Powered by

Με αμελητέα κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ

Με αμελητέα άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός του δείκτης διααμορφώθηκε στις 164,50 μονάδες με κέρδη 0,56%. Ο δείκτης  FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 100,15 μονάδες με άνοδο 0,62%. Η αξία των συναλλαγών ήταν 318.621,64 ευρώ.

Σε σχέση με τους επιμέρους δείκτες, η Κύρια Αγορά είχε άνοδο 1,19%, η Εναλλακτική είχε ζημιές 1,12%, όπως και τα Ξενοδοχεία με 0,18%, ενώ σημαντικά κέρδη σημείωσαν οι Επενδυτικές με 2,95%. 

Τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα είχε η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών 108.538,72 ευρώ (τιμή κλεισίματος 4,200 ευρώ - άνοδος 1,20%), ακολουθούμενη από τη μετοχή της Logicom με όγκο 79.066,64 ευρώ (τιμή κλεισίματος 3,060 ευρώ - άνοδος 1,32%) της Ελληνικής Τράπεζας με όγκο 69.327,79 ευρώ (τιμή κλεισίματος 2,610 ευρώ - πτώση 0,38%), της Δήμητρα Επενδυτική με όγκο 37.959,93 ευρώ (τιμή κλεισίματος 1,195 ευρώ - άνοδος 3,02%) και της ΚΕΟ με όγκο συναλλαγών 9.371,16 ευρώ (τιμή κλεισίματος 2,200 ευρώ - πτώση 5,98%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 6 κινήθηκαν ανοδικά, 8 πτωτικά και 2 έκλεισαν χωρίς μεταβολή. 

Ο αριθμός των συναλλαγών ήταν 138. 

Δειτε Επισης

Τμ. Επιθεώρησης Εργασίας: Οφέλη ψηφιοποίησης τεχνητής νοημοσύνης με σωστή διαχείριση
Επανάσταση στην υγεία και την ασφάλεια: Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιοποίησης στην εργασία
Στ. Δημητρίου: Πολυεπίπεδα τα οφέλη από την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ισχυρός μοχλός ανάπτυξης
Κυριάκος Κακουρής: Συζητήσεις με ΑΗΚ για δάνειο προς αναβάθμιση του δικτύου της-Η θέση ΕΤΕπ για GSI και τερματικό
ΑΤΑ, κατώτατος, συμβάσεις και απεργίες-Τα καυτά εργασιακά θέματα της χρονιάς που πέρασε και ο κομβικός ρόλος της ΟΕΒ
Scope Ratings: Σταθερές προοπτικές για κυπριακή οικονομία-Ευάλωτη στην κλιμάκωση παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων
Σταύρος Σταύρου, Ευγένιος Ευγενίου και Βαλεντίνος Πολυκάρπου...Μόνο θετικά από την ένταξη στη ζώνη Σένγκεν
Μικρή άνοδος την Παρασκευή στο ΧΑΚ
Συρρίκνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος-Περιορίστηκε στα €6 εκατ. το δ'΄τρίμηνο του 2024
Από διαφορετικές αφετηρίες για την ΑΤΑ-«Ο θεσμός είναι αναχρονιστικός και χρήζει βελτίωσης ή αντικατάστασης»