Alpha Κύπρου: Βασική προτεραιότητα ο άνθρωπος

Ο ALPHA Κύπρου αποδεικνύει στην πράξη ότι το well-being του προσωπικού του, αποτελεί βασική προτεραιότητα, αφού εστιάζει πρώτα στον άνθρωπο και ακολούθως στον εργαζόμενο.

Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο για το προσωπικό του, το οποίο περιλαμβάνει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για κάθε εργαζόμενο και τα εξαρτώμενά του, ταμείο προνοίας που φροντίζει για το αποταμιευτικό μέλλον ακόμα και μετά την έξοδο από την εταιρεία, καθώς και Stress Management Workshop, με στόχο να αναπτύξει τα εφόδια για τη διαχείριση του καθημερινού stress τόσο στο εργασιακό, όσο και στο προσωπικό περιβάλλον.

Επιπλέον, παρέχει το μεσημεριανό φαγητό σε όλους τους εργαζομένους, μειώνοντας έτσι τον οικονομικό αλλά και τον πρακτικό αντίκτυπο που έχει η καθημερινή ετοιμασία του.

ALPHA1

Βελτίωση της εταιρικής κουλτούρας

«Είμαστε περήφανοι για την ανθρωποκεντρική μας προσέγγιση σε προσωπικά ζητήματα συναδέλφων τα οποία χειριζόμαστε με διακριτικότητα και σεβασμό».

Αυτό επισημαίνει το τμήμα HR του καναλιού, το οποίο απαριθμεί και άλλες δράσεις που συμβάλλουν προς τη βελτίωση της εταιρικής κουλτούρας της εταιρείας:

«Θεωρούμε σημαντικό το γεγονός ότι θεσπίσαμε τουλάχιστον δύο εταιρικές εκδηλώσεις με σκοπό τη σύνδεση και τη χαλάρωση μεταξύ του προσωπικού μας. Τα συγκεκριμένα, βελτιώνουν ακόμα περισσότερο την εταιρική κουλτούρα, ενισχύουν το αίσθημα της υπερηφάνειας, ενώ μας δίνουν την ευκαιρία να γιορτάζουμε μαζί τις επιτυχίες μας».

ALPHA2

Η ιστορία

Ο Alpha ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2016 και θεωρείται σήμερα ο πιο ραγδαία αναπτυσσόμενος οργανισμός ΜΜΕ στην Κύπρο.

Πέραν της τηλεόρασης, διατηρεί τα ψηφιακά μέσα Alphanews.live, Hello CY, Alphacyprus.com.cy, 4ΤΡΟΧΟΙ cy και το ALPHA Podcast, σημεία υπαίθριας διαφήμισης στη Λεμεσό, ενώ πρόσφατα λειτούργησε το ALPHA radio. Διαθέτει πέντε υπερσύγχρονα στούντιο για παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών και podcast καθώς και δύο συνεργεία εξωτερικών μεταδόσεων για κάλυψη ποδοσφαιρικών αγώνων και συναυλιών.

Ο ALPHA Κύπρου, πέτυχε σημαντικές συνεργασίες με διεθνή ΜΜΕ και εταιρείες, προβάλλοντας τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες, ενώ έχει αξιοσημείωτη συμβολή στη στήριξη κοινωφελών ιδρυμάτων.

ALPHA3

Νέα δεδομένα μετά την πανδημία

Στη διάρκεια της πανδημίας ζήσαμε όλοι πρωτόγνωρες εμπειρίες και χρειάστηκε να λειτουργήσουμε με διαφορετικά μέσα και τρόπους ώστε να αποδώσουμε στο μέγιστο δυνατό, τόσο στον χώρο εργασία μας, όσο και σε άλλους τομείς.

Επιστρέφοντας στην κανονικότητα, όπως συνηθίσαμε να λέμε, στον ALPHA Κύπρου, αποφάσισαν να κρατήσουν την επιλογή του work from home για κάποιες ημέρες του μήνα, για όσους μπορούν και τους το επιτρέπει η φύση της δουλειάς τους.

Είναι μια διευκόλυνση, ειδικά για άτομα που διαμένουν μακριά ή οι υποχρεώσεις τους είναι αυξημένες. Επίσης, παρέχουν τη δυνατότητα εφαρμογής ευέλικτου ωραρίου εργασίας, σύμφωνα πάντα και με τα δεδομένα του κάθε τμήματος.

ALPHA4

Η μεγαλύτερη πρόκληση

Και αν είναι κάτι που τονίζεται από την εταιρεία είναι πως, οι συνεχιζόμενες μεταβολές της αγοράς εργασίας, το υβριδικό περιβάλλον απασχόλησης και οι ανάγκες των εργαζομένων, τους κρατάνε σε εγρήγορση στο να βελτιώνονται καθημερινά σε πρακτικές και πολιτικές τις οποίες επιλέγουν να εφαρμόσουν.

«Ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον, εξ’ υπακούει την καλλιέργεια ενός κλίματος επικοινωνίας και κατ’ επέκταση ποιοτικής συνεργασίας μεταξύ των συναδέλφων. Πρώτιστη πρόκληση, λοιπόν, είναι η δημιουργία και κατ’ επέκταση η διατήρηση των δεδομένων αυτών. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσφέρουμε στους εργαζομένους ευκαιρίες για παρακολούθηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και περαιτέρω ενημέρωσης ως προς τις εξελίξεις στο κομμάτι που δραστηριοποιούνται.

Μέσα από τα πιο πάνω, οι εργαζόμενοι καταφέρνουν να αναδεικνύουν πτυχές του εαυτού τους ή να εξωτερικεύουν υφιστάμενες ικανότητες / ταλέντα με τον καλύτερο τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό να δείχνουμε πίστη στον κόσμο μας, αλλά και να φροντίζουμε να είναι καλά μέσα στον οργανισμό», υπογραμμίζεται με έμφαση.

Ως ομάδα στον ALPHA Κύπρου, επιδιώκουν να ακολουθούν και να εφαρμόζουν όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις εκεί και όπου ταιριάζει με τη φιλοσοφία του οργανισμού. Διότι, όπως τονίζεται, ένα αναβαθμισμένο τεχνολογικά εργασιακό περιβάλλον, δεν έχει ως αποτέλεσμα μόνο την παραγωγή καλύτερου περιεχομένου, αλλά προσφέρει νέες εμπειρίες και αυτοπεποίθηση στα άτομα που εργάζονται σε αυτό.

Είναι γι’ αυτό τον λόγο που διαχρονική έγνοια στον ALPHA είναι να βρίσκονται δίπλα στους εργαζόμενους τους, είτε αυτό σημαίνει τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του οργανισμού, είτε την προσφορά στήριξης όταν το έχουν ανάγκη.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο ALPHA Κύπρου, έχει εισαγάγει ένα σύστημα αξιολόγησης εργαζομένων και ανατροφοδότησης 180 από κάτω προς τα πάνω. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο από το οποίο μπορεί να αντιληφθεί κανείς τι κάνει καλά για να το κρατήσει και τι είναι αυτό που χρειάζεται να βελτιώσει, σε όποια βαθμίδα και να βρίσκεται.

Facts & Figures

Αριθμός Προσωπικού: 180 άτομα

Διευθυντική ομάδα:

  • Πέτρος Πέτρου – CEO
  • Σπυρίδων Αλεξίου - Business Operations Manager
  • Μελίνα Χρυσοστόμου – Finance Manager
  • Ευανθία Ττόουλου – Head of HR Department
  • Μαρία Σοφοκλέους - Sales Manager
  • Σπυρούλα Σπύρου - Sales Manager
  • Γιώργος Κασκάνης - Television News Manager
  • Ανδρέας Βασιλείου - Television Entertainment Manager
  • Μάγια Χαραλάμπους - Television Functions & Support Manager
  • Κωνσταντία Λάρμου - Strategy & Programming Manager
  • Παναγιώτης Όθωνος – Radio Manager
  • Νικόλας Ζαννέττος - Digital Channels' Manager

Κενές θέσεις εργασίας αυτή τη στιγμή:

  • Senior Motion Graphics Designer (1)
  • Ηχολήπτης (1)
  • Τεχνικός Ροής (1)

Βραβεύσεις και διακρίσεις στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού:

  • ISO 26000
  • Ο μοναδικός media οργανισμός με την πιστοποίηση Great Place to Work 2024

Στοιχεία Επικοινωνίας τμήματος ανθρώπινου δυναμικού:

  • Ευανθία Ττόουλου – Head of HR Department – 22212408 e.ttooulou@alphacyprus.com.cy
  • Χάρις Μιχαήλ – HR Officer – 22212497

h.michael@alphacyprus.com.cy

Στοιχεία Επικοινωνίας ALPHA ΚΥΠΡΟΥ:
Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, 5, 2235 Λατσιά, Λευκωσία
Τηλέφωνο: +357 22212400
Φαξ: +357 22212499
Email: contact@alphacyprus.com.cy
Ιστοσελίδα: www.alphacyprus.com.cy

Δειτε Επισης

ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Bean Bar: Ωφελήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων τους
Bioland Energy: Δέσμευση στην ικανοποίηση των αναγκών και την ανάπτυξη των εργαζομένων
Celestyal: Το στοίχημα της διαρκούς εξέλιξης ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων της
Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα: Eνεργά δίπλα στους ανθρώπους του με τα κατάλληλα εφόδια
Φάνος Ν. Επιφανίου: «Νοιαζόμαστε για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μας»
KPMG Κύπρου: Με επίκεντρο τον άνθρωπο
NetU: Υψίστης σημασίας το υγιές εργασιακό κλίμα
Odyssey: Έμφαση στην καινοτομία και στον άνθρωπο
SODEXO: Εστιάζοντας σε μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους
Starbucks Κύπρου: Οι πρακτικές που την καθιστούν ελκυστικό εργοδότη