Η κατασκευή μονάδας Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Το Νοσοκομείο Αμμοχώστου χρειάστηκε να επιστρατευτεί και να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο Αναφοράς κατά την περίοδο της πανδημίας Covid-19.

Η κατασκευή της μονάδας Covid-19 και η επέκταση του νοσοκομείου ήταν επιτακτική ανάγκη, ώστε να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση και να περιοριστεί η νοσηρότητα στον πληθυσμό.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αυτό έδωσε τη δυνατότητα στα άλλα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ να λειτουργούν απρόσκοπτα, περιορίζοντας ραγδαία τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού εντός των νοσηλευτηρίων.

Η κατασκευή της μονάδας Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου επιτεύχθηκε μέσω επενδύσεων ύψους €1,5 εκατ. μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου, δίνοντας τη δυνατότητα αύξησης των κλινών, έτσι ώστε και στην παρούσα φάση, καθώς σε μια τυχόν μελλοντική υγειονομική κρίση, να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης και νοσηλείας μεγαλύτερου αριθμού ασθενών, κάτι το οποίο τονίζει ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Κύπρος Σταυρίδης.

Οι αλλαγές αφορούν σε επέκταση χώρων, αλλά και βελτίωση σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό, όπως δήλωσε η Δρ. Αμαλία Χατζηγιάννη, Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα, η κατασκευή της Μονάδας προσέφερε 54 κλίνες, ενσωματώνοντας όλους τους υποστηρικτικούς χώρους και βοηθητικό εξοπλισμό.

Η μονάδα Covid έχει τη δική της Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και μπορεί να λειτουργεί τελείως ανεξάρτητα από το υπόλοιπο κτήριο, προσφέροντας χωριστή πρόσβαση για τους ασθενείς με Covid-19, ενώ το υπόλοιπο κτήριο απελευθερώνεται, προσφέροντας τις υπόλοιπες υπηρεσίες του στους πολίτες.

Σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, η κατασκευή της ειδικής μονάδας Covid-19 επέφερε σημαντικές αλλαγές στον τομέα της υγείας, αφού επιτεύχθηκε ένας «κεντρικός συντονισμός της αντιμετώπισης κρουσμάτων της πανδημίας, κεντρική διαχείριση των πρωτοκόλλων και επέκταση και αναβάθμιση των θαλάμων».

Για την παρακολούθηση και συντονισμό της υλοποίησης του ΣΑΑ Κύπρου, έχει οριστεί ως αρμόδια Συντονιστική Αρχή, με απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου, η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας, που υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών.

Μάθετε περισσότερα για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου στην ιστοσελίδα https://cyprus-tomorrow.gov.cy/

Δειτε Επισης

Λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας: Διαμαρτύρονται για τα τέλη ελλιμενισμού οι ιδιοκτήτες σκαφών-Τι ζητούν από κράτος και δήμο
Πυρ και μανία με Χρύσανθο Σαββίδη οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαιδεύσης-Σύγκρουση συμφερόντων
ΤΕΠΑΚ: Υποτροφίες για μεταπτυχιακό στη διεθνή διοίκηση τουρισμού και επιχειρήσεων φιλοξενίας
Στην Ελλάδα η Μαρίνα Χατζημανώλη-Συμμετοχή σε εκδηλώσεις και συνάντηση με στελέχη της Royal Caribbean
H Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού-Ο ρόλος και τα ιδρυτικά μέλη
Εκστρατεία Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις διαδικτυακές απάτες
Logistics: Πώς μπορεί η λανθασμένη επιλογή συνεργάτη να πλήξει ανεπανόρθωτα μια εταιρεία
Πλούταρχος Γεωργιάδης: Η ανοχή μας έχει εξαντληθεί και αναμένουμε λύσεις από το κράτος-Τι ζητούν οι φαρμακοποιοί
Δηλώστε συμμετοχή: Το 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ έρχεται την 1η Νοεμβρίου
Κινήθηκε σε ανοδική πορεία ο κύκλος εργασιών στην βιομηχανία