Πράσινη μετάβαση στον πολιτισμό: Νέα προκήρυξη σχεδίου, θα παρουσιαστεί σε φορείς του χώρου

Εντός Αυγούστου αναμένεται η επόμενη προκήρυξη του σχεδίου χορηγιών «Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω στις Επιχειρήσεις και Άλλους Φορείς: Σχέδιο Προώθησης Επενδύσεων Ενεργειακής Απόδοσης από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς» με προϋπολογισμό €20 εκατομμύρια ευρώ.

Το σχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας θα παρουσιαστεί σε συνάντηση με φορείς του πολιτισμού, στην παρουσία της Υφυπουργού Πολιτισμού, Βασιλικής Κασσιανίδου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υφυπουργείου, το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού, εντός του στρατηγικού του στόχου για πράσινη μετάβαση και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, προσκαλεί τους φορείς του πολιτισμού σε συνάντηση στο ισόγειο του Υφυπουργείου στις 23 Ιουλίου 2024, ώρα 11:30 π.μ.

Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί το σχέδιο χορηγιών από λειτουργό του Υπουργείου, ο οποίος στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που η αίτηση στο υπό αναφορά σχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας υποβάλλεται από επιχειρήσεις, η ένταση της χορηγίας ανέρχεται σε 40% με ανώτατη χορηγία τις €300.000 ενώ το ύψος της χορηγίας εξαρτάται από τον τύπο της επένδυσης που θα επιλεγεί και τους στόχους που θα επιτευχθούν.

Επίοης, στην περίπτωση που η αίτηση υποβάλλεται από φορείς που ορίζονται από το σχέδιο ως Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, οι οποίοι δεν έχουν κερδοσκοπική δραστηριότητα, η ένταση της χορηγίας ανέρχεται σε 60%.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παραστούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ~mthoma@culture.gov.cy.

Δειτε Επισης

Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Έλληνας για ηλεκτρική διασύνδεση: «Δεν μπορεί από μόνη της η Κύπρος, και η Ελλάδα, να τα βάλει με την Τουρκία...»
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%