Μαρίνος Βουκής: Οι τρεις στόχοι του CSR Cyprus και ο ενισχυμένος ρόλος που διαδραματίζει

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 09.07.2024 η 8η Ετήσια Γενική Συνέλευση του CSR Cyprus (Κυπριακό Δίκτυο για την Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα), στο ξενοδοχείο Radisson Βlu στη Λάρνακα.

Εκ μέρους της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ Μαρίας Παναγιώτου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού, κύριος Θεόδουλος Μακρυγιάννης.

Τη Συνέλευση επίσης χαιρέτισε ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, κύριος Μιχάλης Αντωνίου.

Ο κύριος Μακρυγιάννης έκανε λόγο για τις σύγχρονες προκλήσεις των επιχειρήσεων, ανάμεσα στις οποίες είναι η πράσινη μετάβαση, η κυκλική οικονομία και η ορθολογική χρήση ενέργειας αναφέροντας τα αντίστοιχα εθνικά σχέδια δράσης και τα μέτρα που υλοποιούνται από την κυβέρνηση, ενώ τόνισε τη σημαντικότητα της εμπλοκής των επιχειρήσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της αειφορίας.

1

O Διευθυντής Γραφείου Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Θεόδουλος Μακρυγιάννης.

Ο κύριος Αντωνίου συνεχάρη το CSR Cyprus καθώς επιταχύνει, όπως σημείωσε, τις αντιλήψεις για την πράσινη μετάβαση και στάθηκε ιδιαίτερα στην αξία της συνεργασίας όλων των φορέων για την επίτευξη συλλογικών στόχων, με γνώμονα «να μη μείνει κανείς πίσω».

2

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου.

Το Καταστατικό Μέρος της Συνέλευσης ξεκίνησε με τη διαπίστωση απαρτίας Μελών, εκ μέρους της Γραμματέως του Διοικητικού Συμβουλίου, κυρίας Μαρίας Μαυρίδου.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Δρ Μαρίνος Βουκής, προέβη σε απολογισμό των δράσεων του Δικτύου για την περίοδο Ιουλίου 2023-Ιουνίου 2024 αναλύοντας τους τρεις στόχους της διετούς θητείας του Συμβουλίου, που είναι:

  • Ενίσχυση της αξίας που λαμβάνουν τα Μέλη του CSR Cyprus
  • Συνέργειες και συμπράξεις με ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως και δημόσιους φορείς
  • Ενίσχυση της εξωστρέφειας και του brand του Συνδέσμου.
3

Το Προεδρείο της Συνέλευσης.

Πέρα από την πληθώρα εκπαιδεύσεων και τον ενισχυμένο θεσμικό ρόλο που διαδραματίζει το Δίκτυο, ο Δρ Βουκής εστίασε στις προωθητικές ενέργειες που υλοποιούνται, μέσα από την αναβαθμισμένη ψηφιακή παρουσία του Συνδέσμου και τη δημιουργία εξατομικευμένων βίντεο για κάθε οργανισμό-Μέλος του.

Όπως σημείωσε καταληκτικά, το CSR Cyprus επιδιώκει αφενός να εξελίξει την προσφορά του ήδη υπεύθυνου έργου του, και αφετέρου να λειτουργεί ως ένας από τους σημαντικότερους φορείς για θέματα βιωσιμότητας στην Κύπρο.

4

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. CSR Cyprus, Δρ Μαρίνος Βουκής.

Ακολούθως, παρουσιάστηκαν από τον Ταμία, κύριο Κυριάκο Σιακαλλή, οι Οικονομικές Καταστάσεις του 2023, στις οποίες διαφάνηκε η υγιής οικονομική θέση του Συνδέσμου. Η κυρία Άντρη Χατζήκκου, εκ μέρους της ΕΥ Cyprus, επιβεβαίωσε την αληθινή και δίκαιη εικόνα της χρηματοοικονομικής θέσης του.

5

O Tαμίας του CSR Cyprus, Κυριάκος Σιακαλλής.

H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση του έργου της Υπηρεσίας Συνεργατικών Εταιρειών, “Corporate Sustainability Supporting Framework” από τον κύριο Μαρίνο Άνιφτο, Συντονιστή του έργου.

Σημειώνεται ότι το CSR Cyprus ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2016 με τη μορφή Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου και αποτελεί το εθνικό Eπιχειρηματικό Δίκτυο για την προώθηση, ευαισθητοποίηση και καλλιέργεια κουλτούρας για την Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιωσιμότητα στην Κύπρο.

6

Ο Συντονιστής του έργου “Corporate Sustainability Supporting Framework”, Μαρίνος Άνιφτος (Υπηρεσία Συνεργατικών Εταιρειών).

Από τον Απρίλιο του 2017 είναι ο Εθνικός Εταίρος του κορυφαίου ευρωπαϊκού επιχειρηματικού δικτύου CSR Europe και Μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

Τα ιδρυτικά του Μέλη ήταν 24, ενώ σήμερα ανέρχονται σε 61. Μεταξύ 2023-2024 εγγράφηκαν 12 νέα Μέλη.

8

7

Δειτε Επισης

SkillsCyprus 2024: Για ταλαντούχους νέους και ταλαντούχες νέες-Παράταση στην υποβολή αιτήσεων
Η κανονιστική συμμόρφωση στο περιβάλλον της πράσινης μετάβασης και των νέων απαιτήσεων της CSRD
Οι 1000+μεγαλύτερες εταιρείες στην Κύπρο-Η συλλεκτική έκδοση του ΙΝ Business Οκτωβρίου στα περίπτερα
Cosmos Business Systems: Αύξηση 77,21% στα κέρδη και 47,67% στον κύκλο εργασιών το 2023
payabl.: Βράβευση από την ΑΕΛ Λεμεσού για την στήριξη προς την καλαθοσφαιρική της ομάδα
Ελένη Νεοκλέους: Επανεξετάστε τις μεθόδους διαχείρισης κινδύνων
Οι προκλήσεις που αντιμετώπισε ο τομέας της συμμόρφωσης για την εφαρμογή των κυρώσεων-Τι λένε κορυφαίοι επαγγελματίες
L.Parra: Οι κανονιστικές απαιτήσεις μεταμορφώνονται χάρη στο ΑΙ
Οι κυρώσεις made in England, oι προκλήσεις στην εφαρμογή και οι συστάσεις
ΙδΕΚ: Γέφυρες συνεργασίας με διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς Έρευνας και Καινοτομίας