Προσιτή στέγη: Επαναβεβαίωσαν συνεργασία ο Δήμος Λεμεσού και ο ΚΟΑΓ-Στόχος η υλοποίηση ώριμων έργων

Η συνεργασία Δήμου Λεμεσού και Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης, προς υλοποίηση του έργου «Προσιτή Στέγη», θα συνεχιστεί διαβεβαίωσαν ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης και η Πρόεδρος του ΚΟΑΓ, Έλενα Κούσιου, μετά από συνάντηση γνωριμίας και αλληλοενημέρωσης γύρω από το πλάνο ανέγερσης οικιστικών μονάδων με προσιτό ενοίκιο.

Ο Δήμος Λεμεσού παρουσίασε, τον περασμένο Απρίλιο, την Α’ Φάση του έργου, η οποία αφορά στην ανέγερση τεσσάρων πολυκατοικιών, 138 οικιστικών μονάδων προσιτού ενοικίου, από ένα σύνολο 600 περίπου οικιστικών μονάδων προσιτού ενοικίου, που θα ανεγερθούν σταδιακά σε δύο δημοτικά τεμάχια στον Άγιο Νικόλαο και σε ένα στον Άγιο Ιωάννη.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Αρμεύτης, μετά το πέρας της συνάντησης με μέλη του ΔΣ του ΚΟΑΓ, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, η ακριβή στέγη είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Λεμεσού και «έργα που βοηθούν ώστε να διευκολύνουν τους συμπολίτες μας, εμείς θα τα στηρίξουμε».

«Θα συνεχίσω τις προηγούμενες δεσμεύσεις ώστε να υλοποιηθούν ώριμα έργα, όπως η πρώτη πολυκατοικία των 36 διαμερισμάτων  που πλέον βρίσκεται στο στάδιο των προσφορών», είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να ξεπεραστούν κάποιες εκκρεμότητες και εντός φθινοπώρου να υπογραφτούν τα συμβόλαια, για να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα, με ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός περίπου 18 μηνών.

Ανέφερε ότι «στόχος είναι να δημιουργηθούν συνθήκες για προσιτή στέγη και ταυτόχρονα ποιοτικής ανάπτυξης, έτσι ώστε να μην υπάρξει γκετοποίηση της περιοχής», ενώ υπογράμμισε πως η πρώτη πολυκατοικία θα αποτελέσει «και ένα τεστ για την περαιτέρω συνεργασία με τον ΚΟΑΓ».

Την ίδια ώρα υπέδειξε πως «το ζήτημα της προσιτής στέγης δεν μπορεί απλά να το λύσει ο Δήμος Λεμεσού και ο ΚΟΑΓ, είναι διαμέσου της κυβερνητικής πολιτικής, πρέπει να υπάρχει μια συνέργεια και συνεργασία, τόσο του ΚΟΑΓ, των Τοπικών Αρχών ευρύτερα, αλλά και του ιδιωτικού τομέα».

Στέλνοντας το μήνυμα ότι η Τοπική Αρχή αναλαμβάνει ένα κομμάτι της ευθύνης για να υπάρχουν οικιστικές μονάδες με προσιτό ενοίκιο, ο Γιάννης Αρμεύτης ανέφερε ότι «τα παραδείγματα του εξωτερικού δείχνουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να πρωτοπορήσει με ποιοτικά έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των χρηστών εκείνων των κατοικιών».

Ευχαριστώντας τον ΚΟΑΓ για την ενημέρωση, ο Δήμαρχος Λεμεσού εξέφρασε την προσδοκία του για συνέχιση της συνεργασίας με τον Οργανισμό.

Για ένα έργο στο οποίο θα δοκιμαστούν οι δυο πλευρές έκανε λόγο η Πρόεδρος του ΚΟΑΓ Έλενα Κούσιου, αφού όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, «είναι ένα έργο που εμένα με αγχώνει, γιατί από την αρχή που ανέλαβα Πρόεδρος, βρήκαμε πολλά εμπόδια, από άλλους παράγοντες, αλλά όχι από το Δημαρχείο και τη Λεμεσό».

«Καταφέραμε να ξεπεράσουμε κάποια, ακόμα εργαζόμαστε να ξεπεράσουμε κάποια και όσα προκύψουν και θεωρώ ότι είναι ένα έργο που θα δοκιμαστούμε και τα δυο μέρη», είπε και σημείωσε πως «το έργο προσιτού ενοικίου γίνεται για πρώτη φορά από εμάς και θα δοκιμαστεί από θέματα φορολογίας, ΦΠΑ, θέματα συντήρησης κ.ά».

Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση πως μέσα από τη συνεργασία και την συνεννόηση με τον Δήμο Λεμεσού και τη βούληση που επέδειξε ο νέος Δήμαρχος «θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε σε όλους τους τομείς».

Σε σχέση με το χρονοδιαγράμματα, η κα. Κούσιου είπε πως «αν όλα πάνε κατ’ ευχή, η πρώτη πολυκατοικία θα είναι έτοιμη σε περίπου δυο χρόνια» και σημείωσε ότι «είναι θέμα συνεννόησης και συνεργασίας για το πώς προχωρούμε με τα χρονοδιαγράμματα».

Δειτε Επισης

Α. Χριστοδούλου: Τεράστιας σημασίας για ανάπτυξη της περιοχής ο δρόμος Τάφοι των Βασιλέων-Κόλπος των Κοραλλίων
Συνάντηση ΕΤΕΚ-Αλέξη Βαφεάδη για τη βέλτιστη διαχείριση των κρατικών κτηρίων
Καθοριστικός μήνας ο Σεπτέμβρης για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς-Ξεκαθαρίζει αν θα προχωρήσει ή όχι
Βελτίωση συνδεσιμότητας ορεινής Λάρνακας με το κέντρο της πόλης-Αίτημα ΕΤΑΠ και ΕΒΕ για αστικές συγκοινωνίες
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία στην παλιά πόλη της Λευκωσίας από την Gordian (pics)
Εξαγόρασε το Labs Tower και μπαίνει στην κυπριακή αγορά η Trastor-Παραμένει στην Globe Invest η διαχείριση
Μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας: Σε αναζήτηση εμπειρογνωμόνων για τις κύριες επενδύσεις-Ετοιμάζονται οι όροι για τις προσφορές
Εκδήλωση Cyfield: Η νέα εποχή του κέντρου της Λευκωσίας
Αυξάνεται το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης για αγορά οικοπέδων και οικιστικών χωραφιών