Πολυκλινική Υγεία: Οι άνθρωποί μας, η δύναμή μας

Την πεποίθηση που υπάρχει στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, ότι οι 560 άνθρωποι του Οργανισμού, είναι η δύναμή του, εκφράζει η διεύθυνση του νοσηλευτηρίου, με την υπόμνηση ότι αυτό, φροντίζουν να το επιδεικνύουν μέσα από την πολιτική που ακολουθούν για το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η επιχειρησιακή στρατηγική του Οργανισμού έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να προστατεύει το εν λόγω πλεονέκτημα, επενδύοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξή του. «Βασικότερος στόχος μας είναι οι εργοδοτούμενοί μας να αισθάνονται ασφαλείς στο εργασιακό τους περιβάλλον και να τους παρέχονται τα κίνητρα και τα μέσα για την επίτευξη της αυτοανάπτυξης και ανέλιξής τους», επισημαίνεται.

2

Μια ιστορία σχεδόν 40 χρόνων

Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ ιδρύθηκε το 1983 στο κέντρο της πόλης της Λεμεσού και αποτελεί το πρώτο και μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσοκομείο της Κύπρου. Από το Σεπτέμβριο του 2023, έχει ενταχθεί στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) παρέχοντας το σύνολο των υπηρεσιών της, συμπεριλαμβανομένου του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και Ατυχημάτων.

Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, με 24ωρη λειτουργία, 7 ημέρες την εβδομάδα, διαθέτει 178 κλίνες, 8 χειρουργικές αίθουσες, 2 αίθουσες τοκετού, πλήρες Διαγνωστικό Τμήμα με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας (Κλινικό Εργαστήριο, Μαγνητικό & Αξονικό Τομογράφο, Κέντρο Μαστού, Ακτινολογικό Τμήμα και Τμήμα Υπερήχων), καθώς και πλήρως εξοπλισμένη Εντατική Μονάδα Θεραπείας.

Όπως τονίζεται, «η συνολική εμπειρία που προσφέρεται στους ασθενείς, από τις εγκαταστάσεις, τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, τον τεχνολογικό εξοπλισμό, τα γεύματα μέχρι και την ιατρική φροντίδα, έχει σχεδιαστεί δίνοντας σημασία ακόμη και στην πιο μικρή λεπτομέρεια, ώστε να διασφαλιστεί πλήρως η συνολική ικανοποίηση των ασθενών».

3

Εργοδότης ίσων ευκαιριών

Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ είναι Πιστοποιημένος Εργοδότης Ίσων Ευκαιριών από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εργασίας. Πρόκειται για μία πιστοποίηση που έχουν λάβει λιγότερες από 60 εταιρείες στην Κύπρο.

Επιπλέον, όπως υποδεικνύουν, «έχουμε βραβευτεί για τις ευκαιρίες που παρέχουμε στους νέους, να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στον Οργανισμό, αλλά και για την πολιτική συνεχιζόμενης κατάρτισης τόσο με διοργάνωση μονοεπιχειρησιακών σεμιναρίων, όσο και με συμμετοχή σε πολυεπιχειρησιακά σεμινάρια».

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση της Πολυκλινικής, στη σημερινή άκρως ανταγωνιστική εποχή, εκτός από τα οικονομικά ωφελήματα, αποτελεί καθοριστικό λόγο επιλογής για κάθε υποψήφιο, το περιβάλλον εργασίας και το αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας που αυτό πρέπει να εμπνέει. «Την ίδια θαλπωρή που νιώθουμε στην οικογένειά μας, θέλουμε να προσφέρουμε και στα μέλη της οικογένειας της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ».

