CYTA: Ένας δίκαιος ψηφιακός κόσμος χωρίς αποκλεισμούς
Sponsored Article 07:30 - 18 Ιουλίου 2024
Η οικοδόμηση ενός δίκαιου ψηφιακού κόσμου για όλους, χωρίς αποκλεισμούς, βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής που ακολουθεί η Cyta.
Όπως, μάλιστα, επισημαίνουν οι άνθρωποι του οργανισμού, το δίκτυο Cyta Fiber είναι το μοναδικό που αναπτύσσεται για να εξυπηρετεί ολόκληρη την Κύπρο, μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό της, προσφέροντας ισότιμα σε κάθε πολίτη, δυνατότητες που ικανοποιούν όχι μόνο τις επικοινωνιακές ανάγκες του τώρα, αλλά και του μέλλοντος.
Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών της δραστηριοτήτων, η Cyta καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει κι άλλες σημαντικές ανάγκες της κοινωνίας, στοχεύοντας, όπως επισημαίνει, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής κάθε πολίτη και σε ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον για όλους.
Και προσθέτει: «Επιδιώκοντας να κατανοήσουμε καλύτερα τις ξεχωριστές ανάγκες του προσωπικού και των πελατών μας, για να τους προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες που τους εξυπηρετούν ακόμα καλύτερα, χωρίς να αποκλείουν κανέναν, καθορίσαμε Λειτουργό Ποικιλομορφίας, Ισότητας και Συμπερίληψης».
Στη Cyta οικοδομούν τη στρατηγική τους με δράσεις που εστιάζουν στην προώθηση μιας κουλτούρας ποικιλομορφίας και ένταξης, διασφαλίζοντας ότι οι ψηφιακές τους λύσεις μπορούν να αξιοποιηθούν από όλους. Στο ίδιο πλαίσιο, όπως επισημαίνεται, ξεκίνησαν τον ολιστικό εκσυγχρονισμό των ψηφιακών τους καναλιών, ώστε σύντομα να βελτιωθεί η ανεμπόδιστη εμπειρία χρήσης για όλους τους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρίες.
Με στόχο το ουδέτερο αποτύπωμα
Σ’ ότι αφορά τον τομέα του περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, η Αλίκη Δράκου, Επικεφαλής Βιώσιμης Ανάπτυξης, αναφέρεται στον στόχο που έχουν θέσει για ενεργειακή αυτονομία του Οργανισμού μέσω της εξασφάλισης όλων των αναγκών του σε ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ), επιδιώκοντας το ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα στα αμέσως επόμενα χρόνια.
Παράλληλα, όπως προσθέτει, εντατικοποιούν τα έργα και τις δράσεις τους για ουσιαστική βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και των τηλεπικοινωνιακών υποδομών τους.
Εξέλιξη και ανθεκτικότητα
Το 2004 υπογράφηκε από τη Cyta o «Χάρτης Αειφορίας» (Sustainability Charter) του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Τηλεπικοινωνιακών Οργανισμών ΕΤΝΟ, μέσω του οποίου ο Οργανισμός δεσμεύτηκε να παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες με σημαντικά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη.
Δεσμεύτηκε, επίσης, να ενσωματώνει στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες πρόνοιες που ελαχιστοποιούν, όπου είναι εφικτό, τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην κοινωνία, που προκύπτουν από τις δραστηριότητες αυτές.
Το 2012, ο «Χάρτης Αειφορίας» αντικαταστάθηκε από τον «Χάρτη Εταιρικής Υπευθυνότητας» (Corporate Responsibility Charter) του ΕΤΝΟ, ενώ από το 2022 έχουν ενσωματώσει τη Βιώσιμη, Πράσινη Ανάπτυξη ως βασικό στοιχείο της αποστολής τους.
Κάθε μεγάλο έργο και δράση, αξιολογείται πλέον και ως προς τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό του αντίκτυπο, τηρώντας τα σύγχρονα πρότυπα αναφοράς ESG, ώστε να διασφαλίζεται η εξέλιξη και η ανθεκτικότητά του Οργανισμού σε βάθος χρόνου, επισημαίνει η Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την κ. Δράκου, «προχωρήσαμε στην επιλογή συγκεκριμένης δέσμης δεικτών ESG που μετρούν πόσο υπεύθυνα δρούμε πάνω σε τρείς βασικούς πυλώνες: το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση. Σήμερα, το 98,46% των αποβλήτων της Cyta επαναχρησιμοποιείται ή ανακυκλώνεται και όλα τα κτήρια και καταστήματά μας έχουν πιστοποίηση Green Offices».
Ταυτόχρονα, προσθέτει, «προβαίνουμε σε ουσιαστικές ενέργειες απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα με εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτίρια και σταθμούς κινητής τηλεφωνίας και υιοθετούμε τεχνολογίες αυτοματοποιήσεων που επιφέρουν σημαντικές μειώσεις στην κατανάλωση ενέργειας».
Παράλληλα, όπως υποδεικνύει, η ετήσια κοινωνική συνεισφορά της Cyta ξεπερνά τα €3 εκ. και ωφελεί πέραν των 26.000 συμπολιτών μας. «Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποια πρόσφατη ενέργεια, τότε αξίζει να αναφερθούμε στην εγκατάσταση συστημάτων τηλεδιάσκεψης μεταξύ των επαρχιακών δικαστηρίων με το κατά τόπους «Σπίτι του Παιδιού», ώστε τα παιδιά, θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, να καταθέτουν χωρίς να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τον θύτη».
Στην ερώτηση για το πού πρέπει να επενδύσουν περισσότερο οι κυπριακές επιχειρήσεις για να γίνουν πιο κοινωνικά ευαίσθητες, η κ. Δράκου απαντά:
«Οι επιχειρήσεις μπορούν να επικεντρωθούν στην εκπαίδευση, τη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη, αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων τους. Ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον σε ένα οργανισμό περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνο, μπορεί να καθιερώσει την επιχείρηση ως εργοδότη επιλογής, να συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας αλλά και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων».
Εξίσου σημαντική, θεωρεί και την επένδυση στη χρηστή διοίκηση, μέσω διαφανών και ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών, αφενός διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τους νόμους και τους κανονισμούς και αφετέρου ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των πελατών και των άλλων ενδιαφερομένων μερών.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Αλίκη Δράκου, Επικεφαλής Βιώσιμης Ανάπτυξης
Διεύθυνση:
Οδός Τηλεπικοινωνιών, Στρόβολος, Τ.Θ. 24929, CY-1396, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22701646
E-mail: aliki.drakou@cyta.com.cy
Ιστοσελίδα: https://www.cyta.com.cy/sustainability
Social Media: