ΑΔΜΗΕ: Παραδίδει στον Γ. Παπαναστασίου την πλήρη μελέτη ανάλυσης κόστους-οφέλους για την ηλεκτρική διασύνδεση

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου συναντάται με τη ηγεσία του ΑΔΜΗΕ η οποία θα του παραδώσει την πλήρη μελέτη ανάλυσης κόστους – οφέλους (CBA) για τη λειτουργία του Great Sea Interconnector (GSI), το έργο που αφορά στην ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας και Ισραήλ.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ η συνάντηση θα γίνει στις 10:00 στο Υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΔΜΗΕ, φορέας υλοποίησης του έργου, είχε παρουσιάσει τα βασικά στοιχεία της μελέτης στις κυπριακές Αρχές στις αρχές Ιουνίου.

Όπως είχε αναφέρει σε σχετικό σημείωμά του ο ΑΔΜΗΕ, η μελέτη που εκπόνησε η εταιρεία Exergia σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κατέδειξε ότι η λειτουργία του GSI θα επιφέρει εξοικονόμηση 30% στους λογαριασμούς ρεύματος των Κυπρίων καταναλωτών το 2030.

Σημειώνεται ότι η παρουσίαση της επκαιροποιημένης μελέτης CBA ήταν προϋπόθεση που έθεσε η Κυβέρνηση, προκειμένου να πάρει την τελική επενδυτική απόφαση για να ενταχθεί στο έργο με επένδυση €100 εκατ.

Μετά τη λήψη της μελέτης, η κυπριακή Κυβέρνηση θα αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ινστιτούτο Κύπρου, καθώς και σε ανεξάρτητο συμβουλευτικό οίκο την αξιολόγηση και ανάλυσή της.

Δειτε Επισης

Βουτιά 2% για το αργό με το βλέμμα στη Γάζα
Σε δημόσια διαβούλευση το έργο της κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου στα Χολέτρια
Το πράσινο κτίριο του ΚΕΒΕ... Τα βήματα μετατροπής και ο στόχος εξασφάλισης της πράσινης πιστοποίησης(pics)
Δήμος Παναγιώτου (Limassol Greens): Οι προοπτικές της Κύπρου ως επενδυτικού κέντρου και ο ρόλος του τομέα των κατασκευών
Σε περίοδο αλλαγών, ενισχύσεων και βελτιώσεων η Atterbury-Πυρετώδεις προετοιμασίες για Mall of Cyprus και Mall of Limassol
Σε χαμηλό επταμήνου υποχώρησαν οι εξαγωγές αργού πετρελαίου από τη Ρωσία
Νέα εποχή στα καύσιμα με την εγγύηση της Shell
Η κατάσταση των ΜΕΔ στο τραπεζικό σύστημα της χώρας-Στα πόσα εκατ. τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια
Καβγάς στα «απόνερα» της διακοπής της σύμβασης για το λιμάνι και την μαρίνα-Στα άκρα Kition και κυβέρνηση
Energean: Προχωρεί στην ανάπτυξη και του κοιτάσματος φυσικού αερίου Katlan στο Ισραήλ