4

Με καινοτόμες πρακτικές

Οι διαδικασίες συνέντευξης και πρόσληψης χαρακτηρίζονται από την ίση μεταχείριση. Οι ερωτήσεις προσωπικου χαρακτήρα που μπορεί να οδηγήσουν σε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης, αποφεύγονται, δεδομένου ότι δεν άπτονται των καθηκόντων του υποψηφίου. Στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ εφαρμόζονται οι ακόλουθες καινοτόμες πρακτικές:

  • Σύστημα Αμοιβών

Στην Πολυκλινική υπάρχει δομημένο σύστημα αμοιβών και εξέλιξης (career ladder) όπου οι αυξήσεις και η εξέλιξη των εργαζόμενων γίνονται με βάση την αξιολόγηση η οποία συνδέεται με το σύστημα αμοιβών και τις κλίμακες μισθών, χωρίς κανέναν διαχωρισμό.

  • Συμφιλίωση επαγγελματικής – οικογενειακής ζωής

- Ευέλικτο ωράριο εργασίας

- Παροχή αποστειρωμένου δωματίου για λεχώνες εργαζόμενες

- Παροχή δώρων σε εργαζόμενες και εργαζόμενους που αποκτούν παιδί

  • Προληπτική Ιατρική

- Στις εργαζόμενες του Οργανισμού προσφέρουμε ετησίως δωρεάν Μαστογραφία και υπέρηχο Μαστού, στοχεύοντας στην πρόληψη.

- Στους εργαζόμενους του Οργανισμού προσφέρουμε δωρεάν εξέταση για τον Προστάτη

- Δωρεάν εμβολιασμός (Γρίπη, Ηπατίτιδα κλπ)

- Δωρεάν Rapid test

  • Παροχές διευκολύνσεων προς τους εργαζομένους

- Εργασία από το σπίτι όταν η εργασιακή θέση το επιτρέπει και σε ειδικές περιπτώσεις κωλύματος του εργαζομένου

- Άδεια ασθενείας έως 3 ημέρες με πλήρεις αποδοχές

- Παροχή οικονομικών διευκολύνσεων

- Φοιτητική άδεια έως 3 ημέρες με πλήρεις αποδοχές

  • Διαρκής Επαγγελματική Κατάρτιση & Εκπαίδευση

- Η συνεχιζόμενη κατάρτιση και η εξειδίκευση είναι μονόδρομος, τόσο στο χώρο της Υγείας, όσο και στο γενικότερο ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον. Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ επενδύει στην ενδυνάμωση του ανθρώπινού δυναμικού και παρέχει σαφή κίνητρα διαρκούς κατάρτισης του προσωπικού της, είτε μέσα από επιδοτούμενα προγράμματα, είτε και μέσα από προγράμματα πτυχιακής ή μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, αναλαμβάνοντας την πλήρη οικονομική κάλυψή τους. Για εμάς στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, η επένδυση στην εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού, είναι απολύτως συνυφασμένη με την εξέλιξη και ανάπτυξη του Οργανισμού.

  • Ασφάλεια & Υγεία στο χώρο εργασίας – Ιατρός Εργασίας

- Όλοι οι εργαζόμενοι κατά την πρόσληψή τους συναντούν την ιατρό εργασίας, καθώς επίσης υποβάλλονται σε συγκεκριμένο δωρεάν αιματολογικό έλεγχο για τον αποκλεισμό μεταδιδόμενων ασθενειών που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τόσο συναδέλφους, όσο και ασθενείς, εάν δεν διαγνωστούν και αντιμετωπιστούν.

5

Η μεγαλύτερη πρόκληση

Η εύρεση προσωπικού και η διατήρησή του, είναι όσο ανταγωνιστική και η εποχή που διανύουμε, εξηγεί το αρμόδιο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Πολυκλινικής και προσθέτει ποια θεωρεί ως τη μεγαλύτερη πρόκληση: «Το ζητούμενο είναι οι εργοδοτούμενοι να αισθανθούν πρεσβευτές του Οργανισμού και να αποκτήσουν την ηθική και συναισθηματική δέσμευση που θα τους καταστήσει αναπόσπαστο κομμάτι του Οργανισμού, ώστε να παραμείνουν σε αυτόν και να αναπτυχθούν μαζί με αυτόν»

Απολύτως ανθρωποκεντρικά

38 χρόνια τώρα, η εταιρική κουλτούρα της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, υπήρξε και συνεχίζει να είναι απολύτως ανθρωποκεντρική, είτε πρόκειται για τους ασθενείς της, είτε για το προσωπικό της, αναφέρει η Διεύθυνση.

