powered by

Νέα μέτρα και κατευθυντήριες γραμμές για τις κάμερες στα γυμναστήρια

Μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν από το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ανακοινώθηκαν νέα μέτρα και κατευθυντήριες γραμμές για τη χρήση Κλειστών Κυκλωμάτων Βιντεοπαρακολούθησης (ΚΚΒΠ) σε γυμναστήρια.

Σε ανακοίνωσή της, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, υπογράμμισε τη σημασία της ισορροπίας μεταξύ της ασφάλειας και της προστασίας της ιδιωτικότητας, τονίζοντας ότι η λειτουργία των ΚΚΒΠ πρέπει να γίνεται με σεβασμό στα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν είχαν ως στόχο να αξιολογήσουν τη νομιμότητα της εγκατάστασης και λειτουργίας των ΚΚΒΠ, εστιάζοντας στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πελατών και των εργαζομένων όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικότητάς τους και των προσωπικών τους δεδομένων. Η λειτουργία των ΚΚΒΠ, όπως αναφέρεται, πρέπει να περιορίζεται αποκλειστικά στη διασφάλιση των εγκαταστάσεων, χωρίς να παρεμβαίνει υπερβολικά στην ιδιωτικότητα των φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η λειτουργία ΚΚΒΠ επιτρέπεται σε συγκεκριμένους χώρους όπως στην είσοδο και την έξοδο του γυμναστηρίου, στον χώρο στάθμευσης, εφόσον αυτός είναι υπό την ευθύνη του γυμναστηρίου, περιμετρικά του γυμναστηρίου, καταγράφοντας εντός των ορίων της ιδιωτικής περιουσίας και την υποδοχή, με εστίαση αποκλειστικά στο ταμείο.

Αντίθετα, η λειτουργία ΚΚΒΠ δεν επιτρέπεται σε χώρους όπου η καταγραφή θα παραβίαζε την ιδιωτικότητα των ατόμων, όπως στους χώρους με μηχανήματα και εκεί όπου γυμνάζονται οι πελάτες, στην κουζίνα, στα αποχωρητήρια και τα αποδυτήρια και στα γραφεία.

Επισημαίνεται ότι η καταγραφή ήχου δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση, καθώς αυτό θα συνιστούσε υπερβολική παρέμβαση στην ιδιωτικότητα των ατόμων.

Η πρόσβαση στο οπτικογραφημένο υλικό πρέπει να περιορίζεται αυστηρά σε οθόνες ή υπολογιστές εντός των εγκαταστάσεων του γυμναστηρίου, στους οποίους έχει πρόσβαση μόνο ο Διευθυντής ή άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο υλικό από προσωπικές συσκευές ή σε συνεχή βάση.

Δειτε Επισης

DHD Insurance: Κατέκτησε την 4η θέση στον Μαραθώνιο Λεμεσού και έστειλε μηνύματα για την οδική ασφάλεια
Η επιστήμη συνάντησε την κοινωνία στην 3η επιστημονική ημερίδα του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου
Πέτρος Σολωμού: Γιατί η Primetel αποτελεί τον τεχνολογικό συνεργάτη της σύγχρονης επιχείρησης
Universal Life: Δωρεάν ασφάλιση υγείας MultiCare για νεογέννητα
Γονείς και μαθητές: Ψυχολογία, στρες και επιτυχία-Εκπαιδευτική ημερίδα του Πανεπιστημίου Λεμεσού (UoL)
Στο φόρουμ του Atlantic Council ο Δημήτρης Σκουρίδης-Κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον πρώην Αμερικανό ΥΠΑΜ Mark Esper
Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος στην έκθεση «IKEA-Follow your ART»
Το μέλλον της ρύθμισης EMI/PI: Οι προκλήσεις και οι προσδοκίες της βιομηχανίας σύμφωνα με την ΚΤΚ
Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Προαγωγή πολιτικών για μια βιώσιμη και ισχυρή κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία
Μαγνήτης το «Γκρουπ του Θανάτου»...Πετά η προπώληση των μεμονομένων εισιτηρίων για το EuroBasket 2025