«Μια ιστορική μέρα για τον όμιλο»-Ο Ντίνος Λευκαρίτης στο INBusinessTV για το «Land of Tomorrow»(vid&pics)

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το μεγαλεπήβολο έργο ανάπτυξης της παράκτιας κοινότητας στο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας-Δεκελειας, Land of Tomorrow, από τον Όμιλο Πετρολίνα.

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία μιας ζωντανής και βιώσιμης παράκτιας οικιστικής κοινότητας και περιλαμβάνει σειρά αναπτύξεων όπως οικιστικές, εμπορικέες, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, κ.ά.

Η πρώτη φάση του έργου, η οποία αναμένεται να αρχίσει το 2025, έχει σχεδιαστεί ως μέρος της στρατηγικής συνεργασίας με την bbf: και τους Foster + Partners και θα αναπτυχθεί μπροστά στην παραλία.

Θα περιλαμβάνει ένα συγκρότημα κατοικιών που θα αποτελείται από τέσσερα κτίρια, παρέχοντας εντυπωσιακές εγκαταστάσεις για τους κατοίκους, όπως πισίνες, γυμναστήρια, παιδότοπους κ.α., συνολικής έκτασης άνω των 32.000 τ.μ..

Οι σχεδιασμοί του ομίλου Πετρολίνα, της bbf: και των Foster + Partners αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο όπου θα γίνει το έργο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, και φορέων της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Ντίνος Λευκαρίτης: «Ιστορική μέρα-Σύντομα θα αρχίσουμε να κτίζουμε»

Σε δηλώσεις του στο InBusinessTV, ο εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Πετρολίνα, Ντίνος Λευκαρίτης, έκανε λόγο για μια ιστορική μέρα για τον όμιλο, «γιατί ξεκινήσαμε αυτή τη συνεργασία, την οποία πιστεύουμε και προσβλέπουμε ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να κτίζουμε».

«Όπως είπαν και οι μελετητές μας, υπολογίζουμε ότι εντός του 2025 θα ξεκινήσει το πρώτο έργο και προσβλέπουμε ότι θα ξεκινήσουν και τα υπόλοιπα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «σίγουρα δεν είναι ένα έργο που θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Να μην περιμένουμε πως αύριο το πρωί θα δούμε κτίρια και έργα».

Σύμφωνα με τον κ. Λευκαρίτη, «έχουμε μία δεκαπενταετία, τουλάχιστον, μπροστά μας να δημιουργήσουμε».

«Η οικογένεια είναι πάρα πολύ μεγάλη, τα παιδιά μας ήδη μπήκαν μέσα στην εταιρεία και προσβλέπουμε ότι θα αναλάβουν κάποια στιγμή που εμείς θα κουραστούμε», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως «πολύ σύντομα θα βλέπουμε να αναπτύσσεται η περιοχή με βάση τους σχεδιασμούς μας».

Αννίτα Δημητρίου: «Θα συμβάλει στη νέα εποχή της Λάρνακας»

Από πλευράς της, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, δήλωσε στο InBusinessTV ότι το Land of Tomorrow είναι «ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη και επαρχία Λάρνακας και όχι μόνο, αλλά και για την Κύπρο μας».

«Επιτέλους η Λάρνακα γνωρίζει την ανάπτυξη την οποία δικαιούται», υπέδειξε τονίζοντας πως «ανυπομονούσαμε πολύ να γίνει αυτό».

«Θυμάμαι την πρώτη μέρα, πριν λίγα χρόνια, που κατεδαφιζόντουσαν οι πετρελαιοδεξαμενές. Αντιλαμβάνεστε ότι απελευθερώθηκε το παραλιακό μέτωπο.

Είδαμε το όραμα της εταιρείας που μαζί με τους συνεργάτες της θέλουν να οικοδομήσουν μία προοπτική και ανάπτυξη, η οποία πραγματικά όχι μόνο θα φέρει επενδυτές, αλλά επιτέλους θα δώσει και την ευκαιρία στους Λαρνακείς να απολαύσουν την θάλασσα, την πράσινη μετάβαση, την οποία δικαιούνται», εξήγησε.

Σύμφωνα με την κ. Δημητρίου, «η Λάρνακα προχωρά και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτό. Όλοι οι βουλευτές και βουλεύτριες ήμασταν εκεί να στηρίξουμε και έχουμε υποχρέωση να παρακολουθούμε κάθε βήμα για να πετύχουμε την ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου project, αυτού του σπουδαίου έργου, το οποίο πραγματικά θα συμβάλει στην νέα εποχή, νέα πνοή, νέα προοπτική που δικαιούται η Λάρνακα και η Κύπρος μας».

Ανδρέας Βύρας: «Η περιοχή θα δώσει νέα ώθηση στην οικονομία»

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, ανέφερε στο InBusinessTV πως «μιλάμε για μία περιοχή 3.000 χιλιομέτρων πάνω στη θάλασσα, δίπλα από το κέντρο της πόλης, δέκα λεπτά από το αεροδρόμιο».

