλληλα εφόδια
Φάνος Ν. Επιφανίου: «Νοιαζόμαστε για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μας»
KPMG Κύπρου: Με επίκεντρο τον άνθρωπο
NetU: Υψίστης σημασίας το υγιές εργασιακό κλίμα
Odyssey: Έμφαση στην καινοτομία και στον άνθρωπο
SODEXO: Εστιάζοντας σε μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους
Starbucks Κύπρου: Οι πρακτικές που την καθιστούν ελκυστικό εργοδότη