Δημόσιες μεταφορές: Οι επτά εταιρείες-ανάδοχοι και τα ποσά που έλαβαν από το κράτος από το 2020

Αναλυτικά στοιχεία αναφορικά με τα ποσά που κατέβαλε το κράτος στις εταιρείες-αναδόχους των δημοσίων μεταφορών παγκύπρια, κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Βαλεντίνου Φακοντή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το κράτος κατέβαλε στις επτά εταιρείες-αναδόχους των δημοσίων μεταφορών το κράτος από το 2020 έως το 2023, με βάση τις νέες συμβάσεις που υπογράφηκαν την τελευταία τετραετία, ποσό πέραν των 190 εκατομμυρίων ευρώ.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, το μεγαλύτερο ποσό καταβλήθηκε στην Nicosia Public Transport (ΝΡΤ) και το μικρότερο στην Περιφερειακή Εταιρεία Αγροτικών Λεωφορείων (ΠΕΑΛ) Τηλλυρίας.

Αναλυτικά τα ποσά φαίνονται στον πιο κάτω πίνακα:

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σε ό,τι αφορά το ποσό που αναμένεται να καταβληθεί φέτος στις εταιρείες, ο υπουργός Μεταφορών σημειώνει πως αυτό αναμένεται να είναι το ίδιο με το 2023.

Αναβάθμιση συστήματος τηλεματικής

Αναφορικά με την αναβάθμιση του συστήματος τηλεματικής ο κ. Βαφεάδης, αφού εξηγεί πως αυτό είναι κεντρικό και οι οποιεσδήποτε αναβαθμίσεις γίνονται στο κεντρικό σύστημα έχοντας εφαρμογή σε όλους τους αναδόχους, σημειώνει ότι στον προϋπολογισμό του 2024 περιλαμβάνονται πιστώσεις ύψους 750.000 ευρώ, οι οποίες θα διατεθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του συστήματος.

Σε σχέση με το βαθμό υλοποίησης της αναβάθμισης του συστήματος, ο κ. Βαφεάδης ενημερώνει τη Βουλή πως αναμένεται το 2024 να ολοκληρωθούν τα συστήματα για Account Based Ticketing, Μαθητική Υπηρεσία και Νέα Τοπολογία.

Επίσης, προσθέτει, έχουν ήδη γίνει η μεταφορά συστημάτων σε υπολογιστικό νέφος (cloud) και η επιδιόρθωση των συστημάτων ηλεκτρονικών πινακίδων στο σταθμό Πλατείας Σολωμού, ενώ το 2025 αναμένεται να ολοκληρωθεί το Business Analytics Tool και το σύστημα αποδοχής τραπεζικής κάρτας για πληρωμή,

Δειτε Επισης

Λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας: Διαμαρτύρονται για τα τέλη ελλιμενισμού οι ιδιοκτήτες σκαφών-Τι ζητούν από κράτος και δήμο
ΤΕΠΑΚ: Υποτροφίες για μεταπτυχιακό στη διεθνή διοίκηση τουρισμού και επιχειρήσεων φιλοξενίας
Στην Ελλάδα η Μαρίνα Χατζημανώλη-Συμμετοχή σε εκδηλώσεις και συνάντηση με στελέχη της Royal Caribbean
H Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού-Ο ρόλος και τα ιδρυτικά μέλη
Εκστρατεία Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις διαδικτυακές απάτες
Logistics: Πώς μπορεί η λανθασμένη επιλογή συνεργάτη να πλήξει ανεπανόρθωτα μια εταιρεία
Πλούταρχος Γεωργιάδης: Η ανοχή μας έχει εξαντληθεί και αναμένουμε λύσεις από το κράτος-Τι ζητούν οι φαρμακοποιοί
Δηλώστε συμμετοχή: Το 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ έρχεται την 1η Νοεμβρίου
Κινήθηκε σε ανοδική πορεία ο κύκλος εργασιών στην βιομηχανία
Lobbying στην Κύπρο: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για το νέο νομοθετικό πλαίσιο