«Προσδοκούμε ότι η περιοχή αυτή θα δώσει μία νέα ώθηση, όχι μόνο στην οικονομία της Λάρνακας, αλλά και στην οικονομία ολόκληρης της Κύπρου γιατί τα χαρακτηριστικά που έχει αυτή η περιοχή, δεν μπορείς να τα βρεις οπουδήποτε αλλού στον κόσμο», τόνισε.

«Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που έχουμε διαθέσιμη αυτή την γη για ανάπτυξη στην πόλη μας και είμαστε σίγουροι πως με προσπάθειες όπως αυτή που ανακοινώθηκε, με τους εμπλεκόμενους σοβαρές εταιρείες όπως η Πετρολίνα και η bbf, αλλά και οι συνεργάτες αυτών των εταιρειών όπως η Foster & Partners, εταιρείες διεθνούς φήμης και εμπειρία, που έχουν μετατρέψει ολόκληρες περιοχές σε σύγχρονες οικονομικές αναπτύξεις, θα έρθουν καλύτερες μέρες και για την Λάρνακα, αλλά και για τον τόπο μας», κατέληξε ο κ. Βύρας.

Το έργο και τι θα περιλαμβάνει

Σημειώνεται πως το έργο του «Land of Tomorrow» στοχεύει στη δημιουργία μιας ζωντανής και βιώσιμης παράκτιας οικιστικής κοινότητας.

Η ανάπτυξή του, θα περιλαμβάνει επίσης καταστήματα και εμπορικούς δρόμους, προσφέροντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες μια μοναδική αγοραστική και γαστρονομική εμπειρία.

Το έργο περιλαμβάνει σχέδια για εστιατόρια και μπαρ, ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, ιδιωτικά γραφεία, co-working spaces (κοινόχρηστους χώρους εργασίας) και χώρους εκδηλώσεων, ικανοποιώντας τις ανάγκες των κατοίκων και προσελκύοντας διεθνείς και ντόπιους επισκέπτες.

Δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα, η ανάπτυξη περιλαμβάνει φυσικές και με οικολογική ταυτότητα παραλίες, χώρους πρασίνου, πολιτιστικές υποδομές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του έργου όσον αφορά τον σχεδιασμό του, είναι η εμφύτευση 20.000 περίπου δέντρων, που στόχο έχουν να μετατρέψουν την περιοχή σε ένα πράσινο παράδεισο.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης βιώσιμες υποδομές για να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα περιβαλλοντικά οφέλη.

Όπως έχει λεχθεί, η πρώτη φάση του Land of Tomorrow, η οποία έχει σχεδιαστεί ως μέρος της στρατηγικής συνεργασίας με την bbf: και τους Foster + Partners, θα αναπτυχθεί μπροστά στην παραλία.

Αυτή η φάση θα περιλαμβάνει ένα συγκρότημα κατοικιών που θα αποτελείται από τέσσερα κτίρια, παρέχοντας εντυπωσιακές εγκαταστάσεις για τους κατοίκους, όπως πισίνες, γυμναστήρια, παιδότοπους κ.ά., συνολικής έκτασης άνω των 32.000 μ².

Η φάση σχεδιασμού των κτιρίων μόλις άρχισε, με την κατασκευή να προγραμματίζεται να ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2025.

Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2024, και η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2 έως 2,5 χρόνια. Παράλληλα, θα σχεδιαστεί το υπόλοιπο έργο.

land of tomorrow1 land of tomorrow2 land of tomorrow3 land of tomorrow4 land of tomorrow5 land of tomorrow6 land of tomorrow7 land of tomorrow8
land of tomorrow1 land of tomorrow2 land of tomorrow3 land of tomorrow4 land of tomorrow5 land of tomorrow6 land of tomorrow7 land of tomorrow8

Δειτε Επισης

Α. Χριστοδούλου: Τεράστιας σημασίας για ανάπτυξη της περιοχής ο δρόμος Τάφοι των Βασιλέων-Κόλπος των Κοραλλίων
Συνάντηση ΕΤΕΚ-Αλέξη Βαφεάδη για τη βέλτιστη διαχείριση των κρατικών κτηρίων
Καθοριστικός μήνας ο Σεπτέμβρης για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς-Ξεκαθαρίζει αν θα προχωρήσει ή όχι
Βελτίωση συνδεσιμότητας ορεινής Λάρνακας με το κέντρο της πόλης-Αίτημα ΕΤΑΠ και ΕΒΕ για αστικές συγκοινωνίες
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία στην παλιά πόλη της Λευκωσίας από την Gordian (pics)
Εξαγόρασε το Labs Tower και μπαίνει στην κυπριακή αγορά η Trastor-Παραμένει στην Globe Invest η διαχείριση
Μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας: Σε αναζήτηση εμπειρογνωμόνων για τις κύριες επενδύσεις-Ετοιμάζονται οι όροι για τις προσφορές
Εκδήλωση Cyfield: Η νέα εποχή του κέντρου της Λευκωσίας
Αυξάνεται το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης για αγορά οικοπέδων και οικιστικών χωραφιών