Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Η Πληροφορική στην πρώτη γραμμή των επιτυχιών

Η απόφαση επιλογής πανεπιστημίου αποτελεί μια κρίσιμη στιγμή που μπορεί να καθορίσει το μέλλον των φοιτητών/τριών.

Για όσους ενδιαφέρονται για την Πληροφορική, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων EMERGE, προσφέρει μοναδικά και ανταγωνιστικά προγράμματα σπουδών που εγγυώνται υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και πολλές ευκαιρίες για επαγγελματική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη.

Η ακαδημαϊκή χρονιά που πέρασε αποτέλεσε ορόσημο για το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, με αξιοσημείωτες επιτυχίες που ενισχύουν το διεθνές κύρος του.

Επιτυχίες των Φοιτητών/τριών

*Πρόκριση στην Τελική Φάση του Διαγωνισμού ICPC: Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος προκρίθηκαν και συμμετείχαν στην τελική φάση του Διεθνούς Διαγωνισμού Προγραμματισμού ICPC (International Collegiate Programming Contest), ενός από τους πιο αναγνωρισμένους διαγωνισμούς προγραμματισμού για φοιτητές. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που πανεπιστήμιο από την Κύπρο κατάφερε να εξασφαλίσει συμμετοχή στην τελική φάση του διαγωνισμού.

*Πρώτη Θέση στον Διαγωνισμό IWLS Programming Contest Series: Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου κατέκτησαν την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό IWLS Programming Contest Series, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται. Αυτός ο διαγωνισμός επικεντρώνεται στη σύνθεση λογικών κυκλωμάτων και προάγει τη βελτιστοποίηση και την καινοτομία. Οι επιδόσεις των φοιτητών ξεπέρασαν αυτές μεγάλων διεθνών εταιρειών πληροφορικής όπως η Huawei.

*Νίκες στον Διαγωνισμό MC Olympiad 2023: Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος κέρδισαν τον παγκόσμιο διαγωνισμό μαθηματικών και υπολογιστικής σκέψης MC Olympiad 2023, που διοργανώνεται από το Mathematical Center (MC). Οι νίκες αυτές ενισχύουν την εικόνα του Πανεπιστημίου ως κέντρου τεχνολογικής αριστείας.

Προπτυχιακά Προγράμματα

*BSc in Applied Computer Science: Το πρόγραμμα σπουδών στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της Κυπριακής και διεθνούς αγοράς. Εξοπλίζει τους φοιτητές με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς. Το πρόγραμμα προσφέρεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής γλώσσας διδασκαλίας.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν υψηλή απασχολησιμότητα που ξεπερνά το 90% εντός τριών μηνών από την απόκτηση του πτυχίου τους και μπορούν να εγγραφούν στα μητρώα του ΕΤΕΚ. Το πρόγραμμα είναι αναγνωρισμένο από την European Federation of National Engineering Associations.

*BSc in Computer Science and Artificial Intelligence: Το νέο πρόγραμμα σπουδών στην Επιστήμη των Υπολογιστών και την Τεχνητή Νοημοσύνη είναι το πρώτο του είδους του στην Κύπρο και ένα από τα πρώτα στην Ευρώπη. Εστιάζει σε τομείς όπως η Ρομποτική, η Μηχανική Μάθηση, η Κυβερνοασφάλεια και η Θεωρητική Επιστήμη των Υπολογιστών, προετοιμάζοντας τους φοιτητές για τον κόσμο της αιχμής της τεχνολογίας.

*Το πρόγραμμα παρέχει στέρεες βάσεις στην επιστήμη των υπολογιστών, τα μαθηματικά και τη σύγχρονη πληροφορική, εξασφαλίζοντας ότι οι φοιτητές αποκτούν επαγγελματικές γνώσεις και ευρεία εκπαίδευση στον τομέα.

Συνεργασίες με Κορυφαίες Εταιρείες

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες, όπως η Jertbtains, μέσω του Business Advisory Board που υποστηρίζει τα προγράμματα. Αυτές οι συνεργασίες επιτρέπουν την ενσωμάτωση των αναγκών της αγοράς στη διδακτέα ύλη και προσφέρουν στους φοιτητές ευκαιρίες να εργαστούν σε πραγματικά προβλήματα από το πρώτο εξάμηνο φοίτησης.

Υψηλό Αίσθημα Ευθύνης προς την Κοινωνία

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος λειτουργεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία, πραγματοποιώντας περισσότερες από 30 επισκέψεις σε σχολεία κάθε χρόνο. Οι φοιτητές και οι καθηγητές του τμήματος προσφέρουν γνώσεις και εμπειρίες στους μαθητές, ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση σε θέματα πληροφορικής.

Δυναμική του Προσωπικού

Το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες με έντονη ερευνητική δραστηριότητα και ισχυρή παρουσία στην εξέλιξη των τεχνολογιών.

Οι φοιτητές επωφελούνται από την εμπειρία και την καθοδήγηση ενός δυναμικού και αφοσιωμένου ακαδημαϊκού προσωπικού, διασφαλίζοντας μια υψηλής ποιότητας εκπαίδευση που τους προετοιμάζει για τις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς εργασίας του 21ου αιώνα.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος συνεχίζει να προάγει την αριστεία και την καινοτομία, προσφέροντας στους φοιτητές του μια εξαιρετική εκπαιδευτική εμπειρία και διασφαλίζοντας την επιτυχία τους στην παγκόσμια αγορά εργασίας.

Δειτε Επισης

SkillsCyprus 2024: Για ταλαντούχους νέους και ταλαντούχες νέες-Παράταση στην υποβολή αιτήσεων
Η κανονιστική συμμόρφωση στο περιβάλλον της πράσινης μετάβασης και των νέων απαιτήσεων της CSRD
Οι 1000+μεγαλύτερες εταιρείες στην Κύπρο-Η συλλεκτική έκδοση του ΙΝ Business Οκτωβρίου κυκλοφορεί την Κυριακή
Cosmos Business Systems: Αύξηση 77,21% στα κέρδη και 47,67% στον κύκλο εργασιών το 2023
payabl.: Βράβευση από την ΑΕΛ Λεμεσού για την στήριξη προς την καλαθοσφαιρική της ομάδα
Ελένη Νεοκλέους: Επανεξετάστε τις μεθόδους διαχείρισης κινδύνων
Οι προκλήσεις που αντιμετώπισε ο τομέας της συμμόρφωσης για την εφαρμογή των κυρώσεων-Τι λένε κορυφαίοι επαγγελματίες
L.Parra: Οι κανονιστικές απαιτήσεις μεταμορφώνονται χάρη στο ΑΙ
Οι κυρώσεις made in England, oι προκλήσεις στην εφαρμογή και οι συστάσεις
ΙδΕΚ: Γέφυρες συνεργασίας με διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς Έρευνας και Καινοτομίας