Huawei: Διοργάνωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «European Seeds for the Future 2024»

Η Huawei είναι υπερήφανη που ανακοινώνει τα τελικά αποτελέσματα και τα βραβεία του εκπαιδευτικού προγράμματος «European Seeds for the Future 2024» μετά από μια εβδομάδα δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν από την 1η έως τις 5η Ιουλίου στην ιστορική πόλη της Ρώμης.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά δια ζώσης μετά από σειρά διαδικτυακών προγραμμάτωνκαι συγκέντρωσε 145 κορυφαίους φοιτητές/τριες από 23 ευρωπαϊκές χώρες.

Ακόμη, συμμετείχαν 10 φοιτητές/τριές από την Κίνα και συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Tsinghua, για να γιορτάσουν τη μακρά ιστορία των σχέσεων Ιταλίας-Κίνας.

Η φετινή διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «European Seeds for the Future» περιελάμβανε εργαστήρια, συζητήσεις σε πάνελ και εισηγήσεις από ειδικούς του κλάδου και εκπροσώπους από την ακαδημία.

Οι φοιτητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν στην πράξη διαφορετικούς τρόπους εξέλιξης της καριέρας τους στον τομέα της τεχνολογίας, να εμβαθύνουν σε τομείς όπως η καινοτομία, η ψηφιοποίηση, η βιωσιμότητα και η επιχειρηματικότητα, να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να συμβάλουν στη δημιουργία μιας ισχυρής υποστηρικτικής κοινότητας που δεσμεύεται για μια ψηφιακή και έξυπνη Ευρώπη.

HUAWEI2

Την Kύπρο εκπροσώπησαν με αλφαβητική σειρά : o Αντρέας Παναγή, η Γεωργία Μιχαήλ και ο Παύλος Αλέξανδρος Δημητρίου, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Οι Κύπριοι φοιτητές συνεργάστηκαν με τους φοιτητές που εκπροσώπησαν την Ελλάδα και μαζί δημιούργησαν την ομάδα «NeuroForce» όπου ανέπτυξαν την ιδέα «Neurokinesis».

Το προϊόν «Neurokinesis» δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με πλήρη παράλυση του σώματος να ανακτήσουν τον έλεγχο και την ανεξαρτησία τους μέσω μιας συσκευής ακουστικών που ελέγχεται με τη σκέψη.

Χρησιμοποιώντας την επεξεργασία EEG και ανάλυση των νευρικών σημάτων, παρέχει απρόσκοπτη και διαισθητική εκτέλεση των προβλεπόμενων ενεργειών, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και την κινητικότητά τους, ενώ παράλληλα προωθεί την ενσωμάτωση και την τεχνολογική πρόοδο.

Κατά την ομιλία του, ο Senior Vice President της Huawei Ευρώπης, Radoslaw Kedzia, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και τόνισε: «Η καλλιέργεια νέων ταλέντων στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι πιο κρίσιμη από ποτέ, καθώς καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής.

Η Ευρώπη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής προόδου και είναι επιτακτική ανάγκη να επενδύσουμε στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των νέων επαγγελματιών μας.

Με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και την παροχή των κατάλληλων εργαλείων και ευκαιριών, εξασφαλίζουμε ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ηγέτης στο παγκόσμιο ψηφιακό τοπίο».

«Σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος κάθε πτυχής της καθημερινής και επαγγελματικής μας ζωής, είναι κρίσιμο οι φοιτητές/τριες μας να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες που τους προετοιμάζουν επαρκώς για τις προκλήσεις του μέλλοντος», δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας, Paola Frassinetti, στην ομιλία της κατά την τελετή λήξης.

«Αυτό το πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στην πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που αφορούν τον βιομηχανικό τομέα και στην ανάγκη ανάπτυξης τεχνολογιών που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας σεβόμενες τον πλανήτη, παρέχει στους φοιτητές/τριες τα χαρακτηριστικά που θα καθορίσουν την κυβερνητική τάξη του αύριο».

HUAWEI1

Στην τελετή λήξης ο πρώην Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, δήλωσε «η τεχνολογία είναι μια σίγουρη επένδυση για το μέλλον των νέων της Κύπρου, η ουσία δεν είναι να τερματίσεις πρώτος σε ένα διαγωνισμό άλλα να αποκομίσεις εμπειρίες σε συνεργασία με άλλες κουλτούρες, να αποκτήσεις νέες εμπειρίες εκτός των γεωγραφικών ορίων της Κύπρου».

Τα εξαιρετικά επιτεύγματα των αποφοίτων του προγράμματος «Seeds for the Future» αναγνωρίστηκαν στην τελετή απονομής των βραβείων, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα της τελετής λήξης. Δύο από τις καλύτερες ομάδες, η ομάδα «Anaphero» από την Ιρλανδία και η ομάδα «BioBuddy» από την Ολλανδία και το Βέλγιο, βραβεύτηκαν με το βραβείο συμμετοχής στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Tech4Good» που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα το 2025.

Το Βραβείο Επιλογής του Κοινού απονεμήθηκε στην ομάδα «Nordic Shine» από τη Φινλανδία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links:

https://twitter.com/Huawei

https://www.linkedin.com/company/huawei/

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Υπάρχει έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, δεν θα κάνει δική της για το τερματικό η Κ.Δ.
Άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού σε ένα χρόνο-Οι δύο πυλώνες που πρέπει να συνδεθούν και ο Great Sea Interconnector
Γ. Παπαναστασίου: Δεν μπορεί να υπάρχει κουκούλωμα, θέμα με ευαισθησίες η σύμβαση για το τερματικό
Κ. Κουμής: Ξεπεράσαμε τις προκλήσεις για τον τουρισμό-«Να μην αφήνουμε τα μικρά να δυσφημίζουν την Κύπρο»
Βλέπει κατάληξη σε συμφωνία για την συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία ο Παναγιώτου
«Απόδοση τυχόν ευθυνών εκεί και όπου υπάρχουν για το τερματικό»-Οι οδηγίες του Νίκου Χριστοδουλίδη
Καταναλωτικές συνήθειες και σπατάλη τροφίμων στην Κύπρο-Η επιρροή του Waste Wisely Cyprus
Φθινόπωρο οι πρώτες επενδύσεις του Εquity Fund-Πρώτος θεσμικός επενδυτής η Τράπεζα Κύπρου
Ακόμη μια πράξη ανθρωπιάς από ΕΚΟ Κύπρου-Εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμην εκλιπόντος μέλους της εταιρείας
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συλλογική σύμβαση στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών-Όσα προβλέπει