Με μεγάλη επιτυχία το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα (video)

Το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024 και αποτέλεσε την πιο ολοκληρωμένη ετήσια σύναξη επιχειρήσεων και στελεχών που υλοποιούν δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με σκοπό να χαράξει τη στρατηγική για μακροχρόνια εταιρική βιωσιμότητα, εφαρμόζοντας τις αρχές των κριτηρίων ESG.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αναλύθηκαν οι λόγοι για τους οποίους οι υπεύθυνες επιχειρήσεις καθίστανται πιο ελκυστικές για τους καταναλωτές και επενδυτές, οι οποίοι επιδεικνύουν ολοένα και μεγαλύτερη ευαισθησία σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία και τη χρηστή διοίκηση.

Κυρίαρχος στόχος του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από κυπριακές και διεθνείς επιχειρήσεις. Παρουσιάστηκαν case studies από διάφορους κλάδους της οικονομίας, όπου οι επιχειρήσεις εφάρμοσαν καινοτόμες πολιτικές και πρακτικές.

Αναφορά έγινε επίσης, στην ανάγκη για ενσωμάτωση μετρήσιμων στόχων και βέλτιστων πρακτικών στο πλαίσιο των ESG, γεγονός που επηρεάζει άμεσα το μοντέλο λειτουργίας, την οργανωτική δομή, την οικονομική πολιτική και τις λειτουργικές ανάγκες των επιχειρήσεων.

Υπό το μικροσκόπιο τέθηκαν οι τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις σε θέματα Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας, με εστίαση στην οδηγία CSRD, τα κριτήρια ESG και τα πρότυπα ESRS.

Στο συνέδριο συμμετείχαν στελέχη εταιρικής βιωσιμότητας και υπευθυνότητας, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, υπεύθυνοι μονάδων ESG, διευθυντές και στελέχη μάρκετινγκ, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων από κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων κ.α.

Οι επιχειρήσεις έχουν πλέον υποχρέωση να προσαρμοστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά στις νέες απαιτήσεις, προκειμένου να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους.

Δείτε πιο κάτω όλα όσα δήλωσαν στην κάμερα του IΝ Business TV οι χορηγοί του 16ου Συνεδρίου για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα:

Δειτε Επισης

Διαφωνεί και υποβάλλει έφεση κατά της απόφασης της ΕΚΚ για πρόστιμο η IC Markets (EU)
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Δικαιώνει Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές το Εφετείο-Δεν υπήρξε έκδηλη παρανομία
Η Μαρίνα Χατζημανώλη τέλεσε τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων
Επανέρχονται σταδιακά τα συστήματα της Cyta που επηρεάστηκαν από βλάβη της Crowdstrike
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Διοικητικό πρόστιμο €200.000 στην IC Markets (EU)
Χορήγηση υποτροφιών από το Enavsma Foundation
Πώς επηρεάζει τη Cyta η βλάβη στα συστήματα της Microsoft-Η ανακοίνωση της Αρχής
Η αποστολή του Lidl Kids Team Κύπρου στο Μόναχο που χάρισε θέαμα και εμπειρίες ζωής
Ανανέωση συνεργασίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος με TechIsland