Στήριξη από Ε.Ε. στην δημογραφική αναζωογόνηση της υπαίθρου ζήτησε η Μαρία Παναγιώτου

Στήριξη στις προσπάθειες της δημογραφικής αναζωογόνησης της υπαίθρου ζητά η Κύπρος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε σε δήλωσή η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, η οποία συμμετείχε στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Η κ. Παναγιώτου ανέφερε πως το πρώτο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας υπό την Ουγγρική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ αφορά τη δημογραφική αναζωογόνηση της υπαίθρου και σημείωσε πως είναι ένα θέμα «το οποίο μας απασχολεί πάρα πολύ» όπως είπε, καθώς στόχος της Kυβέρνησης είναι να αναχαιτίσει την εγκατάλειψη της υπαίθρου από τους νέους.

Η προσπάθεια, σημείωσε, γίνεται «με μια σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία εμπίπτουν στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος διακυβέρνησης».

Η Υπουργός Γεωργίας σημείωσε πως κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου εξήγησε ότι «δεν μπορεί αυτό να συμβαίνει μόνο από εθνικούς πόρους» και πως χρειάζεται η Κοινή Αγροτική Πολιτική «να ενισχυθεί και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία θα επιτρέψουν στις αγροτικές και ορεινές περιοχές να γίνουν πόλος έλξης για νέους και νέες αγρότες και αγρότισσες, για νέες οικογένειες».

Ο στόχος, υπογράμμισε, η κ. Παναγιώτου, είναι να καταστεί «βιώσιμη η μικρομεσαία παραγωγή στις αγροτικές περιοχές και φυσικά να είναι ανταγωνιστική», καθώς όπως είναι γνωστό «πολλές από αυτές τις περιοχές έχουν ένα αυξημένο κόστος μετακίνησης των προϊόντων».

Αυτό που ζητά η Κύπρος, τόνισε, είναι η ΚΑΠ «να ενισχυθεί και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία θα μπορούν να επιτρέψουν τη δημιουργία μιας σειράς από υποδομές, έτσι ώστε η ύπαιθρος μας να αναζωογονηθεί, όπως έχω πει, και να γίνει πόλος έλξης για νέους και νέες αγρότες και αγρότισσες».

Δειτε Επισης

Κοινή επιθυμία όλων η θεσμοθέτηση του φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Συμμετείχαν πολλές μικρές επιχειρήσεις
Θλίψη Χριστοδουλίδη για θάνατο Χαράλαμπου Μυλωνά-«Εκ των θεμελιωτών της κυπριακής ναυτιλίας»
Μεγάλη προσέλευση στο φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Αναδείχθηκαν οι μικρές επιχειρήσεις των ορεινών (pics)
Στόχος της Κυβέρνησης η στήριξη των επιχειρήσεων της υπαίθρου-Θα περιοδεύσει σε όλες τις επαρχίες ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Η Κυβέρνηση ενθαρρύνει πρωτοβουλίες για προώθηση της κυπριακής γαστρονομίας
Ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού και επιχειρηματικού προορισμού στην Ινδία ο Δαμιανού
Πάμε Τρόοδος…Η πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας, οι μικρές επιχειρήσεις που συμμετέχουν και η ευκαιρία που τους δίνεται
Πώς πήγε το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων-Τα «αυστηρά» και τα «γενναιόδωρα» Υπουργεία
Επιδόσεις που επιβεβαιώνουν την σωστή πορεία της κυπριακής οικονομίας...
Κέρδη στο ΧΑΚ την Παρασκευή, στο 1,23% τα κέρδη της βδομάδας