Πράσινη μετάβαση στον πολιτισμό: Νέα προκήρυξη σχεδίου, θα παρουσιαστεί σε φορείς του χώρου

Εντός Αυγούστου αναμένεται η επόμενη προκήρυξη του σχεδίου χορηγιών «Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω στις Επιχειρήσεις και Άλλους Φορείς: Σχέδιο Προώθησης Επενδύσεων Ενεργειακής Απόδοσης από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς» με προϋπολογισμό €20 εκατομμύρια ευρώ.

Το σχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας θα παρουσιαστεί σε συνάντηση με φορείς του πολιτισμού, στην παρουσία της Υφυπουργού Πολιτισμού, Βασιλικής Κασσιανίδου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υφυπουργείου, το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού, εντός του στρατηγικού του στόχου για πράσινη μετάβαση και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, προσκαλεί τους φορείς του πολιτισμού σε συνάντηση στο ισόγειο του Υφυπουργείου στις 23 Ιουλίου 2024, ώρα 11:30 π.μ.

Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί το σχέδιο χορηγιών από λειτουργό του Υπουργείου, ο οποίος στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που η αίτηση στο υπό αναφορά σχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας υποβάλλεται από επιχειρήσεις, η ένταση της χορηγίας ανέρχεται σε 40% με ανώτατη χορηγία τις €300.000 ενώ το ύψος της χορηγίας εξαρτάται από τον τύπο της επένδυσης που θα επιλεγεί και τους στόχους που θα επιτευχθούν.

Επίοης, στην περίπτωση που η αίτηση υποβάλλεται από φορείς που ορίζονται από το σχέδιο ως Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, οι οποίοι δεν έχουν κερδοσκοπική δραστηριότητα, η ένταση της χορηγίας ανέρχεται σε 60%.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παραστούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ~mthoma@culture.gov.cy.

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε νέους ορίζοντες η συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου στον ενεργειακό τομέα
Το μενού των επαφών Γιώργου Παπαναστασίου στο Κάιρο-Συμμετοχή σε EMGF και EGYPES 2025
Πέφτουν οι υπογραφές με την Αίγυπτο...Δύο σημαντικές συμφωνίες στον τομέα της ενέργειας
Με συγκεκριμένη ημερομηνία στο μυαλό για την εμπορευματοποίηση του φυσικού αερίου από το «Αφροδίτη» ο Πρόεδρος
Deal με Chevron για το «Αφροδίτη»-Τι περιλαμβάνει το εγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής του κοιτάσματος
Συζητά και για τον «Προμηθέα» στην Αίγυπτο ο Παπαναστασίου-Δεν αποκλείει πιθανή συνεργασία, αλλά...
Σε τροχιά εμπορευματοποίησης το φυσικό αέριο της Κύπρου-Πέφτουν οι υπογραφές με Αίγυπτο για το «Αφροδίτη»
Ν. Χριστοδουλίδης: Σημαντικές για την Κ.Δ. οι συμφωνίες που θα υπογραφούν την Δευτέρα με την Αίγυπτο
Άρχισαν οι αιτήσεις για σχέδιο χορηγιών για αποθήκευση ενέργειας σε συνδυασμό με έργα ΑΠΕ
ΣΑΗ: Αποπροσανατολισμός και στοχοποίηση του ιδιωτικού τομέα για τις παθογένειες του ενεργειακού συστήματος