MUSKITA: Κοινωνικά υπεύθυνη με πρωτοποριακά προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος

Δεν περιορίζεται σε κενά συνθήματα, αλλά από τη δράση της φαίνονται και στην πράξη οι κοινωνικά υπεύθυνες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.

Εκτός από τις πολλές δραστηριότητες ΕΚΕ που πραγματοποιεί και οι οποίες περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα, δεντροφυτεύσεις και καθαρισμούς παραλιών, η MUSKITA υποστηρίζει και πρωτοποριακά προγράμματα όπως το "Adopt a Heliostat", που ενθαρρύνουν την προστασία του περιβάλλοντος, την πράσινη ενέργεια και την καινοτομία στην Κύπρο, και ενισχύει την κοινότητα υποστηρίζοντας την εκπαίδευση και τις επιστήμες μέσω υποτροφιών και δωρεών προς σχολεία και πανεπιστήμια.

Η εταιρεία επιπλέον διοργανώνει ετήσιες αιμοδοσίες και υποστηρίζει ενεργά οργανισμούς που βοηθούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως τον Ερυθρό Σταυρό και το Καραϊσκάκιο Ίδρυμα.

2

Και περιβαλλοντικά υπεύθυνη

Η MUSKITA διαθέτει έγκυρη άδεια διαχείρισης βιομηχανικών εκπομπών και αποβλήτων, ακολουθώντας αυστηρά όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα για τη διαχείριση αποβλήτων.

Ωστόσο, όπως τονίζει η διεύθυνση της εταιρείας, είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι κανονισμοί στην Κύπρο δεν εφαρμόζονται πάντα με συνέπεια για όλους. «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό όταν εταιρείες με παρόμοιο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, δεν υπόκεινται στα ίδια πρότυπα και κανονισμούς.

Όταν παρακάμπτονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια, στην εκπομπή ρύπων, καθώς και στις περιβαλλοντικές συνέπειες».

Στη MUSKITA, όπως τονίζεται, έχουν δεσμευτεί να προστατεύουν το περιβάλλον, να αντιμετωπίζουν τους πελάτες, τους εργαζόμενους και την κοινωνία με αξιοπρέπεια και σεβασμό, και να ενεργούν με ακεραιότητα, τηρώντας τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα στις δραστηριότητές τους.

3

Πράσινες διακρίσεις

Η Muskita δεν ενεργεί μόνο πράσινα, αλλά έχει κατακτήσει και μια σειρά από βραβεία χάρη στις πράσινες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει. Έχει λάβει, μεταξύ άλλων, το πρώτο Βραβείο Εξοικονόμησης Ενέργειας και το διεθνές αναγνωρισμένο Energy Globe Award για το φωτοβολταϊκό πάρκο στην οροφή του εργοστασίου της.

Τα προϊόντα της Muskita παράγονται χρησιμοποιώντας πάνω από 40% ηλιακή ενέργεια και όλα τα στάδια παραγωγής της, τηρούν τα αυστηρότερα πρότυπα για μείωση απορριμμάτων, εξοικονόμηση ενέργειας και τη χρήση πρώτων υλών φιλικών προς το περιβάλλον. Επιπλέον, η MUSKITA είναι πιστοποιημένη με το ISO 14001 για περιβαλλοντική διαχείριση και είναι ενεργό μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Green Dot Cyprus.

4

«Κάθε επιχειρηματική απόφαση που λαμβάνουμε εξετάζει τον οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο των ενεργειών μας. Ως υπεύθυνη και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη εταιρεία, στοχεύουμε στη δημιουργία προϊόντων με την καλύτερη ενεργειακή απόδοση και με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Οι πρακτικές ΕΚΕ είναι ενσωματωμένες σε όλες τις πτυχές της παραγωγικής διαδικασίας, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της δέσμευσής μας για περιβαλλοντική και κοινωνική υπευθυνότητα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τα συστήματα MUSKITA σχεδιάζονται με βάση τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης, προσφέροντας εξοικονόμηση ενέργειας. Η εταιρεία τονίζει πως είναι αφοσιωμένη στην υποστήριξη βιώσιμων κτιρίων που αναζητούν την περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED, με υψηλής ποιότητας, ενεργειακά συστήματα αλουμινίου που συμβάλλουν σε ένα πιο πράσινο μέλλον.

«Είμαστε από τις λίγες κυπριακές εταιρείες με περιβαλλοντικές δηλώσεις EPD για τα προϊόντα μας, γεγονός που μας επιτρέπει να παρέχουμε διαφανείς και συγκρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους».

5

Επιπρόσθετα, το αλουμίνιο ως το πιο πράσινο μέταλλο, μπορεί να ανακυκλωθεί σχεδόν απεριόριστα.

Έτσι η Muskita, ενθαρρύνει ενεργά την ανακύκλωση των προϊόντων της, διασφαλίζοντας ότι τα σκραπ ή αποσυναρμολογημένα προφίλ μπορούν να ανακυκλωθούν αποτελεσματικά στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους. Με αυτήν την πρακτική, τονίζει η εταιρεία, συμβάλλει στην κυκλική οικονομία και ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

6

Με καινοτόμες τεχνολογίες

Η MUSKITA έχει βάλει στόχους για να μειώσει ακόμη περισσότερο το περιβαλλοντικό της αντίκτυπο, προσθέτοντας καινοτόμες τεχνολογίες και συστήματα στο εργοστάσιο, ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες και υλικά όπου είναι δυνατόν στην παραγωγική της διαδικασία, επενδύοντας σε ανακυκλώσιμες πήγες ενέργειας και σε νέα καινοτόμα προϊόντα για βιώσιμα κτίρια.

Στοιχεία επικοινωνίας:

  • Διεύθυνση: Αχαρνών 9, Α' Βιομ. Περιοχή Λεμεσού, Λεμεσός 3056
  • Τηλέφωνο: 25 844 444
  • Ιστοσελίδα: www.muskita.com.cy
  • Facebook: @muskita
  • Instagram: @muskita_aluminium

Δειτε Επισης

Όμιλος Atlantica Hotels and Resorts: Αφοσιωμένοι στο ταξίδι της βιωσιμότητας
Coca-Cola HBC Κύπρου: Με στόχο ένα βιώσιμο αύριο για όλους
CYTA: Ένας δίκαιος ψηφιακός κόσμος χωρίς αποκλεισμούς
CSRD: Χρηματοοικονομικές και μη-χρηματοοικονομικές γνωστοποιήσεις αποκτούν ισότιμη βαρύτητα για τις επιχειρήσεις
Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη: Για το καλό του τόπου πολιτισμός, παιδεία, υγεία
Together Cyprus: 250 και πλέον συνέργειες για το περιβάλλον και την κοινωνία
MUSKITA: Κοινωνικά υπεύθυνη με πρωτοποριακά προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος
Πετρολίνα: Στηρίζει με κάθε τρόπο τις ανάγκες των συνανθρώπων μας
N. Psaras Construction: Διαχρονική δέσμευση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική ευθύνη
Πολυκλινική Υγεία: Η πλέον ανταποδοτική επένδυση, ο σεβασμός στον άνθρωπο