Δέκα χρόνια προσφοράς και αλλαγής: Η διαδρομή του Andrey & Julia Dashin’s Foundation

Όταν ένας επιχειρηματίας με διεθνή δραστηριότητα θέτει ως προτεραιότητά του τη φιλανθρωπία και μάλιστα αποδεδειγμένα έχει αναπτύξει ένα έντονο κοινωνικό έργο τα τελευταία 10 χρόνια στην Κύπρο, τότε η αναγνώριση της συνεισφοράς και του αποτελέσματος αυτής της αφοσίωσης πρέπει να αναδεικνύονται.

Το 2014, ο ιδρυτής του Exinity Group, κ. Andrey Dashin, μαζί με τη σύζυγό του Julia, ίδρυσαν έναν πυλώνα ελπίδας και φιλανθρωπίας στην Κύπρο, το Andrey & Julia Dashin’s Foundation, σηματοδοτώντας την αρχή ενός ταξιδιού αφιερωμένου στην κοινωνική ευθύνη και ενδυνάμωση.

Φέτος, το Ίδρυμα γιορτάζει τη 10η επέτειό του, ένα χρονικό ορόσημο που περικλείει μια πολυετή συνεισφορά και συνέργεια με την κοινωνία των πολιτών, προς όφελος κυρίως ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Το φιλανθρωπικό ταξίδι των Dashins ξεκίνησε στο Καζάν της Ρωσίας, όταν αποφάσισαν να στηρίξουν ένα τοπικό ορφανοτροφείο.

Αυτή η πρώτη πράξη καλοσύνης καθόρισε τις μελλοντικές τους προσπάθειες και δημιούργησε τις θεμελιώδεις αξίες που θα καθοδηγούσαν το έργο τους μετά τη μετακόμισή τους στην Κύπρο. Οι πρώτες εμπειρίες που αποκόμισαν στη φιλανθρωπία, τους βοήθησαν να αντιληφθούν την επίδραση που μπορεί να έχει η υποστήριξη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Από την ίδρυσή του, το Andrey & Julia Dashin’s Foundation, έχει αποτελέσει ζωτική δύναμη για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την παροχή υποστήριξης εκεί όπου υπάρχει σημαντική ανάγκη.

Μετρά πολυάριθμες πρωτοβουλίες μέχρι σήμερα, αφού συνεργάστηκε με οργανισμούς όπως ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ), το «Hope For Children» CRC Policy Center, το TELETHON, το Helping Hearts Cyprus, το Friendship Circle, το ‘Let’s Do It, Cyprus!’, τον «Μικρό Οδυσσέα» μεταξύ πολλών άλλων.

Στήριξε εκστρατείες «back to school», δημιούργησε το «Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race», μέρος του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, και συμμετείχε σε διάφορες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, όπως καθαρισμούς παραλιών και δενδροφυτεύσεις. Η αποστολή του ιδρύματος επικεντρώνεται στην κοινωνική ένταξη, την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και την περιβαλλοντική διαχείριση, αντανακλώντας την πεποίθησή των ιδρυτών του ότι όλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ζουν μια αξιοπρεπή και ολοκληρωμένη ζωή.

Σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό ντοκιμαντέρ, οι Andrey και Julia Dashin μοιράζονται τις σκέψεις τους για την δεκαετή πορεία του ιδρύματος. Συζητούν τη σημασία της κοινωνικής ένταξης, ειδικά για παιδιά με αναπηρίες, σχολιάζοντας ότι παραμένει βασικό στοιχείο σε όλες τις δράσεις τους. Επισημαίνεται πως το έργο του Andrey & Julia Dashin’s Foundation, δεν περιορίζεται μόνο σε οικονομική ενίσχυση, αλλά επεκτείνεται και στην καλλιέργεια αρχών όπως το ήθος, ο σεβασμός και η στήριξη των συνανθρώπων μας, πιστεύοντας ότι αυτές οι αξίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας.

«Μια από τις κυριότερες προτεραιότητες που έχουμε, πέραν από την ουσιαστική βοήθεια προς τους ανθρώπους που το χρειάζονται, είναι η προώθηση της φιλανθρωπικής δραστηριότητας ως αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας,» αναφέρει ο Andrey Dashin για την ευρύτερη αποστολή του Ιδρύματος.

Η Julia Dashina από την πλευρά της σημειώνει, «Η κινητήρια δύναμη πίσω από όλες μας τις προσπάθειες είναι οι βασικές αξίες και πεποιθήσεις του Ιδρύματος, όπως η κοινωνική ένταξη, ιδιαίτερα των παιδιών με αναπηρίες».

Και οι δύο, τονίζουν ότι, «ως οργανισμός, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την κοινωνική ένταξη και αυτό δεν είναι μόνο ηθική υποχρέωση. Πρόκειται για την αποδοχή της διαφορετικότητας και την αναγνώριση του δυναμικού που υπάρχει σε κάθε άτομο».

Βασικές πεποιθήσεις όπως η καλοσύνη, η υποστήριξη και η κοινωνική δέσμευση συνεχίζουν να καθοδηγούν τις προσπάθειές μας μέχρι σήμερα, επισημαίνουν. «Θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει ότι πρέπει να βάζουμε τις ανάγκες των άλλων ανθρώπων πρώτα και να κάνουμε την καλοσύνη μεταδοτική. Αυτό έγινε και το μότο του ιδρύματός μας», τονίζουν.

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Υπάρχει έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, δεν θα κάνει δική της για το τερματικό η Κ.Δ.
Άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού σε ένα χρόνο-Οι δύο πυλώνες που πρέπει να συνδεθούν και ο Great Sea Interconnector
Γ. Παπαναστασίου: Δεν μπορεί να υπάρχει κουκούλωμα, θέμα με ευαισθησίες η σύμβαση για το τερματικό
Κ. Κουμής: Ξεπεράσαμε τις προκλήσεις για τον τουρισμό-«Να μην αφήνουμε τα μικρά να δυσφημίζουν την Κύπρο»
Βλέπει κατάληξη σε συμφωνία για την συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία ο Παναγιώτου
«Απόδοση τυχόν ευθυνών εκεί και όπου υπάρχουν για το τερματικό»-Οι οδηγίες του Νίκου Χριστοδουλίδη
Καταναλωτικές συνήθειες και σπατάλη τροφίμων στην Κύπρο-Η επιρροή του Waste Wisely Cyprus
Φθινόπωρο οι πρώτες επενδύσεις του Εquity Fund-Πρώτος θεσμικός επενδυτής η Τράπεζα Κύπρου
Ακόμη μια πράξη ανθρωπιάς από ΕΚΟ Κύπρου-Εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμην εκλιπόντος μέλους της εταιρείας
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συλλογική σύμβαση στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών-Όσα προβλέπει