Powered by

Προβληματισμός ΠΑΣΙΚΑ για τις...αμέτρητες εκδηλώσεις-«Αυτός ο παραλογισμός να σταματήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση»

Οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και πολύ αυστηροί για το τι εκδηλώσεις επιτρέπουν και αδειοδοτούν αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), σημειώνοντας ότι οφείλουν να καθορίσουν κριτήρια, προδιαγραφές και προυποθέσεις με δεδομένη τη συμμετοχή του ΠΑΣΙΚΑ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ του  ΠΑΣΙΚΑ είναι «ιδιαίτερα προβληματισμένο την τελευταία περίοδο λόγω των έντονων και επίμονων παραπόνων που δέχεται από τα μέλη του με αφορμή τις αμέτρητες  εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε κάθε γωνιά της ελεύθερης Κύπρου και ιδιαίτερα στις πόλεις».

Ο σύνδεσμος καλεί τους νεοκλεγέντες δημάρχους και δημοτικά συμβούλια «να είναι προσεκτικοί και πολύ αυστηροί για το τι επιτρέπουν και αδειοδοτούν» σημειώνοντας ότι «οφείλουν να καθορίσουν κριτήρια προδιαγραφές και προυποθέσεις με δεδομένη τη συμμετοχή του ΠΑΣΙΚΑ».

Προστίθεται ότι «φημολογείται ότι πέντε γνωστοί δυνατοί επιχειρηματίες ετοιμάζονται να εξαγγείλουν και αυτοί ένα άλλο πρωτοποριακό και δυνατό φεστιβάλ μπύρας με τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής εύλογα να διερωτούνται ‘και εμείς που θα πάμε, τι θα κάνουμε;΄».

«Συναυλίες, φεστιβάλ, street parties, street food parties και πολλά άλλα που σκαρφίζονται διάφοροι με απώτερο σκοπό το εύκολο χρήμα πλήττοντας όμως σε πολύ μεγάλο βαθμό τα κέντρα αναψυχής τα οποία παλεύουν νυχθημερόν για να κρατηθούν ζωντανοί μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα των πολύ δύσκολων καταστάσεων», σημειώνεται .

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι δεν τάσσεται εναντίον των οιονδήποτε εκδηλώσεων που προβάλλουν και προάγουν τον πολιτισμό και την παράδοση της Κύπρου.

Εξάλλου, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι και δημόσια δεδηλωμένη η διαχρονική θέση του ΠΑΣΙΚΑ που στήριξε και στηρίζει την διοργάνωση μεγάλων τέτοιων εκδηλώσεων με στόχο όμως την ξεκάθαρη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και την προσέλκυση  επισκεπτών που να διαμένουν για τουλάχιστον ένα βράδυ, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα που πάσχει από τον μειωμένο αριθμό προσέλκυσης επισκεπτών.

«Ο ΠΑΣΙΚΑ τονίζει ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν αυτός ο παραλογισμός να σταματήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Γ. Παπαναστασίου: Δεν μπορεί να υπάρχει κουκούλωμα, θέμα με ευαισθησίες η σύμβαση για το τερματικό
Κ. Κουμής: Ξεπεράσαμε τις προκλήσεις για τον τουρισμό-«Να μην αφήνουμε τα μικρά να δυσφημίζουν την Κύπρο»
Mastercard: Η «Οικονομία των εμπειριών» αναμένεται να επικρατήσει στην Ευρώπη
Βλέπει κατάληξη σε συμφωνία για την συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία ο Παναγιώτου
«Απόδοση τυχόν ευθυνών εκεί και όπου υπάρχουν για το τερματικό»-Οι οδηγίες του Νίκου Χριστοδουλίδη
Φθινόπωρο οι πρώτες επενδύσεις του Εquity Fund-Πρώτος θεσμικός επενδυτής η Τράπεζα Κύπρου
Ο άγνωστος αλλά σημαντικός ρόλος των τραπεζών στη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης(video)
Αγκάθι για τις επιχειρήσεις στην Κύπρο η διαφθορά-Πρόβλημα για την επιχειρηματική δραστηριότητα
Το City of Dreams Mediterranean και η ακαδημία τένις Marcos Baghdatis διοργανώσαν fun day για παιδιά
Το «Find Me Falling» στο νούμερο ένα του Netflix Weekly Top 10-«Μεγάλη τιμή για την Κύπρο, μόνο η αρχή του ταξιδιού»