Ετοιμάζεται να βάλει το αποτύπωμα της στην Ελληνική η Eurobank-Εις Σεπτέμβριο τα σπουδαία

Για τα μέσα Σεπτεμβρίου και την επερχόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων μεταφέρονται οι εξελίξεις στην Ελληνική Τράπεζα σε σχέση με τη Eurobank, η οποία σκοπεύει να μετακινήσει υψηλόβαθμα στελέχη της για τη διεύθυνση της κυπριακής τράπεζας, της οποίας είναι ουσιαστικά ιδιοκτήτης, αφού κατέχει ήδη το 55,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Ελληνικής, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, η Eurobank θα προτείνει τον διορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, δίνοντας έτσι το στίγμα και το αποτύπωμά της.

Ενδεικτικά όπως αναφέρεται στο έγγραφο της Δημόσιας Πρότασης της Eurobank προς την Ελληνική Τράπεζα, «η Προτείνουσα μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης προτίθεται να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που προβλέπει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο και να προτείνει την αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου» και ότι «δεν προτίθεται να παραχωρήσει οποιαδήποτε ειδικά οφέλη στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της υπό εξαγορά εταιρεία». Υπενθυμίζεται ότι η Δημόσια Προσφορά λήγει στις 30 Ιουλίου.

Παράλληλα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το στίγμα των προθέσεών της θα δώσει η Eurobank και με την μετακίνηση τεσσάρων υψηλόβαθμων στελεχών τόσο από τη Eurobank Κύπρου όσο και το ευρύτερο όμιλο προς την Ελληνική Τράπεζα.

Λόγω της μετακίνησης των στελεχών στην Ελληνική, ενδεχομένως να προκύψουν και αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα της Eurobank Cyprus.

Αν και η Eurobank έχει ξεκαθαρίσει στη δημόσια προσφορά ότι δεν προτίθεται να επιφέρει αλλαγές στο αντικείμενο δραστηριότητας της υπό εξαγορά εταιρείας, έχει δώσει ένα πρώτο στίγμα κινήσεων, αφού σημείωσε πως «η Προτείνουσα εκτιμά ότι υπάρχουν δυνατότητες επέκτασης των εργασιών της υπό εξαγορά εταιρείας σε ορισμένους τομείς, όπως π.χ. η εταιρική τραπεζική και κατ’ επέκταση σε άλλους συναφείς τομείς όπως υπηρεσίες treasury (χαρτοφυλακίου), συναλλακτικής τραπεζικής», ενώ «το ίδιο ισχύει και στις υπηρεσίες τραπεζικής ιδιωτών όπου υπάρχουν σημαντικά περιθώρια αύξησης των εργασιών της υπό εξαγορά εταιρείας με υπηρεσίες συναλλακτικής τραπεζικής, τραπεζοασφαλιστικές και επενδυτικές υπηρεσίες».

Μέχρι στιγμής, εκπρόσωπος της Eurobank Κύπρου δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλιο.

Δειτε Επισης

Αναβάθμισε την Ελληνική ο Moody’s-Θετικές προοπτικές και οφέλη από την εξαγορά από Eurobank
Η σύνθεση των Επιτροπών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας
Σχεδόν βέβαιο ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια
Συνεχίζει στην προεδρία του Δ.Σ. της Ελληνικής ο Πέτρος Χριστοδούλου-Ποιος εξελέγη αντιπρόεδρος
Ο Μιχάλης Λούης CEO της Ελληνικής Τράπεζας-Διορισμός με άμεση ισχύ από το Διοικητικό Συμβούλιο
Το νέο Δ.Σ. της Ελληνικής Τράπεζας-Οι εκλεγέντες, οι ψήφοι που έλαβαν και ποιος έμεινε εκτός
Σε αναζήτηση συναινετικής διευθέτησης για το «Αφροδίτη» Κ.Δ. και Chevron-Χρονοδιάγραμμα τεσσάρων μηνών
Η Ελληνική Τράπεζα σε νέα εποχή...«Γυρίζουμε σελίδα ως μέλος ενός χρηματοπιστωτικού κολοσσού»
Πέτρος Χριστοδούλου: Πολλαπλά οφέλη για την Ελληνική από την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου από Eurobank
Eurobank: Επιτυχής τιμολόγηση πράσινου ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 850 εκατ. ευρώ