Για να επισημάνει πως, η εξέλιξη ενός Οργανισμού, η επίτευξη των στόχων του και η πορεία προς την κορυφή, εξαρτάται αποκλειστικά από τους ανθρώπους του. «Με βάση αυτό ακριβώς, δομούμε την Επιχειρησιακή Στρατηγική μας και τη Στρατηγική Διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού μας, την εξελίσσουμε διαρκώς και προχωρούμε δυναμικά».

Facts & Figures

ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΤΔ

Αριθμός Προσωπικού: 560 άτομα

Διευθυντική ομάδα:

  • Δρ Γεώργιος Ζαχαριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος & Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού
  • Ιωάννης Τρεππίδης, Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών
  • Πάνος Πέτρου, Διευθυντής Εξωτερικών Ιατρείων & Διαγνωστικών Τμημάτων
  • Ροδοθέα Νικολάου, Διευθύντρια Ποιότητας και Συμμόρφωσης
  • Μαριάννα Φόρτωμα, Διευθύντρια Μάρκετινγκ & Επιχειρησιακής Ανάπτυξης
  • Σάββας Ζειντάν, Διευθυντής Πληροφορικής & Διαχείρισης Κινδύνων
  • Μάριος Ελευθερίου, Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών

Κενές θέσεις εργασίας:

  • Τεχνολόγος / Ακτινολόγος
  • Νοσηλευτής/τρια
  • Νοσηλευτής/τρια Χειρουργείου
  • Παιδίατρος
  • Καρδιολόγος
  • Επεμβατικός Καρδιολόγος
  • Ιατρός Ακτινολόγος
  • Ιατρός Τμήματος Πρώτων Βοηθειών

Οι διαθέσιμες κενές θέσεις εργασίας στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, αναρτώνται τόσο στα κοινωνικά της δίκτυα (Facebook, Linkedln, Instagram), όσο και στην επίσημη ιστοσελίδα της www.ygiapolyclinic.com

Βραβεύσεις και διακρίσεις στον τομέα ανθρώπινου δυναμικού:

  • Πιστοποιημένος Εργοδότης Ίσων Ευκαιριών από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εργασίας.
  • Customer Service Excellence Awards (Boussias) – Χρυσό βραβείο στην κατηγορία 2.7 Learning & Development
  • HR Awards (Boussias Cyprus) – Bronze Award In Best Youth Employment Initiative – Στήριξη Σε Νέους Επαγγελματίες.

Πλήρη στοιχεία επικοινωνίας τμήματος ανθρώπινου δυναμικού:

  • Τηλέφωνο: 25884722 / 25884626
  • Φαξ: 25884834
  • E-mail: careers@ygiapolyclinic.com

Πλήρη στοιχεία επικοινωνίας:

ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

  • Διεύθυνση: Ναυπλίου 21, 3025 Λεμεσός
  • Τηλέφωνο: +357 25884600
  • Φαξ: +35 25353890
  • E-mail: marketing@ygiapolyclinic.com, info@ygiapolyclinic.com

Δειτε Επισης

ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Bean Bar: Ωφελήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων τους
Bioland Energy: Δέσμευση στην ικανοποίηση των αναγκών και την ανάπτυξη των εργαζομένων
Celestyal: Το στοίχημα της διαρκούς εξέλιξης ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων της
Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα: Eνεργά δίπλα στους ανθρώπους του με τα κατάλληλα εφόδια
Φάνος Ν. Επιφανίου: «Νοιαζόμαστε για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μας»
KPMG Κύπρου: Με επίκεντρο τον άνθρωπο
NetU: Υψίστης σημασίας το υγιές εργασιακό κλίμα
Odyssey: Έμφαση στην καινοτομία και στον άνθρωπο
SODEXO: Εστιάζοντας σε μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους
Starbucks Κύπρου: Οι πρακτικές που την καθιστούν ελκυστικό εργοδότη