Powered by

Παρουσίασαν τις εμβληματικές δράσεις που θα εντάξουν στον κρατικό προϋπολογισμό 2025 τα Υπουργεία

Τις εμβληματικές τους δράσεις που θα εντάξουν στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2025, παρουσίασαν την Παρασκευή, Υπουργεία κατά τη δεύτερη ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με στόχο τον συντονισμό για τον καταρτισμό του προϋπολογισμού, σύμφωνα με δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ολοκληρώθηκε η δεύτερη ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με στόχο τον συντονισμό για την ετοιμασία, τον καταρτισμό του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2025.

«Έχει γίνει μια εκτενής συζήτηση για τα Υπουργεία που παρουσίασαν σήμερα τις εμβληματικές τους δράσεις που θα εντάξουν σε αυτό τον κρατικό προϋπολογισμό, σε αυτόν τον επίσης πλεονασματικό κρατικό προϋπολογισμό», ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, θα ολοκληρωθεί αυτός ο καταρτισμός από το κάθε Υπουργείο για να μπορέσει να ετοιμαστεί ο κρατικός προϋπολογισμός που θα κατατεθεί σύμφωνα με τις διαδικασίες τον Σεπτέμβριο 2025 και θα συνεχίσει η διαδικασία.

Σημείωσε ότι, όπως αναφέρθηκε κατά την πρώτη συνεδρίαση, «στόχος είναι ο δεύτερος ετήσιος κρατικός προϋπολογισμός να καταγράφει, να αποτυπώνει με σαφήνεια το όραμα, αλλά και το στίγμα του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη».

Όπως έγινε και την προηγούμενη χρονιά, συνέχισε, έτσι και φέτος, το κάθε Υπουργείο θα παρουσιάσει τα προγράμματα δράσης του, ενώ στις αρχές του επόμενου έτους, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση τις δράσεις που θα υλοποιηθούν εντός του 2025.

Σημειώνεται ότι η πρώτη ειδική συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για την ετοιμασία του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2025 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.  

Δειτε Επισης

Οριακή πτώση στο ΧΑΚ, εβδομαδιαία κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη βδομάδα
Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για Λεμεσό και Λάρνακα-Συνολικός προϋπολογισμός €26,5 εκατ.
Ετήσια αύξηση 3,7% για την μεταποιητική παραγωγή το επτάμηνο
Συνεχίζει την ανοδική πορεία η απασχόληση στο δημόσιο-Αυξήθηκε κατά 3,5% το ενιάμηνο
Οι δράσεις της Κυβέρνησης για ενίσχυση της επάρκειας μισθών-«Ανάπτυξη οικονομίας, συνοχή κοινωνίας»
Χαιρετίζει την Στρατηγική για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα το ΚΕΒΕ-«Έρχεται σε κρίσιμη στιγμή»
Εκτός ΧΑΚ οι μετοχές της RichReach Corporation Public Ltd
Ο οδικός χάρτης για την λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Ανάπτυξης Επιχειρήσεων-Ποια τα χρονοδιαγράμματα
Σημαντική άνοδος στο ΧΑΚ που επανήλθε στο επίπεδο των 200 μονάδων
Έδωσε το στίγμα προσέγγισής του για τις δημόσιες προσφορές ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου-Τα ευαίσθητα θέματα